1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Kolm põhisammu, mis aitavad kiirendada teekonda heaoluni
Kolm põhisammu, mis aitavad kiirendada teekonda heaoluni

Kolm põhisammu, mis aitavad kiirendada teekonda heaoluni

Heaolu treener ja koolitaja Kristi Jõeorg leiab, et tasakaalus elu ja heade suhete eeldus on sinu kontakt iseendaga. Vaid siis saavad ka teised luua sinuga tähenduslikke suhteid. “Heaolu treening ei ole teraapia ega traditsioonilise ravi asendaja, kuid võib olla elumuutev sulle, kui otsid tulevikku suunatud ja terviklikku lähenemist muutuste loomiseks.”

Tasakaalus elu ja heade suhete eeldus on sinu kontakt iseendaga. Vaid siis saavad ka teised luua sinuga tähenduslikke suhteid.

Kristi Jõeorg. Foto: Karen Härms

Kristi selgitab, et teekonda heaoluni saab kiirendada läbi kolme põhisammu:

Avastamine ja vaatamine

Kristi soovitab mõelda sellele, et mis sind täna mõjutab. Mille külge oled emotsionaalselt nii kõvasti kinni seotud, et lahti laskmine on keeruline ja hirmutav?

Taipamine ja ümberkujundamine

Heaolu treener tõdeb, et iga inimene leiab enda jaoks sobivad viisid, kuidas enda jaoks parimal viisil vajalike taipamisteni jõuda. Mõned teraapia- ja coaching’u vormid keskenduvad ainult käitumisele. Mõnede õpetuste järgi piisab muutuste tekitamiseks probleemi verbaliseerimisest. On isegi selliseid, mille arvates pole algpõhjus sugugi oluline. Kristi arvates on mõistmine uskumuste ja käitumise muutmise võimsaim mootor. “Kuid tõeline mõistmine tuleb alles siis, kui süveneme teadlikest mõtetest kaugemale.”

Mõistmine on uskumuste ja käitumise muutmise võimsaim mootor.

Tegutsemine ja muutus

Kristi toob välja, et teadvustatud uskumused peaks ümber kujundama ümber nii, et need teeniksid sinu soovitud muutusi ja eesmärke. Et sul oleks võimalik kerguse ja rõõmuga saavutada kõike, mida tegelikult soovid. “Kui alateadlikke uskumusi õnnestub muuta, võid oodata kiireid, jõulisi ja elumuutvaid muutusi ka oma elus. Imelised üllatused, rohkem raha, õiged koostööpartnerid, vooseisundis töötamine ja loomine, uued inimesed, paranenud suhted.”

Kristi Jõeorg. Foto: Karen Härms

Kõige olulisemad sõnad, mida sa kogu oma elu jooksul kuuled, on sõnad, mida sa ütled iseendale

Kristi selgitab, et heaolu treenerina ta kuulab, peegeldab ja mõtestab koos kliendiga. Lisaks vestlusele kasutab erinevaid tehnikaid (näiteks juhendatud hüpnoos, EMDR teraapia sh bilateraalne stimulatsioon, milleks võivad olla kas silmaliigutused, kuulmis- või puutestimulatsioonid, genogrammi ehk perekaardi koostamine inimest mõjutavate mustrite välja selgitamiseks jt tehnikad), mis aitavad hiilida mööda teadlikest mõtetest, et jõuda seeläbi lähemale soovitud lahendusele.

Samuti aitab Kristi vaadata oma hetkeprobleemidest sügavamale ja mõista oma terviklikku identiteeti. “Aitan sul adekvaatselt hinnata elu erinevaid aspekte ja leida sisemist jõudu oma elu parandamiseks. Vaatame, millised on kinnistunud uskumused, millal ja miks need on tekkinud ning millist mõju sinu elule minevikusündmused avaldavad,” lausub ta ja lisab, et sõnad, mida sa elu jooksul kuuled, muidugi kujundavad sind, kuid kõige olulisemad sõnad, mida sa kogu oma elu jooksul kuuled, on sõnad, mida sa ütled iseendale.

Sõnad, mida sa elu jooksul kuuled, muidugi kujundavad sind, kuid kõige olulisemad sõnad, mida sa kogu oma elu jooksul kuuled, on sõnad, mida sa ütled iseendale.

Head Uudised GoodNews