1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Lisatud küsimustik! Kuidas leida oma eesmärk?
Lisatud küsimustik! Kuidas leida oma eesmärk?

Lisatud küsimustik! Kuidas leida oma eesmärk?

Raamat “Juhi käsiraamat” pakub käepäraseid nõuandeid ja konkreetseid juhtnööre, mis on juhi igapäevases edus ja järjepidevas arengus kõige tähtsamad. Õigete küsimuste õiges kohas esitamine on juhtimise tõeline meistriklass. Antud raamatus on hulgaliselt häid küsimusi, mida ise ehk ei märkagi küsida, samuti näiteid ja mõtteteri.

Kui kavandad isiklikku ja töist arengut, soovitatakse raamatus mõelda järgmistele küsimustele.

Mis alal olete tugev? Kuidas võiksite selles veel paremaks saada? Millised teie oskused on väärt, et neid meisterlikkuseni arendada?

Mida teile meeldib teha? Mida armastasite lapsepõlves teha või kuidas aega viita – enne seda, kui maailm teile teada andis, mis teile peaks meeldima või millest teil tuleks eemale hoida?

Mis laadi koostöö teile kõige paremini sobib? Kas teile meeldib tegutseda üksi või koos teistega? Missuguses rollis te kõige loovam olete: alluva, ülemuse, sõbra või kolleegina? Kas saavutate paremaid tulemusi otsustaja või nõuandjana?

Kas suudate edukalt tegutseda ka ebaselges olukorras? Või vajate selgelt struktureeritud ja ette teada olevat keskkonda?

Missugused on teie väärtused? Missugust inimest soovite igal hommikul peeglist näha? Missugune organisatsioonikultuur ja missioon sobivad teie väärtustega?

Kuhu te kuulute? Mida räägib see, mida enese kohta teate, sellest, kus te võiksite end eduka ja õnnelikuna tunda? Missuguses organisatsioonis, missugust tööd tehes, missuguste inimestega ja missuguste positiivsete tulemuste poole püüeldes tunnete end hästi?

Milline peaks olema teie panus? Mõelge oma praegusele tööle ja üldisele kohale elus. Missuguseid vajadusi te enda ümber näete? Missugust ainuomast ja olulist kaastööd saate nende vajaduste täitmiseks pakkuda, arvestades teie tugevaid külgi, toimetamisviise ja väärtusi?

Mõelge oma elu kahele kõige raskemale kogemusele? Kuidas on need teid kujundanud?

Authentic Leadership Institute’i president Nick Craig ja Harvardi ärikooli vanemlektor Scott Snook on koolitanud tuhandeid juhte ja liidreid. Nende väitel kujuneb neile küsimustele vastates välja lihtne ja positiivne eesmärgi konstateering. Püüa seda üle vaadates muuta see lühemaks ja täpsemaks ning küsi ka teiste arvamust. Kas see tundub olevat sinu moodi? Kas see annab edasi sinu olemust? Sinu eesmärgi konstateering on enesearendamise strateegia alus, mille kallal edasi töötada. Pöördu selle poole ikka ja jälle tagasi, kui sul on vaja langetada mõni tähtis otsus või on kätte jõudnud eriti stressirohke aeg. Ja hoia see käepärast, kui oma edenemise ja arendamise üle järele mõtled. Aja jooksul võib sinu eesmärk muutuda, nii et selle aeg-ajalt üle vaatamine ja hetke seisukohtade kohandamine avaldab väga tugevat mõju.

Head eesmärkide seadmist ja nende saavutamist!

Head Uudised GoodNews