1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. AFTERMOVIE I Festival “Ühenduses” pakkus külastajatele inspireerivaid kohtumisi ja enesearengu võimalusi
AFTERMOVIE I Festival “Ühenduses” pakkus külastajatele inspireerivaid kohtumisi ja enesearengu võimalusi

AFTERMOVIE I Festival “Ühenduses” pakkus külastajatele inspireerivaid kohtumisi ja enesearengu võimalusi

Suvel toimus Pühali Hea Elu Keskuses enesearengufestival “Ühenduses”, mis tõi kokku mitmekülgse seltskonna enesearengu huvilisi, esinejaid ja eksperte. Festival pakkus mitmekesist programmi, keskendudes inimese sisemise tasakaalu leidmisele ja kogukondliku ühenduse loomisele.

Foto: Fred-Erik Kerner

Üks festivali tipphetki oli kahtlemata festivali peakorraldaja ja enesearengu teejuhi Tiit Trofimovi esinemine, kes jagas avameelselt oma kogemust enesekindluse puudumisega. Trofimov kirjeldas, kuidas hirmud võivad meid takistada, kuid nende ületamine on võimalik: “Kõige olulisem on iseennast aktsepteerida ja mõista, et me kõik võime milleski ebaõnnestuda. See ei tähenda, et me poleks väärtuslikud,” rääkis ta, julgustades kõiki oma sisemistele piirangutele vastu astuma.

Foto: Fred-Erik Kerner

Festivalil selgitas Tiit GoodNews’ile antud intervjuus, et festivalil ei ole otseselt sellist eesmärki, et inimesed peaksid tingimata tulema kohale end välja elama. Pigem tekib see vajadus kohapeal loomuliku protsessina. Ta rõhutas, et inimese suurim vabadus saabub siis, kui ta julgeb vabastada kõik, mida ta enda sees kinni hoiab – olgu selleks häbi, hirm või viha. “Siin on selleks hoitud ruum,” sõnas Tiit.

Festivali teine peakorraldaja Merliis Sulg rõhutas festivali ettevalmistustes, et peamine eesmärk on pakkuda osalejatele sügavamaid ühendusi ja eneseavastusi. Tema sõnul ootas külastajaid ees tõeliselt elumuutev kogemus. “Meie eesmärk oli luua koht, kus inimesed saavad sügavamalt ühendust luua nii iseenda kui ka ümbritsevaga,” kommenteeris Sulg.

Krista Lensin jagas oma mõtteid festivali õppetundidest, viidates sellele, kui oluline on olla autentne ja pidevalt areneda. “Kolm olulist asja, mida ma festivali kaudu õppisin, olid julgus olla autentne, usk iseendasse ja vajadus pidevalt areneda,” märkis ta pärast festivali.

Ka näitleja ja enesearengu ekspert Johann Urb andis festivalile oma panuse, arutades, kuidas hirmudest üle saada ja nendega teadlikult tööd teha.

Urb jagas festivalil sügavat tõdemust: “Me kõik kardame midagi, kuid tõeline julgus peitub selles, et me ei lase hirmul oma elu juhtida.” Urb julgustas festivali külastajaid oma hirme uurima ja nende suunas liikuma, mitte neist eemale hoidma.

AFTERMOVIE!

Head Uudised GoodNews