1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Et elu oleks parem! 10 feng shui abinõu
Et elu oleks parem! 10 feng shui abinõu

Et elu oleks parem! 10 feng shui abinõu

Feng shui (iidne Hiina ruumikorralduse meetod – toim.) abinõud on chi (eluenergia või elujõud – toim.) suurendamiseks, hajutamiseks, teisendamiseks või, vastupidi, selle liikumise muutmiseks teatud ruumis. Järgmised vahendid on feng shui praktikas laiemalt kasutusel. Üks neist (või mitu) lõpetab tõhusalt peaaegu iga probleemi peaaegu igas keskkonnas.

Valgustus 

Elektrivalgus toimib nagu kunstpäike. Ainuüksi tuld põlema pannes võime päevavalgust suurendada. Igasugused valgustid (kaasa arvatud küünlad, laternad, gaasivalgustid ja elektrivalgustid) suurendavad tule elementi. Kristallid ja valgusepüüdjad kuuluvad samuti siia kategooriasse, sest need püüavad ja peegeldavad päikesevalgust, seega suurendavad selle jõudu. Üks kõige sagedamini kasutatavaid feng shui abinõusid ongi valgus, mis toob sooja kas füüsiliselt või psüühiliselt külma ja pimedasse ruumi.

Peeglid 

Peegleid võib kasutada mitut moodi: ruumi avamiseks, chi suurendamiseks või selle suuna muutmiseks ning sümboli jõu suurendamiseks. Peeglid annavad jõu tagasi tõrjuda ebasoovitavaid energiaid ning ligi meelitada ja suurendada meeldivaid. Näiteks võite riputada peegli välisukse juurde, et liikluse ja tänavamüra tekitatud häiriv energia oma kodust tagasi saata.

Elusad asjad 

Kuna feng shui püüab parandada meie sidet loodusega, toovad selle praktiseerijad looduse siseruumidesse taimede, kalade, lindude ja purskkaevude kujul. Elusolendid sümboliseerivad kasvu, seega soodustavad neid kasutavad abinõud suurenemist ja kasvu. Taimedel on ka lisaväärtus: nad imavad endasse süsihappegaasi ning aitavad meil paremini hingata.

Liikuvad objektid 

Liikuvad objektid õhutavad ja aktiveerivad chi’d, et see ei jääks kinni. Seda tüüpi abinõude hulgas on populaarsed tuulekellad, mobiilskulptuurid, ventilaatorid, purskkaevud ja vurrid.

Rasked esemed 

Rasked esemed annavad stabiilsust. Selles kategoorias on suured kivid, skulptuurid, rasked mööbliesemed, suured taimed ning teised suure massi ja kaaluga esemed. Need abinõud on soodsad segaste olukordade puhul või kui tahate kinni hoida midagi, mis näib käest libisevat.

Helid 

Meeldivad helid võivad ümbritseva keskonna energiat parandada. Rahustav muusika loob kodus rahu- ja harmooniatunde.

Elektrilised esemed 

Elektrilised esemed – telerid, arvutid, kliimaseadmed, pliidid ja teised seadmed – stimuleerivad chi’d ning hoiavad ära selle paigalseisu. Need esemed tekitavad liikumist, aktiivsust ja muutusi.

Värvid 

Värvid mõjutavad meid nii füüsiliselt kui ka psüühiliselt. Punast näiteks peetakse õnnetoovaks värviks. Oranž sümboliseerib õnne ja jõudu. Kollast peeti Hiinas võimu värviks, roheline aga rahustab ja mõjub seevastu lõdvestavalt. Sinine värv leevendab stressi ja hüperaktiivust, pruun on aga kindluse ja püsivuse värv.

Lõhnad 

Lõhnad mõjutavad meid nii otseselt kui ka kaudselt, nii teadvuse kui ka alateadvuse tasandil. Viiruk, lõhnapurk, lõhnaküünal, parfüümid ja teised lõhnavad esemed on tõhusad, kuid vastuolulised feng shui abinõud. Kuigi tuleb arvesse võtta isiklikke eelistusi, on aroomiteraapia näidanud, et teatud lõhnad mõjuvad meile mõõdetavalt ja erinevalt. Näiteks münt, piparmünt ja eukalüpt stimuleerivad ja aitavad saavutada mõtteselgust. Vanill, lavendel ja kummel mõjuvad rahustavalt. Kaneel ning seeder tekitavad soojustunnet.

Kujundid 

Pildid, sümbolid, ikoonid, skulptuurid ja teised kujundid vallandavad alateadlikult assotsiatsioonid ja toimivad psüühiliste motivaatoritena. Neid võib kasutada, et tugevdada teatud assotsiatsioone ja eesmärke või õhutada emotsionaalseid reaktsioone. Näiteks pilt õnnelikust paarist paneb meid mõtlema armastusele ja partnerlusele.

Rohkem infot leiab raamatust “Feng shui abinõud 10 minutiga”. 

 

Head Uudised GoodNews