1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. 7 HEA ELU MÕTET: Ingrid Joya Tsirel
7 HEA ELU MÕTET: Ingrid Joya Tsirel

7 HEA ELU MÕTET: Ingrid Joya Tsirel

Enesearenguterapeut Ingrid Joya Tsirel jõudis enesearenguteele ja sai terapeudiks, otsides ise lahendusi oma muredele. Ta põhjendab, et tahab aidata ka teistel leida oma elus rõõmu, enda teed ja sihte. Ta usub, et iseendast teadlik olemine muudab elus kõike ning kui võtad vastutuse elu eest enda kätesse, saad oma elu soovitud suunas muuta!

Iseendast teadlik olemine muudab elus kõike ning kui võtad vastutuse elu eest enda kätesse, saad oma elu soovitud suunas muuta!

Ingrid Joya Tsirel. Foto: Krõõt Tarkmeel

Tundetarkusi ei ole kunagi hilja õppida

Joya tõdeb, et suuremale osale meist ei ole lapsepõlves tundetarkusi ja eneseanalüüsi tegemist õpetatud. Kuid seda ei ole hilja õppida täiskasvanuna. Paljud inimesed on tema sõnul stressis, sest tahavad, et praegune hetk oleks teistsugune ning soovivad midagi muud. „Stress on lõhe selle vahel, mis praegu on ja mida sa tahad, et oleks,“ selgitab ta.

Stress on lõhe selle vahel, mis praegu on ja mida sa tahad, et oleks.

Tähtis on aktsepteerida oma hetkekogemusi. Aga kui soovid oma elu muuta, on üks võtmetegureid oma elu loomisel on igapäevased harjumused. Muutes kas või väikest harjumust mingil määral, võib see ellu tuua märkimisväärse muutuse. „Mulle tohutult meeldib elamise juures see, et kõike on võimalik muuta, kui tahta. Küsimus on ainult selles, kas ma seda piisavalt tahan!“ ütleb Joya.

Ta tõdeb, et alguses võib tunduda, et elus mingi aspekti muutmine või uue harjumuse loomine ei ole võimalik – mõeldakse, et ma ei saa või ei oska nii teha. Siis aga teed seda paar, kolm, kümme korda ja juba ongi teistmoodi. See muutub loomulikult, aga alguspunktiks on otsus, et ma tahan teistmoodi.“

Ingrid Joya Tsirel. Foto: Krõõt Tarkmeel

Ingrid Joya Tsireli seitse hea elu mõtet:

  • Hea elu saladus on see, kui ei ole iseenda ees saladusi ja julged elada täpselt nii riukalikult ja lõbusalt nagu ise seda valid.
  • Unistamine on vabatahtlikult kohustuslik kõigile ja seda võiks teha igal pool, igal ajal, vaikselt, kõvasti ja täpselt siis, kui tundub, et nüüd ei võiks unistada – just siis unista!
  • Elus võiks alati püüelda eheduse poole. See tähendab seda, et alati võib ümber mõelda, mille poole püüdled. Täna sinna, homme tänna, aga tähtis on olla iseendaga aus.
  • Ära anna mitte kunagi alla! Miks sa peaksid? Ei ole vaja! Lihtsalt tõuse püsti ja mine edasi.
  • Suurim vale, mida ma kunagi uskuma olen jäänud, tuli minu õpetaja suust, kes ütles, et ma pean olema vait, sest ma ei oska rääkida. Praegu on rääkimine minu töö ja ma armastan seda.
  • Kõige olulisem sõnum, mida mulle öeldud on – ei ole olemas vigu, vaid on õppetunnid. Seega, ui sa järgmine kord midagi justkui valesti teed, vaata, mida sa teinekord paremini teha saad ja ongi kõik.
  • Lõppude lõpuks on elus kõige tähtsam elu ise ja teekond. Elu on nagu pidu. Peol ju ei oota, mis lõpuks saab, vaid tähtis on pidu ise. Naudi seda!

Head Uudised GoodNews