1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Väetantsud: hingan, tantsin, tunnen, elan kogu hingest!
Väetantsud: hingan, tantsin, tunnen, elan kogu hingest!

Väetantsud: hingan, tantsin, tunnen, elan kogu hingest!

Kas sa hingad, elad täiel rinnal, lubad endal tunda ja väljendada kõiki tundeid? Kas sa lubad endal olla siiras, ehe, väljendada oma tõde, hoidmata ennast tagasi hirmust olla liiga palju, olla mitte valesti, teistele mitte meeldida? Kas sa lubab endal täielikult lõdvestuda, nautida, olla kirglik?

Esmaspäeviti toimuvad Tartus väetantsud, nii ka 18. novembril. Sinu välimine tants on sinu sisemise tantsu peegeldus. Väekate Sündmuste Agentuur kutsub avastama ja andma endale võimalust panna oma tantsu sisse hing, kirg, vägi, hingata ja lõdvestuda iseendasse, nautida ja usaldada oma keha ja tantsu. Nii tantsides võid üks hetk avastada, et selline võib olla kogu elu.

Kui sulle meeldib tantsida, aga sa pole leidnud selleks kohta, kui sa pole ammu tantsinud või mitte kunagi tantsinud, aga tahaksid või sa arvad, et sa ei oska, siis see tund on just sulle! Selles tantsus ei pea tegema õpetaja järgi kindlaid samme. See on väga vaba ja vabastav liikumine, mida inspireerib hea muusika, erinevad rütmid ja toetav juhendamine.

Igapäevaelus on väga palju asju, mida me peame tegema. See tekitab vastupanu, pingeid ja see kõik koguneb meie kehasse. Tihtilugu elame rohkem teistele, teeme nii, nagu teised ootavad ja nii võime unustada enda vajadused. Siin saad olla sina ise, liikuda vabalt ja väljendada, vabastada piirangud, mis sind tagasi hoiavad.

Väetantsud, mis on inspireeritud Viie Rütmi tantsudest, baseeruvad viiel looduserütmil, milleks on maa, tuli, vesi, õhk ja ruum. Väetantsuõpetaja Margit Foht on ise praktiseerinud 10 aastat. Tema jaoks on olnud tantsimine eneseteraapia ja endast teadlikuks saamise tee. Ta on mõistnud, et laulmine ja tantsimine on jumalikud kingitused, mis on antud, et enda eest hoolitseda, luua endale tervist ja rõõmu. Ta soovib sinuga seda kõike jagada.

Head Uudised GoodNews