1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Kaidi Karilaid: vabasta ennast oma meelest, lihtsalt loobu sellest!
Kaidi Karilaid: vabasta ennast oma meelest, lihtsalt loobu sellest!

Kaidi Karilaid: vabasta ennast oma meelest, lihtsalt loobu sellest!

Õnnekoolitaja ja Access Consciousness vahendaja Kaidi Karilaid  soovitab endale esitada küsimuse: mis siin päriselt veel võimalik on, kõigega, üle selle reaalsuse? Kas oled valmis seda küsima? Kas usaldad ja oled valmis vastu võtma seda, mis siis ilmuma hakkab?

Mis on reaalsus?

Aastal 1999 esilinastus film “Matrix“, mis muutis inimeste arvamust reaalsuse kohta. See oli Kaidi sõnul tõeline muutus. Selle filmi lugu kutsus meid läbi suurendusklaasi vaatama: “Mis on reaalsus?”.

Siin on üks fraas sellest filmist: “Matrix on süsteem, Neo. See süsteem on meie vaenlane. Kuid kui sa oled selle sees ja vaatad ringi, mida sa näed? Ärimehi, õpetajaid, advokaate, müüjaid. Me püüame päästa mõtetes inimesi. Aga niikaua, kui me seda teeme, on need inimesed selle süsteemi osa ja see teeb neid meie vaenlasteks. “Sa pead aru saama, enamik neid inimesi pole valmis lahti ühenduma. Ja paljud neist on nii inertsed, nii lootusetult sõltuvad süsteemist, et see paneb nad võitlema, et seda süsteemi kaitsta,” ütleb Kaidi.

Kaidi Karilaid

Massiühiskond

“Kui me vaatame meie praeguses maailmas ringi, siis näeme korrelatsiooni, kuidas Maatriks toimib sarnaselt massiühiskonnas. Meile õpetatakse alates sünnist, milline elu on ja kuidas me peaksime seda elama. Meie loomulik uudishimu on traditsioonilises koolis ja industriaalühiskonnas kinni müüritud. Traditsiooniline kool oli loodud selleks, et teenida industriaalajastut,” soovitab Kaidi mõelda. “Avalikus koolisüsteemis me istume reas ja õpime klassides. Meile pole õpetatud esitama küsimusi või vaidlustada vanu ideid või uurima ja avastama oma loomevõimet. Meid on õpetatud istuma, kuulama ja taasrakendama seda, mida meile on söödetud läbi kodutöö, testide ja kontrolltööde. Meile on sõna otseses mõttes õpetatud, et kõige olulisem asi maailmas on teada õigeid vastuseid. Koolist läheme me välja maailma ja üritame teha õigeid asju, selle asemel, et olla teadlik ja luua õnnelik elu. See pole õppimine! See on ajupesu!”

Socrates on öelnud, “Õppimine on mäletamine…” Kaidi sõnul meid on treenitud selleks, et astuda sisse industriaalmaailma, kus õpetajad on mänedžerid ja meile on õpetatud töötama aja järgi ning mitte midagi vaidlustama. Aga Einstein ütles: “Küsimus on kõik…”

Ole teadlik

Mis siis kui Sina, iseendana, olles teadlik, saad olla see revolutsionäär ja murda Maatriksist vabaks? Mis siis kui Sina, iseendana, saad olla teenäitajaks teistele, et ka nemad saaksid sellest vabaks ja hakkaks valikuid tegema iseendale, läbi mille me saame pakkuda suuremaid võimalikkuseid planeedile Maa?

Kaidi sõnul on paljud inimesed on nii juurdunud reaalsusesse, mida neile ette söödetakse, et nende võime näha erinevaid võimalusi on nõrgenenud. “Avastada võimalikkuseid on lihas, mis on oluline meie ellujäämisel, sest kui me jätkame selle sama vana jama loomist, siis meie planeet ei saa olema see koht, kus säästev ja taasloov elu on võimalik. Vabasta ennast oma meelest, lihtsalt loobu sellest,” ütleb Kaidi.

Head Uudised GoodNews