1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Maria Baydari 10 nõuannet, kuidas jõuda elus rahuloluni
Maria Baydari 10 nõuannet, kuidas jõuda elus rahuloluni

Maria Baydari 10 nõuannet, kuidas jõuda elus rahuloluni

Maria Baydari kirjutatud ja JES kirjastuse välja antud “Enesekasutusjuhend” on teadliku elamise teejuht, millesse Maria on koondanud kõik oma aastatepikkuse töö tulemusena arendatud praktilised teadmised.

Maria Baydar. Foto: Marleen Jürgens

Raamatus toodud harjutusi saab autori sõnul kasutada läbi elu uuesti ja uuesti.

Foto: Marleen Jürgens

Pannes need uude konteksti ja praktiseerides neid iga uue eluetapi vaheldumise perioodis või uue etapi alguses, juhib raamat lugejat aina uutele tasanditele, sisemise tarkuse ja sügava kestva rahuloluni.

Raamat aitab lugejat juhtida sisemise tarkuse ja sügava kestva rahuloluni.

Maria Baydar. Foto: Marleen Jürgens

10 praktilist nõuannet raamatust „Enesekasutusjuhend“, kuidas jõuda rahuloluni:

  • Loo selgust oma praegus olukorras. Teadvustamine on esimene samm, et alustada kestva ja sügava muutusega, mille käigus saad ümber teha kõik alateadlikud hävitavad programmid, kahjustavad harjumused ja piiravad uskumused. Enne, kui on võimalik üldse mingit muutust teha, on vaja selgust. Kui sa lood selguse, tulevad vastused ja lahendused iseenesest.
  • Pole tähtis see, kui palju sa oma elus saavutad, vaid see, kelleks sa seejuures kasvad. Negatiivsed programmid on kirjutatud alateadvusesse tugevate emotsionaalsete läbielamiste kaudu, valu kaudu. Inimene tajub valu alati võimsamalt kui positiivset.
  • Ärevushäire tervendamiseks on parim viis alustada just selle raamatuga. Sageli on väga suureks abiks just emotsioonide ja mõtete päevik, sest see on esimene viis, kuidas oma ärevus kontrolli alla saada.
  • Miski muu ei paku tõelist õnne kui sisemine rahu ja harmoonia iseenda tõelise olemusega. Oma tõe järgi elamine. Tugev suhe ja kontakt iseendaga.
  • Kui sa teed kooki alati sama retsepti järgi, tuleb sama kook. Kui tahad üldse mingit muutust oma elus luua, tuleb kindlasti tegeleda harjumuste muutmisega.
  • Kõik, mida sa ei teadvusta, omab sinu (väe) üle kontrolli. Uskumuste mõju meie elule on hirmuäratavalt võimas ja tugev, sest need on niivõrd teadvustamata, mistõttu me isegi ei kahtle nende õigsuses või kasulikkuses. Toimime automaatselt õpitud programmide järgi ega suuda nendest väljapoole midagi näha.
  • Anna endale aega, usu endasse ja toida enda alateadvust vaid sellega, mida oma elus kogeda soovid.
  • See, kuidas teised inimesed kohtlevad meid, näitab meile, kuidas me kohtleme iseennast. Väline maailm peegeldab suhet iseendaga. Eriti erksalt toovad selle välja muidugi lähisuhted ja paarisuhted. Kui sa ei väärtusta iseend, peegeldavad teised inimesed oma suhtumisega sulle sedasama – nad ei väärtusta sind.
  • Enesearmastus on tegelikult puhas, tingimusteta armastus iseenda hinge, olemuse vastu. Siiski – enesearmastus ei tähenda seda, et teiste arvelt looksime endale paremat elu ja hüvesid. See on pigem tasakaalust välja läinud eneseväärtustamise kompenseerimine ning teadlik või mitteteadlik pahatahtlik käitumine.
  • Kõige tõhusam viis ego teadvustamiseks on egopäeviku pidamine, et kujuneks harjumus enda sees toimuvat jälgida ja teadvustada ning hiljem sellega tööd teha.

Maria Baydari raamatu „Enesekasutusjuhend“ esmaesitlus toimus 27. aprillil Solarise Apollos.

Jesper Parve ja Maria Baydar. Foto: Marleen Jürgens

Raamatut esitlesid JES kirjastus ja Maria Baydar. Autoriga vestles Jesper Parve.

Head Uudised GoodNews