1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. VIDEO I Kuidas leida rahu ja selgust ka kõige keerulisemates olukordades?
VIDEO I Kuidas leida rahu ja selgust ka kõige keerulisemates olukordades?

VIDEO I Kuidas leida rahu ja selgust ka kõige keerulisemates olukordades?

17.-18. augustil Hatu mõisas toimunud Naiste Heaolufestival tõi kokku naised üle Eesti, kes soovisid jagada ideid ja teadmisi vaimse ja füüsilise heaolu kohta. Festivalil arutleti südame järgi elamise kunstist, uskumuste muutmisest ja igapäevase positiivsuse praktikatest. Krista Lensin rääkis peakorraldajate Terri Mangi ja Vivian Untiga sellest, kuidas kuulata oma südant ja luua harmooniat nii enda elus kui ka suhetes teistega. Samuti jagasid nad nõuandeid, kuidas muuta oma uskumusi ja leida igapäevaelus positiivsust, pakkudes praktilisi harjutusi, mis aitavad leida rahu ja selgust isegi keerulistes olukordades.

Südame järgi elamise kunst

Krista Lensin vestles heade uudiste portaalile GoodNews antud intervjuus Terri ja Vivianiga sellest, kuidas naised võiksid leida tee südame järgi elamiseni. Terri rõhutas, et iga naine sünnib juba “südame järgi elamise radar” sees, kuid meie kaasaegne elu, täis mõttetööd ja maskuliinseid nõudmisi, surub selle tihti alla. Ta julgustas naisi kuulama oma südant ja tegema otsuseid, mis lähtuvad sellest sisemisest kompassist. Terri sõnul on südame tasandil suhtlemine see, mis loob harmooniat nii naise enda elus kui ka tema suhetes teistega.

Iga naine sünnib juba “südame järgi elamise radar” sees.

Küsimusele, kui naine hakkab südame järgi toimetama, kas ta siis selle nii-öelda karmi mehe maailmaga vastuollu ei lähe, vastas Terri, kes on ka Hatu mõisa hoidja ning heaolu mentor, et ei lähe. Seda seetõttu, et kui naine annab endast välja energiat, et ta on südametasandis, siis inimene, kellega ta suhtleb, häälestub automaatselt samale lainele. „Võib olla alguses on väikene selline vastuseis, et kuidas nüüd siis niimoodi, aga põhimõtteliselt südametasandi suhtlus loob harmooniat,“ rääkis ta.

Vivian Unt, Terri Mang ja Krista Lensin. Foto: Virko Veskoja
Vivian Unt, Terri Mang ja Krista Lensin. Foto: Virko Veskoja

Uskumuste inventuur: kuidas muuta oma reaalsust?

Vivian Vau kingasalongi looja Vivian Unt tõi intervjuus esile, kui oluline on vaadata üle oma uskumused ja küsida endalt, kas need teenivad meid veel. Sageli on uskumused pärit meie lapsepõlvest, vanematelt või laiemast kultuuriruumist, kus oleme kasvanud, kuid need võivad olla aegunud või meie arengut takistavad.

Oluline on teha inventuur nendest uskumustest, mida oled harjunud tõeks pidama ning küsima, kas need teenivad minu, minu perekonna ja minu laiema seltskonna kõrgemat hüvangut.

Vivian kutsus naisi üles tegema uskumuste inventuuri ja vajadusel neid muutma, et avarduda ja luua selline reaalsus, mis meid tõeliselt teenib. „Oluline on teha inventuur nendest uskumustest, mida oled harjunud tõeks pidama ning küsima, kas need teenivad minu, minu perekonna ja minu laiema seltskonna kõrgemat hüvangut. Kui vastus on, et tegelikult ei teeni, siis saab küsida, mida ma muuta saan ja milliseks soovin seda muuta. Uskumuste muutmiseks on alati õige aeg,“ usub ta.

Vivian Unt, Terri Mang ja Krista Lensin. Foto: Virko Veskoja
Vivian Unt, Terri Mang ja Krista Lensin. Foto: Virko Veskoja

Vivian lisas, et vanadel uskumustel tuleb lasta minna suure rõõmu ja vaimustusega, sest siis saadakse aru, et sina ise lood oma elu maagiat ja reaalsust. „See, milliseid sõnu ma valin või kuidas kujundan seda, mida ma maailmas tajun. Mida enam sa tajud enda loomeväge ja võtad vastutuse, seda suurema vaimustusega sa iseenda reaalsust lood.“

Vanadel uskumustel tuleb lasta minna suure rõõmu ja vaimustusega, sest siis saadakse aru, et sina ise lood oma elu maagiat ja reaalsust.

Igapäevane positiivsuse praktika

Naised jagasid intervjuus ka praktilisi nõuandeid, kuidas igapäevaelus positiivsust leida. Terri jagas oma hommikurutiini, mis algab positiivsete kinnitustega enne, kui ta voodist tõuseb. Nimelt usub ta, et hommikusel ajal, vahetult peale ärkamist, on inimene kõige vastuvõtlikum uute positiivsete programmide seadistamiseks. „Näiteks see, et ma loon oma elu maagiat igapäevaselt ise. Elu rullub lahti maagias, külluses ja ilus igapäevaselt minu ees,“ selgitas ta.

Vivian Unt, Terri Mang ja Krista Lensin. Foto: Virko Veskoja
Vivian Unt, Terri Mang ja Krista Lensin. Foto: Virko Veskoja

Vivian Unt tõi aga välja külmavee ujumise võlu, mis aitab mõttel keskenduda ja luua selgust. Ta rääkis, kuidas igal hommikul, isegi talvel, alustab ta oma päeva ujumisega meres. See rutiin aitab tal suunata oma mõtteid sellele, mida ta soovib oma elus luua, mitte külmale veele. „Selline füüsiline tegevus aitab mõttetegevusel vaibuda ja annab ruumi uuele loovusele ja inspiratsioonile. Selleks, et koondada mõtted sellele, mida ma luua tahan, ongi see, kui ütlen endale neid asju,“ lausus ta ja toonitas, et kui mõte hakkab sulle ujudes ütlema, et väga külm on, siis ütle enesele, et tegelikult on elu nii ilus.

Vivian Unt, Terri Mang ja Krista Lensin. Foto: Virko Veskoja
Vivian Unt, Terri Mang ja Krista Lensin. Foto: Virko Veskoja

Fraas “Ma olen” aitab leida rahu ja selgust isegi kõige keerulisemates olukordades

Lihtsate harjutustega, nagu näiteks pulsile keskendumisega, saab Terri sõnul igaüks leida keskmes olemise tunde ja teha otsuseid, mis on südamega kooskõlas. Ta jagas ka praktilist harjutust, kus soovitas keskenduda oma pulsile ja korrata fraasi “Ma olen”, mis aitab leida rahu ja selgust isegi kõige keerulisemates olukordades. „See on tegelikult see ürgne tõde kõige all. Kõik, mida mõttemeel kerib, muutub ebarelevantseks, kui oled ühenduses sellega, et tead, et ülim tõde on see, et ma olen.“

Fraas “Ma olen” aitab leida rahu ja selgust isegi kõige keerulisemates olukordades.

  • Järgmisel aastal toimub Naiste Heaolufestival Hatu mõisas 9. – 10. augustil. Pileteid festivalile saab soetada SIIT! Järgmise aasta superpakkumine on piletimüügis saadaval ainult ühe nädala.
Head Uudised GoodNews