1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. Kadri Voorandi kontsertrännak teetseremooniaga laseb nautida rahu ja kohalolu
Kadri Voorandi kontsertrännak teetseremooniaga laseb nautida rahu ja kohalolu

Kadri Voorandi kontsertrännak teetseremooniaga laseb nautida rahu ja kohalolu

11. novembril toimub Adila heaolu- ja puhkekeskuses Bagua majas Kadri Voorandi ja Mihkel Mälgandi duo kontsertrännak teetseremooniaga.

Foto: Karoliina Kreintaal

Inimesed vajavad rahu, vaikust ja kohalolu

Sündmuse korraldaja ja enesearengu edasiviija Keijo Tismus sattus kogema teetseremooniat, mis teda virr-varri täis elus viis hetkega rahuseisundisse ja kohalollu. Tal tuli ka teadmine, et just seda rahu, vaikust ja kohalolu ongi inimestel praegu vaja. Selleks, et saaks maha kerida oma igapäevased mõtted ja nautida hetke. Nii sündiski mõte korraldada kontsertrännak teetseremooniaga.

Keijo Tismus. Foto: Erakogu

Õhtu algabki teetseremooniaga. See on kohalolekupraktika, mis aitab taas leida sisemist tasakaalu ja harmooniat, millest paljud igapäevaelu toimetustes puudust tunnevad
„Teetseremoonia viib meid teekonnale, kus märkame, kuulatame, peatume ja tunnetame iseennast koos kogu oma ilu ja sügavusega. Teetseremoonia pakub võimalust olla kohalolus ja puhata. Tee on ka tihti abimeheks, et ühendada kokku laiali- või puuduolevad osad,“ kirjeldab Tismus.

Teetseremoonia pakub võimalust olla kohalolus ja puhata.

Foto: Jaanus Leplaan

Muusika täis hingestatud poeesiat

Seejärel hakkavad kõlama helid Kadri Voorand ja Mihkel Mälgandi esitluses.
Kadri Voorand on mitmekülgne vokalist, pianist ja helilooja, kelle kirglik esitus on pälvinud palju heakskiitu kodu- ja välismaal. Sel kontserdil astub Voorand üles koos Mihkel Mälgandiga, kes on üks muusikaliselt aktiivsemaid bassiste Eestis.

Koos moodustavad nad duo, mis mängib põhiliselt originaalloomingut häälele, bassile ja klaverile, mis annab ruumi improvisatsioonile ning mida ehivad õhulised elektroonilised efektid ja hingestatud poeesia.
Duo ei sea endale stiililisi piire, kokku sulatatakse popi, folgi, jazz’i ja isegi roki elemente. Esile tõusevad emotsioon ja omapärased tekstid. Duo on andnud arvukalt kontserte üle maailma.

Kadri ütleb, et muusika kuulamise ajal on kõik unistused lubatud, kõik nende unistustega kaasnevad tunded lubatud, muusika kuulamine ise on ka elu. Järelikult saab unistusi täitvaid tundeid elada juba siin ja praegu. „Ja mina ei tee muud, kui loon selleks soodsa keskkonna,“ lisab ta.

Muusika kuulamise ajal on kõik unistused lubatud, kõik nende unistustega kaasnevad tunded lubatud, muusika kuulamine ise on ka elu.

Kadri Voorand. Foto. Karoliina Kreintaal

Teetseremooniat toetavad flöödihelid

Sel õhtul on kohal ka Neemo Saareväli flöödihelidega, mis toetavad teetseremooniat.

„Loon muusikat hetkes läbi tunnetuse. Lasen ennast vabaks ja olen samal ajal ise nii looja kui kogeja. Ka minu enda jaoks on see rännak. Läbi helide saame kõik sügaval hingetasandil puudutatud ja tervendatud. Igaühe jaoks tema kõige isiklikumal ja sügavamal tasandil,“ ütleb Saareväli.

Head Uudised GoodNews