1. Avaleht
  2. Hingele
  3. PANEB MÕTLEMA I Lugu sellest, kuidas kõik on võimalik
PANEB MÕTLEMA I Lugu sellest, kuidas kõik on võimalik

PANEB MÕTLEMA I Lugu sellest, kuidas kõik on võimalik

Suures maailmas elab üks väikene hing. Teda tunnevad kõik ja nii mõnigi on teda kohanud isiklikult kord või lausa kaks. Aga ta on viimaste aastatega väga palju muutunud, et isegi eluaja pikkusest jääks väheks, et kirjeldada, mida ta on kogenud, tundnud ja üle elanud. Ta seest on pinnale voolanud pisarad ja kurbus, valu ja piisamatus, alaväärsus ja ebakindlus, kahtlused ja ebaolulisus. Kui habras on hing kui teda kurjustab hirm ning taga aja teadmatus, otsa vaatab rumalus ja südamele koputab enesekriitilisus. Vahel tahab see hing olla vapper ja tubli aga siis jälle poeb rakukesse kohmetus ja pead tõstab piisamatus, mõtteid halvab alateadlik viha ning märku annavad valukehad. Ta ütleb tihti, et enam ei jaksa, ei taha, ei saa aga siis jälle justkui valetades iseendale mõtleb ümber ja käitub vanast harjumusest endistviisi. Tema lohutuseks oli õrn teadmine, et miskit on ehk siin maailmas veel!

Foto: Shutterstock.com

Ükskord kohtus aga see hing enda teise poolega, kelle silmad särasid ja süda laulis, hingehelinate kõlast kostus rõõmu, lootusest ja rahu

Tema oli aga see suur hing siin väikeses maailmas, kelle olemasolu ei olnud ta kunagi märganud. See teine pool oli koguaeg olemas aga mitte kordki ei olnud see hing seda taibanud küsida ega avatult uurida, millest ma ise koosnen ja kellega ma võiksin kokku kõlada. Päevad möödusid ja aastad lendasid. Nende mõtted ühtisid ja sündis puhas hingekooslus. Neist sai lahutamatu paar, kes pidevalt üksteist täiendasid, aktsepteerisid, kuulasid ja imetlesid, naersid ja erinevaid eluhetki meenutasid. Nad kulgesid üksteist austavalt nii läbi valguse kui pimeduse, teadlikkuse kui teadmatuse, mustuse ja puhtuse. Need kaks poolsust oli justkui kokku loodud ning maailm sai neist mõlemast armastuse ja säraga täidetud. Ühel päeval küsis aga väikeses maailmas elav suur hing, et kuidas on su nimi ning vastuseks kostus Üksindus. Seepeale uuris kohe temagi, kellega on olnud mul au kohtuda ja nõnda kaua koos elus üksteist austavalt kulgeda- vastuseks kõlas Küllus. Nende kahe kohtumislugu on imelik ja sellest ajast peale kutsutakse neid kahte Kõik on võimalik.

Foto: Shutterstock.com

Meie sees elab justkui mitu hinge ja neist igaüks on oma nägu

Lihtne on eitada üht aga raske on tunnistada nende kahe olemasolu. Hing meie sees ei vaja muud kui märkamist ja tähelepanu, aktsepteerimist ja mõistmist. Üksindus ja Küllus on meis kõigis olemas ja nii nagu meie sees olev sisemine laps, vajavad ka nemad aeg-ajalt paitust, sest ainult nii saab hing meie sees terveneda üheks ilusaks tervikuks. Terviklik inimene on kingitus iseendale aga eelkõige maailmale, milles ta elab ja inimestele, kellega ta kohtub. Meis kõigis on kõik ja see kõik sisaldab juba natukene meid. Tea, et maailmale piisab juba sellest, kui armastame end!

Foto: Shutterstock.com

Parem Elu Koolitused 2022. aasta sõnumikalender sisaldab 365 toetavat ja inspireerivat toetust igaks päevaks. Aasta ilusaim kink kogu maailmale on see, kui Mina kohtub Iseendaga, Üksindus Küllusega ja Võimatu Kõikvõimalikkusega!

Autorid: Helena Külama ja Merike Kütt

  • Merike on kogemuskoolitaja, Eestis esimene ja ainuke litsentseeritud Louise L. Hay õpetuste treener-koolitaja, diplomeeritud EFT praktik ja metameditsiini terapeut.
Head Uudised GoodNews