1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Kuidas on elada hirmudeta? Sudheer P. Niet juhendamisel toimub OSHO Bardo: elamise ja suremise kunst
Kuidas on elada hirmudeta? Sudheer P. Niet juhendamisel toimub OSHO Bardo: elamise ja suremise kunst

Kuidas on elada hirmudeta? Sudheer P. Niet juhendamisel toimub OSHO Bardo: elamise ja suremise kunst

6. – 7. aprillil toimub Tao Keskuses OSHO Bardo kaaslooja, meditatsiooniõpetaja ja hüpnoterapeudi Sudheer P. Niet juhendamisel OSHO Bardo: elamise ja suremise kunst. Sündmusel tehakse OSHO aktiivseid meditatsioone ning lisaks ka spetsiifilisi meditatsioone välismaailmast lahti laskmiseks ning oma keskmesse lõõgastumiseks ja lahustumiseks. Kahe päeva kulminatsiooniks on OSHO Bardo juhendatud meditatsioon.

Sudheer P.Niet

Suur osa hirmust surma ees tuleneb sellest, sest meil pole aimdust, kuidas see olema saab

Suur osa meie hirmust surma ees tuleneb meditatsioonijuhtide koolitaja Brenda Randroo Oja (Deva Lokita) sõnul sellest, et meil pole mingit aimdust, kuidas see olema saab – või ainsad ideed, mis meil on, põhinevad meie ühiskonna ja kultuuri hirmutavatel uskumustel ja ebausul. Või oleme pealt vaadanud, kuidas keegi sureb – armastatud vanaema, meie elukaaslane või lähedane sõber. “Kui see kogemus oli valus, segadust tekitav ja täis ahastust, määravad need tunded meie suhte suremise ja surmaga. On veel üks teine moodus surma vaadelda, selleks valmistuda ning sellesse teadlikult siseneda – see viis on meditatsioon,” lausub ta ja lisab, et läbi jagamiste ja meditatiivsete tehnikate praktiseerimise, mis kulmineerub OSHO Bardo nimelise meditatsiooniga, liigume õrnalt, samm-sammult kõrgema teadlikkuse ruumi. “Jõudes teadvuse ookeanilisse ruumi ning seljatades arusaama iseendast kui lihtsalt kehast. Müstikute sõnul on see “suremise” teekonna olemus.”

Brenda Randroo-Oja Foto: Kadri Hallik

Kuidas on elada hirmudeta?

Brenda nendib, et meil on väiksemad ja suuremad hirmud, mis tegelikkuses meie elu piiritlevad, määravad ära selle niinimetatud mänguruumi. „Kõik hirmud, suured või väikesed, taanduvad surmahirmule. Kui võtad oma hirmu väikesteks osadeks, siis jõuad selleni. Oskus lahti lasta ning mitte olla oma hirmudest haaratud, võimaldab elada suurelt, vabalt, elamisest rõõmu tundes. See ongi Osho Bardo: elamise ja suremise kunst kursuse olemus; sa õpid ja koged, kuidas oma hirmudest lahti lasta.“

Inimene, kes on “elus”, ei karda surma

“Inimene, kes on “elus”, ei karda surma, sest ta elab. Kui sa tõesti elad, pole surmahirmu. Võite isegi surmaga elada. Kui surm tuleb, oled sa selle osas nii tundlik, et naudid seda. Sellest saab suurepärane kogemus. Kui sa oled elus, võid elada isegi surmas ja siis surma enam ei ole. Kui sa suudad isegi surmas elada, kui suudad olla osavõtlik oma sureva keha suhtes kui oled taandumas keskmesse ja lahustudes, kui suudad elada isegi seda, siis oled muutunud surematuks.”- OSHO

Sudheer P. Niet on OSHO Bardo kaaslooja ja viimase kahekümne aasta jooksul on ta osalenud Indias Pune’is asuva Osho Rahvusvahelise Meditatsioonikeskuse juhtimises. Viimase kolmekümne viie aasta jooksul on ta isiklikult kasutanud paljusid erinevaid meditatsioonitehnikaid ja aidanud sadadel inimestel mediteerida.

Sudheer on ka sertifitseeritud hüpnoterapeut. Enesehüpnoosi õppis ta dr Brian Almanilt (Milton Ericksoni, MD, õpilaselt). Tema töötoad toimuvad kõikjal maailmas, sh USA-s, Inglismaal, Hispaanias, Hollandis, Jaapanis, Hiinas, Eestis, Lätis, Leedus, Indias.

  • Lisainfot sündmuse kohta leiad SIIT!
Head Uudised GoodNews