1. Avaleht
  2. Jooga ja meditatsioon
  3. INTERVJUU! Joogatreener Anna Sarap paneb inimesed nahkhiire kombel rippuma
INTERVJUU! Joogatreener Anna Sarap paneb inimesed nahkhiire kombel rippuma

INTERVJUU! Joogatreener Anna Sarap paneb inimesed nahkhiire kombel rippuma

IMG_1031Terase spordikeskuse joogasaalis on Anna Sarapi juhendamise all inimesed, kes on esimest korda tegemas Aerial Yoga`t, sealhulgas ka treeneri sõbrad Põhja-Eesti Pimedate Ühingust, kes on nii-öelda põrandajoogat teinud juba viis aastat ja proovivad nüüd ka teistmoodi joogat, linade sees.

Seda põnevat võimalust olid omal nahal proovimas ka GoodNewsi ajakirjanikud Joanna Müür ja Monika Kuzmina ning nende küsimustele vastab treener Anna.

Kas õpetajal endal hirm pole, kui heas mõttes hullud lastakse esimest korda kangaste vahele rippuma? Kas võimalus haiget saada on olemas?

Loomulikult peab inimesi jälgima ja õpetama, kuidas seda ohutult teha. Kui inimesi juba tunned, tead nende füüsilist vormi, siis võid neid usaldada, aga mõnikord tulevad inimesed, kel võivad olla hirmud pea alaspidi rippumisel. Alati peab kõigeks valmis olema.
Esimene kord ongi rohkem seletamist ja ettenäitamist. Ma küsin inimestelt järele, kas nad ikka tahavad seda või teist teha. Mõni esimene kord kardab, aga järgmisel korral tahab proovida.

headuudised12

Kuidas neist hirmudest üle saada?

Ma olen tähele pannud, et mõnel inimesel pole üldse hirmu, ta läheb ja teeb kohe, teisel jälle on ja ta teab seda. Paljud asjad on inimese peas kinni ja kui tahad hirmudest lahti saada, siis üks teooria ütleb, et pead selle sisse minema. Võtad ennast kokku, proovid ja kui treener on kõrval, kes sind hoiab, siis tead, et sa ei kuku ja asi hakkabki vaikselt-vaikselt minema. Iga asi nõuab praktikat.

headuudised13

Kas iga inimene saab Aerial Yoga`ga hakkama?

Mitte iga inimene. Selleks peab ta terve olema. Samas võivad kõik tulla, igaühele leidub harjutusi. Teatud harjutused on raskemad ja keerulisemad, neid asju peab individuaalselt vaatama nagu ka tavalises joogas — mõni teeb rohkem, mõni vähem, mõnel saab harjutusi vahetada.

Kuidas teid tee pimedate ühinguga kokku viis?

Ma olen nendega koos tavalist joogat teinud ja rääkisin siis neile, et see on põnev, kui ripun linade sees ja äkki tahavad nemadki proovida. Nad olid nõus, klubi pakkus võimalust ja nii nad siin ripuvadki.

headuudised2

Kõige mõnusam on lõpus 5-10 minutit pikutamist — kas see kuulub iga treeningu juurde?

Jah, ja mõni käibki selle kümne minuti pärast, pingutab, et seal pikutada. See on natuke teistmoodi tunne, mitte nagu voodis, see on mõnus tunne!

LOE VEEL! 

GOODNEWS KATSETAS! TERASESSE TRENNI! Aerial Yoga: kamp joogahuvilisi treeneri juhatusel kookonis väänlemas

UUEL AASTAL UUE HOOGA! Treener Anna Sarap: ära häbene vajadusel puhata, kuigi teised jätkavad

Spordikeskuse Teras joogatreener Anna Sarap: igas joogas on 99% praktikat ja vaid 1% teooriat

 

Head Uudised GoodNews