1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. STATISTIKA I Eestlaste huvi vaimsuse vastu on viiekordistunud
STATISTIKA I Eestlaste huvi vaimsuse vastu on viiekordistunud

STATISTIKA I Eestlaste huvi vaimsuse vastu on viiekordistunud

Eesti ühe suurima piletikeskkonna Fienta juhi René Lasseroni kinnitusel on Eestis hüppeliselt kasvanud heaolu ja vaimsusega seotud ürituste arv ning külastatavus.

Peep Õunapuu, Tiit Trofimov ja Merliis Sulg. Ühenduses Festival 2023. Foto: Silver Siilak

„Tänavu suvel läheb kultuuriürituste piletimüük üleüldiselt hästi, aga festivalide kõrval on eriti selgelt kasvanud heaolu, enesearengu ja vaimsusega seotud ürituste arv. Lisaks kontsertidele, etendustele ja pidudele ostetakse pileteid järjest enam vaimsusega seotud üritustele – näiteks kakao- ja teetseremooniad, vabastavad hingamised, meditatsioonid, paastu-, jooga- ja tantralaagrid müüakse tihti ette välja. Enesearengust on teatri ja muusika kõrval saanud vaba aja veetmise osas tugev konkurent – vaimsus on Eestis jõudnud peavoolu,“ rääkis Lasseron.

Enesearengust on teatri ja muusika kõrval saanud vaba aja veetmise osas tugev konkurent – vaimsus on Eestis jõudnud peavoolu.

„Eestlaste huvi enesearengu vastu on just viimaste aastatega plahvatuslikult tõusnud. Fienta piletimüügikeskkonnas on näiteks viimase nelja aastaga vaimsusega seotud ürituste arv tõusnud üle viie korra ning kasv jätkub. Tänavu esimese poolaasta põhjal saab öelda, et tuleb kindlasti uus rekord,“ ütles Lasseron.

„Kui seni korraldati selliseid sündmusi pigem oma seltskonnale ja siseringis, siis nüüd pannakse piletid avalikult müüki. Selleks on senisest paremad tehnilised võimalused – varasemalt olid piletimüügikeskkonnad suunatud peamiselt suurtele korraldajatele, aga nüüd on see ka väiksemate jaoks piisavalt lihtsaks tehtud, mis on kasvatanud levikut,“ ütles Lasseron.

„Vaimsusega seotud ürituste täitumus on keskmisest kõrgem. Kuna korraldajaid on palju, siis üritatakse rohkem eristuda ning pakkuda tavapärasele muud lisaks juurde – kas siis põnevamat toimumiskohta või mitmest tegevusest kombineeritud formaati,“ kommenteeris Fienta juht.

Vaimsusega seotud ürituste arv Fienta keskkonnas: 

Aasta
Ürituste arv
2020
228
2021
326
2022
654
2023
1173
2024 6 kuud
766

 

Head Uudised GoodNews