1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. ELUTERVE POHHUIST I Miks elurõõmus ja õnnelik inimene mõned inimesed närvi ajab?
ELUTERVE POHHUIST I Miks elurõõmus ja õnnelik inimene mõned inimesed närvi ajab?

ELUTERVE POHHUIST I Miks elurõõmus ja õnnelik inimene mõned inimesed närvi ajab?

Tom Valsberg on paljude naeru ja vabadust hindavate eestlaste seas armastatud ansambli Indigolapsed ninamees ja maailmarändur, kelle sulest on ilmunud raamatud “Kuidas rännata ilma hirmuta” ja “Eluterve pohhuist”, millest viimane räägib vabamalt, õnnelikumana ja rahulolevamana elamisest läbi värvikate näidete, tsitaatide ja nõuannete.

Tom pühendab raamatus ühe peatüki säramisele ja õnnelik olemisele. Head lugemist ja elu nautimist!

Elutervet pohhuisti peetakse tihtipeale lollikeseks, naiivsest ja feigiks. Paljud arvavad endiselt, et “Elu on ikka tõsine, karm ja ohtlik. Liigne rõõmustamine on lihtsalt nõme!” või “Tuled mulle siin veel nina alla hõõruma, et elu on hea! Sa valetad iseendale! Elu on karm! Punnita nii, et ninast veri väljas, siis ehk saad kopika taskusse!” Fakt on see, et teise õnnelikkus ja rõõmsus võib masenduses olevat inimest veel rohkem närvi ajada. Kadeduseuss sisiseb ja piilub ninaaugust välja. Kui mina pole õnnelik, siis tema ju ka ei saa olla, järelikult ta feigib! Järelikult ta pole veel mõistnud, et elu on karm, küll ta veel saab oma õppetunni!

See on inimese enda valik, kas ta võtab teise rõõmsameelsust, õnne ja edu inspiratsiooni- või ärrituse allikana. Lisaks arvavad paljud, et selleks peab olema mingi eriline põhjus, et olla õnnelik. Tõsi on aga see, et selleks ei pea olema palju raha, edu ega isegi ilusat ilma, et õnnelik ja rõõmus olla.

Kuidas raamatu peategelane negatiivsete inimestega toime tuleb ja elurõõmu säilitab?

  • Eluterve pohhuist teab, et kui ta on elurõõmus ja õnnelik, siis ajab see mõningaid inimesi lihtsalt närvi.
  • Eluterve pohhuist ei keera maha oma sära lihtsalt seepärast, et see paistab kellelegi eredalt silma.
  • Eluterve pohhuist veedab aega parem siiralt naiivsete rõõmsameelsete inimestega kui tõsiste targutavate negatiivsete kriitikutega.
  • Eluterve pohhuist ei lähe kadedaks, kui tema sõpru saadavad tohutud edusammud. Ta saab sellest hoopis inspiratsiooni juurde.
  • Eluterve pohhuist teab, et õnn pole mitte eesmärk, vaid eeldus.
  • Eluterve pohhuisti elu eesmärk on olla võimalikult õnnelik nüüd ja praegu.
  • Eluterve pohhuist teeb kõik selleks, et tunda end võimalikult hästi praeguses hetkes ja olukorras. Ja kui tal see ei õnnestu, siis ta hakkab peegli ees lolle nägusid tegema, et pingest lahti saada.
Head Uudised GoodNews