1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Kristina Ude naistele: su keha on sinu hinge tempel
Kristina Ude naistele: su keha on sinu hinge tempel

Kristina Ude naistele: su keha on sinu hinge tempel

Kristina Ude raamat “Kuukiik“ on mütopoeetiline pildi- ja sõnarännak, mis aitab avastada menstruatsiooni väge ning naiseks olemise kunsti. Majesteetlik raamatu pildikeel ning käsikirjaline tekst mõjub kauni loitsuna, mis tõstab ühiskonnas tihti tabuks peetud teema uhkele troonile.

Foto: Sandra Ruudu

Raamat on suunaga teismelisele tütarlapsele, kuid autori sõnul saavad sealt mõtteainet ja inspiratsiooni ka kõik teised, keda see loomulik naise elu osa sügavamalt huvitab.

Foto: Erakogu

Pane uhkelt oma kroon pähe!

„Oled sündinud naiseks ja kannad iga päev peas krooni, mis särab kaugele ja vaimustab oma iluga kogu maailma. Sulle on kingitud anne luua uue elu müsteeriumi. Ent kahjuks pole meist paljusid õpetatud seda krooni märkama, kandma ega kaunistama. Teinekord mõni naine isegi ei mäleta, et tal on kroon peas,“ tõdeb Kristina.

Ta ütleb, et kui kiikad ajalukku, näed õige pea – naine on ajaloos anonüümne, ta on olnud tuhandeid aastaid lihtsalt vait. Teda on peidetud, alavääristatud, põletatud, tagakiusatud ja üle kõige – vääriti mõistetud.

Ta ütleb, et kirjutas raamatu „Kuukiik“, et naine saaks oma sirgumise teekonnal paremini mõista iseenda väge ja naiseks olemise kunsti. „Pane lahkelt ja uhkelt kroon pähe iseendale ning aita kõigil sõsaratel sedasama teha!“ ütleb ta.

Foto: Sandra Ruudu

Kõik võõras tekitab hirmu

Kristina kirjutab, et ehk oled sinagi kuulnud, et naisi peetakse väga keerulisteks, segasteks, pidevalt mõtteid ja tujusid vahetatavateks kaunitarideks, kellega teinekord on lihtsalt võimatu koos olla.

Ta ütleb, et kõik, mis on võõras, tundmatu ja teistmoodi, tekitab hirmu. Igaks juhuks on „tark“ panna taolised „ohtlikud ilmingud“ purki, silt peale „Ole kuss!“ ja purk ruttu kappi peitu, et see jumala eest silma ei riivaks. Just nõnda on juhtunud naistega läbi tuhandete aastate.

Tema sõnul ootab tütarlapsi ees eriline aeg, mil algab menstruatsioon. Vahemikus 10-15 eluaastat hakatakse igakuiselt veritsema. See on Kristina sõnul naise suurim ja võimsaim superpower ehk võluvägi ja tarkuseallikas.

Tema raamat sosistab noorele naisele muinasjutu otsatust võimalikkusest.

Su keha on sinu hinge tempel

Kristina ütleb, et õppides tundma oma keha toimimist, saad tuttavaks oma sisemise väe- ja tarkuseallikaga. Sinu keha on sinu hinge kodu, mis on sulle siinsel maisel teekonnal antud. Hing ise on päris hoopis kaugemalt, looja juurest. Ta tuli siia planeedile Maa selleks, et kogeda inimeseks olemise seiklust.

Õppides tundma oma keha toimimist, saad tuttavaks oma sisemise väe- ja tarkuseallikaga. Sinu keha on sinu hinge kodu, mis on sulle siinsel maisel teekonnal antud.

Foto: Sandra Ruudu

„Sinu keha on sinu hinge tempel. Kohtle teda alati parimal võimalikul viisil ja suhtu temasse kui oma parimasse sõbrannasse!“ soovitab ta.

Kujuta ette, et sinu keha kaudu räägib sinuga looja ise. Võid teda kutsuda ka maaemaks, jumalaks, universumiks, emand eluks või kuidas sulle paremini sobib.

Mida iganes sa oma päevas teed, kujuta ette, kuidas teeks seda suur looja ise. Kuidas ta räägiks, liiguks, tantsiks, kallaks teed, riietuks, suhtleks lähedastega?

Paku endale iga päev neid Looja-hetki, sest nõnda tundub elu palju maagilisem ja vägevam, kui lihtsalt hommikust õhtuni robotlikult ühest kohast teise tuisates.

  • Kui näed vihmapiiska maandumas porilompi, mine ja tervita teda oma pilguga.
  • Kui punarind on tulnud su akna taha laulma, seisata ja lihtsalt luba imetlusel eneses heliseda.
  • Kui põske pistetud šokolaad maitseb imehästi, peatu ja lase sel maitsel kauem keelel tantsiskleda.