1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. KIRG JA ARMASTUS I Kirjanik Jana Paulman: kui armastad, siis tee seda kirglikult, pühendumisega ja kogu südamest, või ära tee seda üldse
KIRG JA ARMASTUS I Kirjanik Jana Paulman: kui armastad, siis tee seda kirglikult, pühendumisega ja kogu südamest, või ära tee seda üldse

KIRG JA ARMASTUS I Kirjanik Jana Paulman: kui armastad, siis tee seda kirglikult, pühendumisega ja kogu südamest, või ära tee seda üldse

Raamatu “Kui naine armastab meest” autor Jana Paulman on läbi elu kirjutanud kirju, milles räägib oma mõtetest ja tunnetest. Nii on ta jõudnud kõige lähemale iseenda olemusele, sügavasse hingepõhja. Kirjade kaudu vaatab ta oma hingepeeglisse ja annab ausa sõnumi Mehele. Sõnumi, et ta on naine. See raamat ongi teekond läbi nende kirjade mehe südamesse, keda autor armastab.

Raamatus kirjeldatud mees esindab tervet meessugu. See võib olla äratundmine ükskõik millisele mehele, kes soovib mõista armastavat naist. Jana kirjad on ausad ja siirad, sest armastuses tuleb olla aus. Armastuskirjad, mida raamatust loed, on ehtsad. See raamat võib panna sind naerma, nutma ja ka lihtsalt pead vangutama, sest lugu, mida Jana jutustab, on jõhkralt otsekohene. See on lugu sellest, kuidas mehe armastuse, seksuaalsuse, tunnetuse ja emaduse kaudu kasvas ta ise armastavaks naiseks. Ei puudu ka mõtted ja lood valust, vägivallast, petmisest ja armukadedusest ning eneseotsinguseiklustest.

Heade uudiste portaal avaldab raamatust inspireerivad mõtted. Head lugemist ja kaasa mõtlemist.

  1. Iga tarkus, ka elutarkus, kulub marjaks ära, isegi kui need tarkused on juba ammu teada. Kordamine on tarkuse vanaema.
  2. Pane igas olukorras ennast ka teiste inimeste “kingadesse” – siis saad täieliku ülevaate toimuvast ja vältida totraid vigu. Siis mõistad olukorda ja inimest täielikult.
  3. Pööra alati vaatenurka: ühtegi asja ei saa vaadata ühes plaanis (skulptori teooria, mis sobib ka ellu).
  4. Naudi igat hetke, sest need hetked võivad olla viimased. Siis oled õnnelik.
  5. Kõik, mida teed, teed endale. Mida sa ei taha endale, seda ära tee teisele.
  6. Ela ise ja lase teistel elada – see ongi vabadus.
  7. Ära katseta inimestega, eriti nende tunnetega. Tunded on haprad ja õrnad, võivad murduda ja puruneda. Tunnetega ei tohi mängida, see võrdub tulega mängimisega. Võid saada kõrvetada. Austa teiste inimeste tundeid.
  8. Igal teol on tagajärg ja tagajärgede eest tuleb planeedil Maa vastutada. Kes ei vastuta, nende jaoks on koht pehmes toas” või pannakse vastutama.
  9.  Kõiki elureegleid ei saa ega ka tohi murda – kui seda teed, tekib kaos. Tuleb teha vahet, milliseid reegleid võib murda, milliseid mitte.
  10. Ole tänulik kõige eest, mida sulle antakse. Ja mida ei anta – ole ka selle eest tänulik, sest järelikult pole seda sulle vaja.
  11. Ära küsi ega nõua midagi – siis antakse sulle ise. Ja kui antakse võimalus küsida, siis ära lase seda võimalust käest – siis küsi, sest see võib olla viimane võimalus.
  12. Ära oota midagi – siis tuleb rohkem, kui arvata ja oodata oskad. Kui ootad, võid pettuda, sest siis ei tule midagi.
  13. Hoia madalat profiili – siis paistad suurena. Suurustades muutud väiksemaks. Rohujuuretasand on tihti avaram kui mastaapsus, mis võib lämmatada. (Kuigi siin puudub igasugune loogika, on see elutarkus väga paikapidav).
  14. Mõtle ja unista suurelt (siis võid saavutada vähemalt pool sellest).
  15. Ole kannatlik – paljud unistused täituvad pika ootamise tulemusena. Kärsitusega hävitad võimaluse selle saavutamiseks. Kannatlikkust on vaja igas eluvaldkonnas. Visadus ja järjekindlus viib sihile. Seda nii armastuses, töös kui rekordite saavutamisel.
  16. Ära ela oma tujusid teiste inimeste peal välja – keegi pole süüdi sinu ebaedus või äpardumistes. Tujutsedes hävitad kõik õnnevõimalused. Ja kui sinu peal on keegi oma tujusid välja elanud, siis ära vasta talle samaga – see kahekordistub halba päeva ja loob halbu suhteid. Parem mine lihtsalt sealt ära, kus seda tehakse.
  17. Ole alati viisakas – ka siis, kui tahad lajatada vastu pead. Viisakus on vastasele parim kättemaks, sest siis ta tunneb ennast pisikesena. Pole mõtet lahkuda, jättes endast maha “laipu” – siis on alati hea tagasi tulla ja sind võetakse vastu kui kallist sugulast.
  18. Ole enda vastu aus – jää igas olukorras truuks, siis on pärast hea endale peeglist silma vaadata. Jää iseendaks, kui ka olud muutuvad. See ei tähenda muidugi seda, et sa ei võiks oma vaateid muuta, kui elu on sind edasi arendanud, aga prioriteedid peavad olema paigas.
  19. Ära kahetse midagi, mis on tehtud – see andis kogemuse ja õppetunni. Kahetse, kui oled tegemata jätmisest kaotanud midagi olulist ja uuel võimalusel ära lase seda enam käest. Kui aga uuel võimalusel see ikkagi kaob, siis järelikult pole see sinu jaoks määratud. Siis lase sellest lahti ja ära kahetse.
  20. Loe aastas läbi vähemalt üks raamat – siis saad rikkamaks ka teiste inimeste kogemuste kaudu.
  21. Naudi maitseid, kunsti, lõhnu, muusikat. Kõike, mida elu pakub – need on tehtud sinu jaoks.
  22. Naudi armastust tema ilusamatel ja parematel aegadel maksimaalselt. Sest homme ei pruugi olla see, mis on täna. Elu muutub pidevalt ja neid ilusaid aegu enam tagasi ei saa. Jäävad mälestused. Oleks hea, kui viimased mälestused armsamast oleks armastuse tippaegadest.
  23. Võta elult kõik, mida see pakub, aga anna vastu rohkem – siis oskad saadut rohkem hinnata.
  24. Üks tähtis asi igas olukorras: olla õigel ajal õiges kohas, siis sujub kõik lõpuni välja.
  25. Äärmuslikes olukordades õpid tundma teisi inimesi – sõbrast võib saada vaenlane ja vaenlasest sõber kogu eluks.
  26. Austa naist kümme korda ja naine austab sind tuhat korda vastu. Narri naist kümme korda, naine narrib sind tuhat korda vastu. Ehk nagu küla koerale, nõnda koer külale.
  27. Kuula alati, mida ütleb süda. Mõistus on tihti ekslik.
  28. Hoia suhetes harmooniat – pole mõtet lasta suhet tühiste asjadega muserdada ja hävitada. Hoia lähedust alles.
  29. Ära ole kitsi heade sõnadega, proovi leida inimestes ja olukordades alati midagi positiivset ja head – see tee õnnelikuks teisi ja ka sind, sest oled tekitanud heade sõnadega hea tuju. Kriitikat ja solvanguid tuleb niigi ustest-akendest, sest inimestel on reeglina tahtmine kõigepealt arvustada.
  30. Ära arvusta kunagi kellegi kodu, perekonda ega välimust – need ei kuulu sulle, seega nende eest seistakse. Arvustades neid kolme, võid koguda enda ümber vaenlasi.
  31. Kui armastad, siis tee seda kirglikult, pühendumisega ja kogu südamest, või ära tee seda üldse – natuke või poolikult armastada ei saa. Armastus kas on või pole. Kõik vahepealne on meeldivus ja sümpaatia. Või sõprus.
Head Uudised GoodNews