1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Mis oleks, kui prooviksime, mis jõud on palvel?
Mis oleks, kui prooviksime, mis jõud on palvel?

Mis oleks, kui prooviksime, mis jõud on palvel?

Raamatu “Positiivse mõtlemise jõud” autor Norman Vincent Peale demonstreerib teoses usu jõudu. Inimeste tegelike kogemuste varal, kes on tulnud tema juurde nõu küsima, näitab Peale, kuidas meele õige hoiak võib muuta elusid ja tuua edu.

Raamat aitab õppida, kuidas lahti saada halvast harjumusest, võita inimeste poolehoidu, leida endas vitaalsust ja initsiatiivi, mis on vajalik ambitsioonide ja soovide täitmiseks, vältida närvitsejaid oma igapäevatöös, uskuda endasse ja oma ettevõtmistesse, elada korrapärast, rahulikku elu, hoolimata tempo kiirusest, saada juurde jõudu ja meelekindlust, arendada endast jõudu eesmärkide saavutamiseks ja mõelda selliseid mõtteid, mis viivad külluse ja rahulolu poole.

Avaldame katkendi raamatust.

Linna kohal kõrguvas ärikontoris toimus kahe mehe vahel tõsine jutuajamine. Üks neist, kes elas läbi rasket kriisi äris ja isiklikus elus, kõndis rahutult mööda tuba, langes lõpuks masenduses istmele, pea käte vahel, pilk meeleheitel. Ta tuli teiselt nõu küsima, sest toda peeti meheks, kes suudab kõike mõista. Koos nad uurisid probleemi igast küljest, kuid näis, et tulutult, mispeale niigi murelik mees veelgi rohkem heitus. “Arvan, et ükski võim siin ilmas ei suuda mind päästa,” ohkas ta. 

Teine mõtles hetk ja lausus siis areldi: “Mina seda nii ei võtaks. Usun, et te eksite, kui ütlete, et ükski vägi ei suuda teid päästa. Olen avastanud, et igale probleemile on lahendus. On olemas jõud, mis saab teid aidata.” Siis küsis ta pikkamisi: “Mis oleks, kui prooviksime, mis jõud on palvel?”

Julguse kaotanud mees ütles mõnevõrra üllatunult: “Loomulikult ma usun palvesse, aga võib-olla ma ei oska palvetada. Te räägite sellest kui millestki praktilisest, mis käib äriprobleemiga kokku. Ma ei ole selle peale kunagi tulnud, kuid ma prooviks hea meelega palvetada, kui näitaksite mulle, kuidas seda teha.” 

Mees kasutaski praktilisi palvevõtteid ning sai omal ajal ka vastuse. Lõpuks taandusid tema probleemid üsna lihtsalt. See oli talle raske aeg, kuid lõpuks leidis ta lahenduse. Nüüd usub ta nii innukalt palve jõusse, et kuulsin teda hiljuti ütlevat: “Kui palvetada, leiab iga probleem lahenduse, sealjuures veel õige.” 

Tervise ja heaolu spetsialistid kasutavad ravipraksises salegi palvet. Suutmatus, pinge ja tülid sugulastega võivad tuleneda sisemise tasakaalu puudumisest. On imetlusväärne, kuidas palve keha ja vaimu harmoonilist talitust taastab. Minu sõber, füsioterapeut, ütles närvilisele mehele, keda ta parasjagu masseeris: “Jumal teeb tööd läbi minu käte, kui ma püüan lõdvestada teie füüsilist keha, mis on hinge tempel. Sel ajal kui mina näen vaeva teie välise olemuse kallal, tahan ma, et te palvetaksite, et Jumal teid seesmiselt lõdvestaks.” Patsiendile oli see mõte uus ja kuna ta oli vastuvõtlikus meeleolust, siis püüdis ta mõelda rahule. Ta oli hämmastunud, milline lõdvestav mõju sellel tema peale oli.

Jack Smith, kes on asutanud terviseklubi, mille püsikülastajateks on mitmed silmapaistvad iniemesed, usub palve ravitoimesse ja kasutab seda. Millalgi oma elus tegeles ta professionaalse poksiga, seejärel vedas kaupa laiali, hiljem oli taksojuht ning lõpuks avas terviseklubi. Ta ütleb, et oma alaliste külastajate kehalist lodevust nähes uurib ta ühtlasi vaimset lodevust, väites: “Inimest ei saa kehaliselt terveks teha, kui tema vaim pole terve.”

Ühel päeval istus näitleja Walter Huston Jack Smithi laua ääres. Ta märkas seinal silti, millel oli pliiatsiga kirjutatud tähed PPVJMASSTS. Huston küsis üllatunult: “Mida need tähed tähistavad?”

Smith hakkas naerma ja ütles: “See tähendab: Positiivsed palved vabastavad jõu, mille abil saab soodsaid tulemusi saavutada.”

Hustonil jäi üllatusest suu lahti. “Ei oleks arvanud, et terviseklubis midagi seesugust kuulda saab.”

“Ma kasutan seesuguseid meetodeid selleks,” sõnas Smith, “et inimestes uudishimu tekitada. Siis nad küsivad, mida need tähed tähistavad. See annab mulle võimaluse öelda, et mina usun positiivsete palvete tulemuslikkusesse.”

Mis oleks, kui me prooviksime üheskoos järele, mis jõud palvel päriselt on? Imelist jaaniaega ja julgust päriselt palvetada parema elu nimel.

Head Uudised GoodNews