1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Inspireerivad tsitaadid! Osho: iga tõeline inimene peab olema mässaja! Kelle vastu?
Inspireerivad tsitaadid! Osho: iga tõeline inimene peab olema mässaja! Kelle vastu?

Inspireerivad tsitaadid! Osho: iga tõeline inimene peab olema mässaja! Kelle vastu?

Osho esitab teoses “Mõistmise raamat” lugejale väljakutse mõista maailma ja iseennast uuel ja radikaalsel moel. Esimene samm mõistmise poole on tema sõnul seada küsitavuse ja kahtluse alla kõik, mida meile on seni õpetatud: ainult seniseid uskumisi ja eelarvamusi kahtluse alla seades on inimesel võimalik avastada omaenda ainulaadne hääl.

Vabaduse tee on täis küsimusi ja ebakindlust. Kas üldse on võimalik tõepoolest teada, kes me oleme? Kas meie elul on kindel siht või oleme siia sattunud juhuslikult? Milline peaks olema meie panus, kelleks peaksime saama, mida looma ja mida jagama? Nendele ja paljudele küsimustele leiab raamatust vastused.

Jagame raamatust innustavaid tsitaate. Olgu meie tee vabadusse kirglik, rahu ja rõõmu pakkuv ja ületagem kõik eluraskused, õppides neist vaid seda, kuidas olla parem inimene.

  1. Iga tõeline inimene peab olema mässaja … mässama kelle vastu? Oma isiksuse vastu!
  2. Pole tähtis, mida teete. Tähtsi on see, kuidas te seda teete – enesega kooskõlas, oma arusaama järgi ja armastusega. Siis muutub kullaks kõik, mida puutute.
  3. Looduse vastu astumine on patt. Tuleb lihtsalt mõista, et olete see, kelleks eksistents on teid loonud. Te peate endaga täielikult leppima.
  4. Hoolitsege keha eest ja keha tasub teile. Hoolitsege vaimu eest ja vaim aitab teid.
  5. Armastus muudab inimese loovaks. Kui armastus pole, siis hakkab inimene hävitama.
  6. Rõõm tõuseb ainult teisi rõõmustades, muud võimalust pole. Mida rohkem inimesi te õnnelikuks teete, seda õnnelikum olete ise. See on teenimine, see on usklik olemine: aidata inimestel õnnelikuks, soojaks ja armastavaks saada. Looge maailma pisut ilu ja rõõmu, tehke väike nurk, kus inimesed saaks laulda ja tantsida, ja te olete õnnelik. Teie tasu on mõõtmatu.
  7. Inimesed juurdlevad, miks elul ei näi olevat tähendust. Tähendust ei ole a priori. Elul ei ole tähendust, see tuleb luua. Elu tähenduse saab leida ainult siis, kui see luua. Tähendus ei vedele kuskil nagu kivi, see tuleb luua nagu laul. See pole mingi asi, see on tähtsus, mille toote ellu tegevuse abiga.
  8. Elage ohtlikku elu, see tähendab iseenda järgi – maksku mis maksab. Pole tähtis, mis on kaalul – elage oma teadvuse, südame ja tunde järgi. Te olete õnnelik ka siis, kui kaob kogu mugavus ja turvalisus. Võib-olla olete kerjus, mitte kuningas, räbalates ja tänaval, aga ükski valitseja ei saa teie vastu. Isegi kuningad kadestavad teid, sest teil on teadvuse rikkus. Teie ümber on õrn valgus ja teil on õnnis tunne. Teisedki võivad seda tunnet puudutada. See on nii nähtav, nii kaalukas, et mõjutab ka teisi. Sellest saab magnet. Võite olla väliselt kerjus, ent teis elab kuningas.
  9. Elu juhtub teiega ainult siis, kui te sellega tingimusteta lepite ja olete valmis tervitama iga kuju, mis elu võib võtta. Ent kontrolliv inimene tahab alati, et elu ilmuks mingil kindlal kujul, täidaks kindlad nõuded, aga elu ei viitsi – ta läheb niisugustest inimestest lihtsalt mööda.
  10. Teie ainus ülesanne on tunda iseennast. Ja ime seisnebki selles, et kui te täidate selle ülesande, siis suudate pingutuseta täita ka palju teisi.
Head Uudised GoodNews