1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Lisatud hea harjutus! Sinu õnne ja edu määrab inimsuhete kvaliteet
Lisatud hea harjutus! Sinu õnne ja edu määrab inimsuhete kvaliteet

Lisatud hea harjutus! Sinu õnne ja edu määrab inimsuhete kvaliteet

Tervelt 85 protsenti sinu õnnest ja edust määrab isikliku ja ärielu inimsuhete kvaliteet, kirjutab Braian Tracy raamatus “Omal jõul miljonäriks”. Tracy jagab raamatus 21 saladust, kuidas saavutada majanduslik sõltumatus kiiremini ja lihtsamalt, kui sa arvasid.

Pühadeaeg on aega elu üle järele mõelda ja seada uusi eesmärke ning miks mitte unistada nii nagu sa kunagi varem pole julgenud unistada. Head lugemist, unistamist ja nende unistuste poole püüdlemist.

Heade uudiste portaali toimetus soovib sulle imelist pühadeaega. Avaldame raamatust inspireeriva ja mõtlemapaneva katkendi, mis soovitab elus suhelda õigete inimestega.

Mida rohkem inimesi sa tunned ja mida rohkem inimesi teab sinust midagi head, seda edukam sa oled ja seda kiiremini sa edasi liigud. Elus on vähe pöördepunkte, kus poleks kohal ka mõni teine inimene, kelle võimuses on sind aidata või takistada. Edukad inimesed tegelevad kogu elu kvaliteetse suhtevõrgustiku ülesehitamisega ja säilitamisega ning saavutavad tänu sellele tohutult enam, kui mõni teine, kes seab igal õhtul sammud koju teleri ette.

Inimsuhted on olulised igas valdkonnas. Lõviosa probleemidest, millega sa elus kokku puutud, on põhjustatud valedest suhetest valede inimestega. Peaaegu kõik õnnestumised on osalt tingitud soojadest suhetest heade inimestega, kes sind abistavad ja kellele ise abiks oled. Vähemalt 90 protsenti sinu saavutustest määrab ära “seltskond”. Sinu seltskonna moodustavad kõik inimesed, kellega sa tunned ühtekuuluvust ning kellega koos aega veedad.

Inimene on nagu kameeleon, võttes omaks nende inimeste käitumismallid, väärtused ja tõekspidamised, kellega ta enaminu ajast läbi käib. Kui tahad olla edukas, suhtle positiivsete inimestega. Suhtle inimestega, kes on optimistlikud ja õnnelikud, kellel on elus eesmärke ning kes oma elus edasi liiguvad. Samal ajal püüa hoiduda negatiivsetest, kriitilistest ja kurtvatest kaaslastest. Kui tahad lennata koos kotkastega, ei saa sa siblida koos kanadega.

Miljonärid tegelevad lakkamatult suhetevõrgustiku arendamisega. Nad liituvad tööstus- ja kaubandusühendustega, osalevad igal koosolekul ning võtavad osa organisatsiooni tegevusest. Nad tutvustavad end inimestele töistel ja seltskondlikel üritustel, jagavad visiitkaarte ning räägivad teistele oma tegevusest.

Lisaks on olemas üks eriti hea strateegia. Alati, kui kohtud uue inimesega, palu neil rääkida oma tegevusest või ärist ning püüa eelkõige teada saada, mida võiksid teha, et oma kliente ka nende juurde suunata. Seejärel püüa neile esimesel võimalusel saata mõni potentsiaalne klient. Naudi andmisrõõmu, mitte saamisrõõmu. Püüa alati leida võimalus teistele kasulik olla, enne kui asud oma kasu peale mõtlema. Parim viis tutvuste sõlmimiseks ja suhete arendamiseks on otsida pidevalt võimalusi abistamaks teisi inimesi nende eesmärkide saavutamisel. Mida rohkem sa endast annad – tasu lootmata – seda rohkem hakkad sa edaspidi ise kõige ootamatumatest allikatest kasu saama.

Hea harjutus 

Selgita välja inimesed, kes on sinu elus kõige olulisemad, nii täna kui tulevikus. Kuidas saaksid neid nende elus ja töös aidata, et nad oleksid valmis tulevikus sind aitama? Selgita välja inimesed, kellega sul oleks vaja tutvuda. Kuidas saaksid neile kasulik olla veel enne, kui sul enesel nende abi tarvis läheb? Pea meeles: enne külvad, pärast lõikad.

Head Uudised GoodNews