1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. 10 head mõtet raamatust “Kuidas mõelda suuremalt”
10 head mõtet raamatust “Kuidas mõelda suuremalt”

10 head mõtet raamatust “Kuidas mõelda suuremalt”

Million Mindseti kirjastatud raamatu „Kuidas mõelda suuremalt“ autor Mark Viktor Hansen on TOP 10 hulka kuuluv motivatsioonikõneleja maailmas ja kirjutanud raamatuid, mida on müüdud miljoneid eksemplare. Oma raamatus „Kuidas mõelda suuremalt“ jagab Hansen unikaalseid ideid, kuidas mõelda kastist väljapoole, vaadata maailma teistsuguse pilguga – sellisega, mis on täis väge, tarkust, mõjukust ja kirge.

Foto: GoodNews, Jane Vogt

Hansen rõhutab, et sinu mõtlemise suurus määrab ära sinu tulemuste, tuleviku ja su elu suuruse. Kui suudad õppida suuremalt mõtlema, elama, tegutsema ja olema, siis on ka sinu tulemused suuremad.

Sinu mõtlemise suurus määrab ära sinu tulemuste, tuleviku ja su elu suuruse.

Siit leiad 10 head mõtet, kuidas mõelda suuremalt:

  • Alusta. Olgu sinu eesmärk milline tahes, tea seda, et mitte kunagi ei ole võimalik seda laitmatult saavutada. Pead asjaga algust tegema kohe praegu ja olemasolevate vahendite toel.
  • Ära oota. Ära oota oma ideede elluviimisega. Lõpeta ootamine. On aeg aru saada, milliseid suuri kingitusi on sul maailmale pakkuda. Kui jätad oma kingitused märkamata, kasutamata ja tähelepanuta, siis lähevad need raisku ja neid ei saa hiljem enam tagasi nõuda.
  • Loe inspireerivaid lugusid. Mida rohkem me mõtleme meeliülendavatest ja inspireerivatest lugudest, seda suuremaks ja paremaks me muutume. Me loome oma elus uue loo iga kord, kui kuuleme kelleltki teiselt lugu, mis meid kõnetab.
  • Keskendu lahendustele. Pole tähtis, kui kehv on sinu praegune olukord, sest lahendus on alati olemas.
  • Mõtle suurelt. Kui mõtled suurelt, siis saavutad suurelt. Kui saavutad suurelt, saab sinust universumis kasulik jõud. Sinu tegudel on tähtsus, sa muudad midagi. Sinu mõtlemise suurus määrab ära sinu tulemuste, tuleviku ja su elu suuruse. Kui me suudame õppida suuremalt mõtlema, elama, tegutsema ja olema, siis on ka meie tulemused suuremad.
  • Lõpeta muretsemine. Kui sa oled hakanud oma unistuste poole liikuma, siis sa lakkad muretsemast. Sa muutud teadlikuks võimalustest ja soodsatest hetkedest ning oskad neid ära kasutada. Sa suudad ohtlikke olukordi ära hoida juba enne nende tekkimist.
  • Kausta positiivseid sisendusi. Peame pidevalt töötama selle nimel, et end ülespoole tõsta ning saada üle ebapiisavuse tundest. Me peame endale pidevalt sisendama midagi positiivset. Sisendused on laused, mida endale kordad: sa usud neid, mõtled neist, tegutsed nende alusel ja lõpuks need avaldavad sulle mõju. Selleks, et saada erakordseks, tuleb endale pidevalt sisendada erakordseid asju. Nii nagu tarbid igapäevaselt vitamiine oma keha heaks, vajad igapäevaselt panust ka oma hingele.
  • Unista. Elu mängus oled sina publikuks, kelle ees sa esined. Isegi kui sa võtad kuulda teiste nõuandeid, oled sina lõpuks see inimene, kes vastutab oma otsuste tegemise eest.  Ole piisavalt julge, et järgida oma unistusi ja neisse sukelduda ning leiad nõnda julgust ja südikust nende unistuse elluviimisel. Maailm austab inimesi, kes suudavad luua. Pea meeles, et millegi loomiseks tuleb kõigepealt sellest ka unistada. Oma unistuste elluviimiseks peab esmalt olema unistus, mida ellu viia. Unistused loovadki reaalse maailma.
  • Tegutse. Viivitamine ja edasilükkamine mõjutavad edu ja samuti tervist; saavutused ja otsustusvõimetus on sama vasturääkivad mõisted kui edu ja ülesannete alustamise ja lõpule viimisega venitamine. Sinu elu paraneb ainult sinu tegude tulemusena.
  • Leia endas geenius. Leia endas ainulaadsus. Küsi endalt, mis sulle meeldib. Mis annab sulle energiat? Mida teeksin ma siis, kui mul poleks vaja tööl käia? Mis on mu kirg? Mis on minu ainulaadne kutsumus? Mis on minu eluülesanne? Avasta see, milles sa oled hea ja milles oled suurepärane. Korda seda, muutu selles paremaks, lihvi seda, arenda seda ja vaimustad seda tehes ka iseend.

Inspireerivaid tsitaate raamatust:

  • Albert Einstein: “Olulisi probleeme, millega silmitsi seisame, ei saa lahendada samal mõtlemistasandil, kus nad on loodud.”
  • Walt Disney: “Kujutlusvõime on meie ainus reaalsus.”
  • Earl Nightingale: “Ideed on nagu märjad ja libedad kalad. Neist tuleb kinni nabida kohe, kui nad välja ilmuvad, või nad libisevad käest ja te ei näe neid enam iial.”
Head Uudised GoodNews