1. Avaleht
  2. Hingele
  3. 13. juunil alustab Osho Born Again Meditatiivne teraapia ja juhendajate väljaõpe
13. juunil alustab Osho Born Again Meditatiivne teraapia ja juhendajate väljaõpe

13. juunil alustab Osho Born Again Meditatiivne teraapia ja juhendajate väljaõpe

13.-19. juunil 2024 toimub Tao Keskuses Osho Born Again Meditatiivne teraapia ja juhendajate väljaõpe, mida juhendab Vatayana, kes on Osho Rahvusvahelisest Meditatsioonikeskusest Indiast ja on ülemaailmsete Osho keskuste koordinaator.

Pole vajadust analüüsida, lahata mineviku kogemusi või läbielamisi

Meditatsioonijuhtide koolitaja Brenda Randroo Oja selgitab, et Osho on loonud selle ühenädalase protsessi, et taasavastada lapsepõlve ilu ilma meie mineviku psühholoogilisi kogemusi verbaliseerimata või analüüsimata. “Otsustasin korraldada seda kursust Eestis pärast seda, kui olin ise selles osalenud aasta alguses Indias, Osho Rahvusvahelises Keskuses. See oli ainukene Osho meditatiivne teraapia, mida ma ei olnud veel läbi teinud. Need 7 päeva möödusid lennates,” sõnab ta ja toob välja, et peale igat seanssi tundis ta suurt tänulikkust ja tähistas seda tantsides.

Brenda Randroo Oja. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Brenda avaldab, et kursus andis talle suure kerguse, siirast rõõmu, lapsemeelset vallatust ja tõi esile spontaansuse! “Pole vajadust analüüsida, lahata mineviku kogemusi või läbielamisi,” lausub koolitaja ning lisab et igaüks on kursusele oodatud seda sama kogema.

Meditatiivse teraapia esimese tunni sisuks on Brenda sõnul saada tagasi lapseks. Kursuse käigus on osalejatel lubatud taas olla lihtsalt laps, siseneda oma lapsepõlve ning teha kõike mida hing ihkab – tantsida, laulda, hüpata, nutta, mängida. Miski pole keelatud!

Kursuse käigus on osalejatel lubatud taas olla lihtsalt laps, siseneda oma lapsepõlve ning teha kõike mida hing ihkab – tantsida, laulda, hüpata, nutta, mängida. Miski pole keelatud!

Brenda Randroo Oja. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Teise tunni sisuks on vaikuses istumine – istud või oled pikali vaikuses, minnes kogunenud energia saatel enda sisemaailma.

Kunagi olime kõik tõelised – mängulisus oli meie põhiolemus

“Kunagi olime kõik tõelised! Lihtsalt loomulikud! Kui tahtsime naerda, siis naersime. Kui tahtsime nutta, siis nutsime. Kui olime vihased, siis vihastasime. Tantsisime, hüppasime ja karjusime rõõmust. Mängulisus oli meie põhiolemus. Elasime süütuses, teadmata midagi peale selle, mida sel hetkel vajasime,” kirjeldab Brenda sündmuse tähendust ning lisab juurde Osho tsitaadi: “See on sinu teine lapsepõlv. Sa oled uuesti sündinud. Su silmad ei ole enam täis teadmiste tolmu. See mitteteadmine on tohutu tajuvõime, suur selgus. Sa ei pea teadma, sest sa tajud ja tajumine on kõrgem seisund kui teadmine.“

Head Uudised GoodNews