1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Kolmapäevased orelikontserdid Nõmme Lunastaja kirikus toimuvad oktoobrini
Kolmapäevased orelikontserdid Nõmme Lunastaja kirikus toimuvad oktoobrini

Kolmapäevased orelikontserdid Nõmme Lunastaja kirikus toimuvad oktoobrini

Täna, 7. juulil kell 18 on mõtestatud sõna ja suurepärast muusikat hindavad inimesed taas oodatud Nõmme Lunastaja kirikusse, kus orelil musitseerib noor lootustandev organist Maria Lehtlaan.

Ta õpib orelit Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis Kristel Aeru juhendamisel. Konkursil “Parim noor instrumentalist 2021” saavutas ta esimese koha ja EMTA üliõpilaste žürii preemia. 2019. aastast on Maria Lehtlaan mänginud jumalateenistustel Tallinna adventkirikus, samuti orelipooltundidel Toomkirikus, Pühavaimu kirikus ja Rootsi-Mihkli kirikus.

„Nii nagu vajasime tuge kriisi ajal, on vaja tuge ka kriisist väljumiseks ja uue normaalsuse kujundamisel,“ ütleb orelikontsertide patroon, Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis. „Nõmme Lunastaja kirik on väga kaunis intiimne jumalakoda ja sealne orel väärib laiemat tutvustamist kõrgel muusikalisel tasemel, mida organistid pakkuda suudavad.“

Kolmapäevased orelimuusika ja vaimse sõna pooltunnid Nõmme Lunastaja kirikus algasid juunikuus ja kestavad oktoobrini. Idee algataja on Eesti noorema generatsiooni üks silmapaistvamaid orelimängijaid Ulla Krigul, kes pöördus kõigepealt Rahu koguduse õpetaja Ove Sanderi ja seejärel Nõmme linnaosa valitsuse poole. Kontserdid “Mõte ja muusika” toimuvad kaks korda kuus. 14. juulil musitseerib Aivar Sõerd. Sõna väest mõtisklevad Ove Sander, diakon Marek Alveus jt vaimulikud.

Orelimuusika pooltunnid toimuvad edukalt mitmete Eesti linnade kirikutes ja huvi nende vastu on suur.

Head Uudised GoodNews
tags: