1. Avaleht
  2. Hingele
  3. GOODNEWS ENESEARENGUFESTIVALIL HEA ELU I Mihkel Raud: suhte kokkuvarisemise ärahoidmine peab käima kogu aeg
GOODNEWS ENESEARENGUFESTIVALIL HEA ELU I Mihkel Raud: suhte kokkuvarisemise ärahoidmine peab käima kogu aeg

GOODNEWS ENESEARENGUFESTIVALIL HEA ELU I Mihkel Raud: suhte kokkuvarisemise ärahoidmine peab käima kogu aeg

Täna toimub Haapsalu linnuses enesearengufestival Hea Elu, kus 12 tunni jooksul astub üles 12 esinejat, sealhulgas Inga Lunge, Mihkel Raud, Raivo Ilmsalu, Merike Villard, Roland Tokko, kes jagavad häid mõtteid ja ideid, kuidas viia oma elu järgmisele tasemele. Mihkel Raud rääkis sellest, kuidas ära hoida suhte kokkuvarisemine.

Ühtset valemit polegi

Raud alustas oma loengut sellega, et kui tema kolmas abielu oli mingil hetkel sisuliselt läbi, tundus, et tegu on mingi mustriga. “Hakkasin mõtlema, et mis see on ja see seisnes selles, et mul polegi kogu aeg õigus olnud!” naerab ta.

Ta sõnas, et ühtset valemit tegelikult ei ole, kuidas suhte purunemine ära hoida, sest seda peab tegema kogu aeg. Ta tõi metafoori, et see on sama, kui kaine peaga hakkad võtma järgmist viinapitsi – siis tasub meenutada, kui rõve oli pohmell. Samamoodi kui hakkad aru saama, et võtad suhet iseenesestmõistetavalt, tasub tagasi mõelda ajale, kui on lahku mindud või sind on maha jäetud.

Oluline on ka mõista, et ükski suhe ei ole kaugeltki nii hea tervise juures, kui me arvame, et on. Ka võivad suhted lõppeda väga ootamatult.

Teraapia sobib ka täiesti õnnelikule paarile

Suhetes võib ette tulla ka armumisi. Oluline on aga see, kas võtame midagi ette. Paarisuhtes tuleb neid ette, aga kui teeme järgmise sammu ja hakkame neid edasi arendama, jäävad järele pilpad.

Raud soovitas kindlasti teraapiat, ka täiesti õnnelikule paarile. “See pole küll tasuta, aga sellesse investeeritud raha tasub ära. Kasvõi korra kuus käia ja terapeudiga rääkida – see on imeline kogemus,” ütles ta. Eriti paaridele, kes arvavad, et kõik on korras – tegelikult ei ole! Alati on midagi, mida parandada ja alati võib olla ukse taga mees, kes mõistab su naist paremini kui sina ise.

Ka kui sa arvad, et partner on õnnelik, ei pruugi see nii olla. Raud soovitab mitte eeldada, vaid küsida, kas ta ka on.

ENESEARENGUFESTIVALILT SAAB OSTA KA MIHKEL RAUA RAAMATU! 

Mihkel Raua suhteraamat “Võtku homme mind või saatan” lammutab tükkideks ja paneb kokku suhete loomise, hoidmise ning lõhkumise kunsti. Autor räägib oma suhetest naistega talle omase otsekohesuse ja armutu eneseirooniaga ning annab sissevaate isiklikku ellu, mida saadavad lõputud ebaõnnestumised ja õnneotsingud. “Võtku homme mind või saatan” on humoorikas ja mihkelraualikult mahlases stiilis jutustatud lugu, milles näeb oma peegelpilti iga lugeja, olgu ta mees või naine. Raamatu teeb eriliseks asjaolu, et autor on lisaks isiklikele tähelepanekutele läbi töötanud ka suure hulga erialakirjandust, mis lisab teosele populaarteaduslikku vaadet. “Võtku homme mind või saatan” on kasulik ja lõbus lugemine kõigile, kes tahavad oma suhete kvaliteeti muuta.

Head Uudised GoodNews