1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. „JULGUS LUUA MUUTUST”! Raamat naistele ootab hooandmist
„JULGUS LUUA MUUTUST”! Raamat naistele ootab hooandmist

„JULGUS LUUA MUUTUST”! Raamat naistele ootab hooandmist

Signe Ventsel ja Kristi Jõeorg on kirjutanud naistele raamatu „Julgus luua muutust”. Nad koguvad raha raamatu toimetamiseks, kujundamiseks, trükkimiseks ja kodulehe loomiseks, et koguda sinna ka edaspidi julgustavaid ja innustavaid lugusid Eesti naistelt.

Raamatus räägivad nad kõikidest peamistest eluratta osadest: suhted ja pere, ettevõtlus ja töö, finantsid, hobid, sotsiaalne elu, tervis. Räägivad nendest teemadest ausalt, avatult ja julgelt. Iga teemaploki lõpus on harjutused, mis aitavad teha esimesi samme muutusteteel ja kutsuvad peegeldavale analüüsile.

„Kogusime iga teemavaldkonna kohta lood Eesti enda naistelt, et anda julgust ja inspiratsiooni läbi nende lugude ka teistele naistele. Näeme, et välismaa autorid on kirjutanud hulganisti pakse raamatuid, kuid tundub, et me justkui tihti ei suuda suhestuda nende autorite ja lugudega. Toome teieni Eesti naiste lood, sest sõltumata naisest oleme kõik alati kuskilt alustanud ning vahel alustame ikka ja jälle uuesti,” ütlevad Signe ja Kristi, kes plaanivad raamatu esimese trükiga toetada naiste varjupaiku 50 raamatuga ja anda loenguid Tallinna 10 gümnaasiumis.

Kes on need naised, kes oma lugu ausalt ja avatult jagavad? Nende nimed avaldatakse peatselt. „Need naised on ägedad nagu sinagi, võib-olla on nad lihtsalt julgemalt tegutsenud. Kuid võime öelda, et need lood on mõjukad ja sul on võimalus nende lugude kaudu leida üles julgus enda sees ja astuda sama julgelt muutuste suunas,” sõnavad Signe ja Kristi.

„Naised, astume kõik koos julgeid samme, et olla enesekindlam, julgem, energilisem ja ettevõtlikum ning seeläbi muuta maailm ja Eesti paremaks kohaks! Toetagem ja julgustagem üksteist oma lugudega,” lisavad nad.

Signe Ventsel on Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsiooni äriklubi president, arenguprogrammi „Naised ettevõtluses” üks eestvedajatest, kahe ägeda tütre ema ja palju muud.

Ka Kristi Jõeorg on kahe ägeda tütre ema. Ta on üles ehitanud ettevõtte Riskianalüüs ja selle 2020. aastal liitnud Soome ettevõttega SK Protect.

Head Uudised GoodNews