1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. Jaani kirikus toimuval kontserdil muutub kiriku ruum helitempliks
Jaani kirikus toimuval kontserdil muutub kiriku ruum helitempliks

Jaani kirikus toimuval kontserdil muutub kiriku ruum helitempliks

19. oktoobril toimub Tallinnas Jaani kirikus kontsert-meditatsioon gongidega „Helide tempel“. Kontserdil kõlavad arhailised gongid, helikausid, etnilised flöödid ja külalisena üles astuva Belkanto virtuoosi Nuanni ingelik hääl.

Mis on belkanto?

Belkanto (itaalia keeles „bel canto” ehk „ilus laul”) virtuoos. Selle muusikastiili ja laulmisviisi eripäraks on ülimalt meloodiline laulvus, kergus ja väljenduslikkus. Nuann elab praegu Lapimaal, kus tegeleb muusika salvestamise ja Saami laulude uurimisega.

Ta esitab müstiliste gongide saatel iidseid vaimulikke laule, mis tervendavad ja teevad hingele pai.

Foto: Marija Vie

Kontserdipäeval muutub Jaani kiriku ruum helitempliks. Korraldajad Lilia Märtmaa ja Denis Vinogradov on Tervendavate helide keskuse rajajad Tallinnas, muusikud-multiinstrumentalistid, heliterpeudid. Nende tööriistadeks kontserdil on gongid, tiibeti ja kristallhelikausid ja etnilised flöödid.

Nad kirjeldavad, et Nuann ehk Anna Dotsenko on ingelik koloratuursopran. Ta esitab iidseid vaimseid laule, mis tervendavad ja teevad hingele pai, müstiliste gongide saatel.

Nad ütlevad ka, et gongide ja hellikausside elusad helid aitavad käivitada sisemise enesetervendusprotsessi, heliharmooniad loovad ja süvendavad emotsionaalset tasakaalu ja heaolu. Erksad visuaalsed pildid tulevad otse alateadvusest.

  • Rohkem infot SIIT!
Head Uudised GoodNews