1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. VIDEO I Kristjan Järvi: ilma naisteta pole meil meestel midagi teha
VIDEO I Kristjan Järvi: ilma naisteta pole meil meestel midagi teha

VIDEO I Kristjan Järvi: ilma naisteta pole meil meestel midagi teha

Hatu mõisas aset leidnud Naiste Heaolufestival tõi kokku naised, kelle sooviks oli kogeda erinevaid heaolu suurendavaid praktikaid. Festivali üheks peaesinejaks oli dirigent ja helilooja Kristjan Järvi, kes rääkis heade uudiste portaalile GoodNews ja Krista Lensinile antud intervjuus elurõõmust ja armastusest. Kristjan leidis, et ilma naisteta ei ole meestel midagi teha ning tõi välja, et nii tema loomingulise töö kui ka festivali eesmärk on luua ühine ruum, kus armastus ja kooslus saavad kasvada.

Tõeline armastus on seotud eneseusaldusega

Krista ja Kristjan arutlesid intervjuus armastuse olemuse üle. Kristjan tõi esile, et tänapäeval kasutatakse armastuse mõistet sageli pealiskaudselt, mis varjutab selle sügavamat tähendust. „Armastus on üks eneseusaldus. Ja see eneseusaldus tuleb eneseväärikusest, mis juba näitab esile autentsust,“ selgitas ta.

Armastus on üks eneseusaldus. Ja see eneseusaldus tuleb eneseväärikusest, mis juba näitab esile autentsust.

Krista Lensin ja Kristjan Järvi. Foto: Virko Veskoja
Krista Lensin ja Kristjan Järvi. Foto: Virko Veskoja

Järvi sõnul on tõeline armastus tihedalt seotud eneseusaldusega, mis omakorda tugineb inimese autentsusele. See sisemine kindlus ja siirus lasevad inimesel särada ja inspireerida ka teisi enda ümber. „See pärineb tegelikult sinu energeetika kandmisest ja loomisest. Sina loojana särad ja kui sa särad võimsamalt, siis sa juba tantsid oma säras. Ka teised tahavad siis sinuga koos tantsida. See on tegelikult nii kerge,“ lausus ta ja lisas, et ka tantsides hakkavad asjad juhtuma. „Ja seda veel ilma hinnangute ja ilma mingisuguse arvustamiseta.“

Järvi rääkis intervjuus, et armastus on midagi, mida ei tohiks segamini ajada enesekindlusega. „Enesekindlus on üks niisugune seinade ülespüstitamine ja siis austuse pärimine,“ selgitas ta, tuues välja, et tõeline eneseusaldus ja autentsus ei nõua välist tunnustust, vaid tulevad sügavast sisemisest rahust ja usaldusest oma olemuse vastu. „Kui inimene suudab olla tõeliselt autentne, siis see energia kiirgab välja ja tõmbab teisi inimesi kaasa. Nii sünnib tõeline ühine kogemus ja kooslus.“

Tõeline eneseusaldus ja autentsus ei nõua välist tunnustust, vaid tulevad sügavast sisemisest rahust ja usaldusest oma olemuse vastu.

Krista Lensin ja Kristjan Järvi. Foto: Virko Veskoja
Krista Lensin ja Kristjan Järvi. Foto: Virko Veskoja

Mehed ja naised peaksid looma harmoonilise koosluse, kus mõlemad saavad olla autentsed

Vestluse käigus küsis Krista Kristjanilt ka praktilist nõu, kuidas mehed saaksid naiste heaolu toetada. Kristjan toonitas, et oluline on vastastikune toetus ja mõistmine, mis tugineb autentsusele ja truudusele iseendale. „Tegelikult sära. Ja siis see naine särab kohe sinuga kaasa.“

Kui mees suudab olla tõeliselt siiras ja autentne, siis see inspireerib naist ja loob suhte, mis ei põhine ootustel ega kohustustel, vaid tõeliselt vastastikusel toetusel ja jagamisel.

Kristjan selgitas, et kui mees suudab olla tõeliselt siiras ja autentne, siis see inspireerib naist ja loob suhte, mis ei põhine ootustel ega kohustustel, vaid tõeliselt vastastikusel toetusel ja jagamisel. Ta lisas, et kui läheme oma tuumiku sisse ning oleme iseendale täiuslikus siiruses truud, siis ei pea mehed ja naised üksteisele midagi tõestama, vaid pigem peaksid nad looma ühtse ja harmoonilise koosluse, kus mõlemad pooled saavad olla autentsed ja tunda end hinnatuna. „See tuleb sellest, et ma olen nii nagu ma olen. Aga ma säran selles ja ma olen ilus selles. Kui mees suudab seda teha, siis tegelikult naine läheb lihtsalt põlema – ta teeb kõik ja isegi rohkem kui kõik sellele mehele, keda ta armastab. See on tegelikult nii kerge,“ leidis ta.

Krista Lensin ja Kristjan Järvi. Foto: Virko Veskoja
Krista Lensin ja Kristjan Järvi. Foto: Virko Veskoja

Autentsus ja ehedus teevad elust tõeliselt väärtusliku kogemuse

Krista Lensin ja Kristjan Järvi tõid intervjuus ka esile, et elurõõmu ja rahulolu aluseks on  autentsus ja siirus. „Oleksime nagu päris inimesed, teeksime nagu päris asja,“ ütles Krista, kutsudes üles naasma lihtsuse ja eheda elu juurde. Ka Kristjan nõustus ning lisas, et just autentsus ja ehedus teevad elust tõeliselt väärtusliku kogemuse.

  • Järgmisel aastal toimub Naiste Heaolufestival Hatu mõisas 9. – 10. augustil. Pileteid festivalile saab soetada SIIT! Järgmise aasta superpakkumine on piletimüügis saadaval ainult ühe nädala.
Head Uudised GoodNews