1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. MIDA MA ELULT PÄRISELT TAHAN? Merit Rajul ilmus uus raamat “Elu uus tase”
MIDA MA ELULT PÄRISELT TAHAN? Merit Rajul ilmus uus raamat “Elu uus tase”

MIDA MA ELULT PÄRISELT TAHAN? Merit Rajul ilmus uus raamat “Elu uus tase”

Life coach, elustiilidisainer, ettevõtja ja ema Merit Raju on andnud välja uue raamatu “Elu uus tase”. Ta selgitab, et elu – nagu väärt suhted, muretu kontoseis, energiline olek ja töine eneseteostus – ei juhtu iseenesest, vaid me loome ja kujundame seda.

Merit Raju. Foto:

Kulgemise õpik

Merit kirjutas raamatu, et aidata lugejal üles leida selle, mis on talle oluline, ja ka aega, et seda teha. Just nii palju kui vaja – sest endale olulisi eesmärke saab tema sõnul ellu viia ka tibusammudega. “Nii jõuad kuude või aastatega igapäevaste tillukeste eduelamuste kaupa suurte asjadeni, mille võimalikkus tundus ehk üsna olematu. Aga rahulolu sellest annab elule hoopis mahlasema maitse. Sa hakkad ärkama elevusega, elama isuga ja uinuma rahuga. Olles selle kõik ise loonud ja uuele tasemele tõstnud,” ütleb Merit ja kirjeldab, et see on vaimustava elu käsiraamat. Kulgemise õpik. Nagu life coach’ing sinu kodus.

Ta räägib selles raamatus ka oma isiklikud ja inspireerivad lood ja ebaõnnestumised, aga ka tänapäevasest psühholoogiast: motivatsioonist, aju toimimisest, emotsionaalsetest vajadustest ja harjumustest. Raamatust leiab ka 10 harjutust kaasa tegemiseks.

Endale olulisi eesmärke saab ellu viia ka tibusammudega.

Merit Rajust

Merit on olnud pikalt elustiiliettevõtja ehk juba 2007. aastast teeb seda, mis süda kutsub. Kümme aastat on ta korraldanud jooga- ja enesearengufestivale ning kolm aastat andnud välja reklaamivaba Hingele Pai ajakirja. Tema sulest on ilmunud terve hulk raamatuid teadliku elustiili eri tahkudest: rasedusest kuni töiste valikuteni, tervisest ja heaolust kuni raha, eesmärgistamise ja suhtlemiseni. Taustaks on tal majandusharidus Tallinna Tehnikaülikoolist ja Saksamaalt Hamburgi Ülikoolist.

“Teiste inspireerimine on minu jaoks see Põhjanael, mille järgi joondun, vundamendiks teadlikkus tervisest, heaolust, keskkonnast, ettevõtlusest ja psühholoogiast ning igapäevane kulgemine ja loovus,” ütleb ta ise.

Teiste inspireerimine on minu jaoks see Põhjanael, mille järgi joondun, vundamendiks teadlikkus tervisest, heaolust, keskkonnast, ettevõtlusest ja psühholoogiast ning igapäevane kulgemine ja loovus.

Heade uudiste portaal avaldab raamatust 10 head ideed!

  • Mida tahad, seda ka saad, kui piisavalt ja õigetesse asjadesse panustad, vahel paindlik oled, oma haavad ravid ja sind toetavate inimestega läbi käid.
  • Uusi eesmärke püüeldes on nendest eesmärkidest olulisem isegi see, kelleks sa ise neid püüeldes kasvad.
  • Kujutlusest saab alguse elu, mida hakkad endale kujundama ja mis realiseerub varem või hiljem, nii et tee oma valikud hästi.
  • Elu ei pea ära kannatama, vaid võib sihtida hulga kõrgemale oma praegusest seisust.
  • Elada saab alati suuremalt, paremini ja elusamalt. Ilma rahulolematusena.
  • Seni, kuni me mugavustsoonist väljapoole jäävaid olukordi osavalt väldime, ei saa me aga soovitud suunas areneda ega saa ka teada, mis meile tegelikult meeldib ja sobib ning mis mitte.
  • Pea-püsti-hoiak on teistele inspiratsiooniks. Ära hoia oma vägevust nähtamatuse keebi all peidus!
  • Tavalise normaalse elu keskpärased eesmärgid ei innusta mitte kedagi. Eesmärgid, mis sära silmi toovad, on alati suured.
  • See, kes ja millised me oleme, on meie endi voolitav. Meie käitumine ja valikud hakkavad kujundama seda, kes me oleme ja kelleks saame. Juba tänasest!
  • Tegutse. Ilma tegutsemiseta ei juhtu suurt midagi. Tee asju, mis kindlustavad, et jõuad välja sinna, kuhu soovid. Loe raamatuid, kuula taskuhäälinguid, osale kursustel, mediteeri, ole tööl kasulik. Ära lükka asju edasi. Isegi kui sa kardad. Eriti kui sa kardad.

Pane tähele! Vooli oma keskkonda ja harjumusi

  • Oluline on härjal sarvist haarata ja otsustada, et “ükspäev” pole mingi päev.
  • Mõistlik on luua endale rutiinid ja keskkond, kus sa teed enda jaoks olulisi tegevusi ja saavutad olulisi tulemusi ilma sellele eraldi mõtlemata, automaatselt – oled teatud mõttes sunnitud need asjad ära tegema.
  • Sinu keskkond peab sulle meenutama, kuhu sa tegelikult suunduda soovid, ja tõstma sind su unistuste saavutamise kiirteele. Pole vaja end eksitada uudiste ja interneti läbilugemisega.
  • Ja muidugi tuleb (enamasti) hüpata enne, kui kõik tingimused on täiuslikud ja sa ise oled valmis.
  • Muuda harjumusi. Alusta kasvõi ühest eurost, minutist või teadlikust hingetõmbest. Varsti saab sellest uus harjumus ja peagi uus elu uuel tasemel.

Raamatu saab tellida Hingelepai.ee!

Head Uudised GoodNews