1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Detsembris toimub Kreet Rosina jõuluhõnguline harfikontsert “Armastuse helid”
Detsembris toimub Kreet Rosina jõuluhõnguline harfikontsert “Armastuse helid”

Detsembris toimub Kreet Rosina jõuluhõnguline harfikontsert “Armastuse helid”

Tallinnas 12. detsembril algusega kl 19 Rootsi-Mihkli kirikus toimuval jõuluhõngulisel harfikontserdil kõlab Kreet Rosina omalooming ning hinge puudutavad mõtisklused. Mõned sellel õhtul esitamisele tulevad harfipalad ja jõululaulud kõlavad maailma esmaettekandena. Koos Kreedaga musitseerivad sellel õhtul Triin Hio, Eva-Lotta Vunder ja Madis Meister. Luba end kanda armastuse helidel!

Kreet Rosin on muusikateraapiat tudeeriv ja harfi mängiv terapeut, kes oma esimese harfi (15 keelega) meisterdas Saksa pillimeistri Christoph Löcherbachi juhendamisel 2012. aastal. Sealt said alguse tema pillimänguõpingud. Paar aastat hiljem meisterdas ta sama pillimeistri käe all 33 keelega Böömi harfi. Kreedal on äsja valminud esimene harfimuusika CD “Armastuse helid” (mille väljaandmist toetas ka Eesti Kultuurkapital). Kõik meloodiad, sõnad ja luuleread sellel plaadil on tema enda looming, mille peamisteks inspiratsiooniallikateks on loodus ning armastus.

Musikaalsuse on Kreet pärinud oma vanematelt. Pillimeisterdamise pisiku aga isapoolselt vanaisalt Arturilt, kelle kodu seintel rippusid erinevad tema enda kätetööna valminud keelpillid ning kes oma unikaalse kandlega esines ka Estonia laval. Kirjutamispisiku on ta saanud ilmselt emapoolselt vanavanavanavanavanavanaisalt Jüri Kuldkepilt (1720-1800), kes oli Lydia Koidula vanavanavanaisa ning A.H. Tammsaare vanavanavanavanaisa. Viimastel aastatel on Kreet andnud mitmeid kontserte ning avaldanud lisaks kahele luulekogule mitu raamatut.

Kreet usub, et kui muusika haagib inimese sisemaailmas toimuvaga, võib sellel olla tervendav toime, st inimene saab terviklikumaks, kuna kuuldud helide toimel miski justnagu loksub temas paika. Kreet on ääretult tänulik võimaluse eest puudutada oma muusikaga südamete sügavamaid soppe ning seeläbi aidata inimestel jõuda lähemale oma tõelisele olemusele – see aga toetab suhete harmoniseerumist nii lähedaste, looduse kui ka iseendaga.

Head Uudised GoodNews