1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. VIDEO I Krista Lensin uuris Lilia Märtmaalt: mis toimub naiste heaolufestivali suurel ööl?
VIDEO I Krista Lensin uuris Lilia Märtmaalt: mis toimub naiste heaolufestivali suurel ööl?

VIDEO I Krista Lensin uuris Lilia Märtmaalt: mis toimub naiste heaolufestivali suurel ööl?

Heliterapeut, muusik ja üks Naiste Heaolufestivali, mis toimub 17. – 18. august Hatu mõisas, peakorraldajaid, Lilia Märtmaa selgitas Krista Lensinile ja heade uudiste portaalile GoodNews antud intervjuus, et kõnealune festival on palju enamat kui lihtsalt heaolufestival. See sündmus keskendub naiste meelerahu, elurõõmu ja tervise toetamisele. Festivali peaesinejatena astuvad üles Kristjan Järvi ja Merle Palmiste, kuid tõeline maagia toimub Lilia sõnul festivali suurel ööl, kus ka tema ise jagab oma teadmisi ja kogemusi heli ja hääle kasutamisest sisemise rahu leidmiseks.

Naiste Heaolufestival keskendub naiste meelerahu, elurõõmu ja tervise toetamisele.

Suur öö ja helimaagia

Lilia selgitas, et festivali suurt ööd iseloomustab mitmekesine programm, mis viib osalejad sügavale helide maailma. Öösel toimub šamaani trummide orkestri esinemine ja rituaalid, mis loovad ühenduse osalejate sügavaima sisemise olemusega. Üheks eriliseks külaliseks on laulja Nuann, kes esitab saami joige, viies kuulajad vaimsesse rännakusse.

Lilia Märtmaa. Foto: Virko Veskoja

Gongi öö ja tähtede vaatlus

Öö keskpunktiks on gongi öö, mis kestab keskööst kuni varahommikuni. Lilia sõnas intervjuus, et see pole lihtsalt kontsert, vaid tseremoonia, kus igaüks saab lisada oma kavatsusi. „Selle öö teeb veelgi erilisemaks perseiidide meteoorivool, mis toob kaasa tähesaju. Iga langev täht on võimalus soovida midagi erilist ja tunda, kuidas universum toetab sinu unistusi.“

Iga langev täht on võimalus soovida midagi erilist ja tunda, kuidas universum toetab sinu unistusi.

Lilia Märtmaa ja Krista Lensin. Foto: Virko Veskoja

Hääl kui teraapiline tööriist

Lilia tõi välja, et lisaks gongidele on meie enda hääl üks võimsamaid ja teraapilisemaid instrumente, mida saame igapäevaselt kasutada. Tema juhendamisel saavad festivali osalejad õppida, kuidas kasutada oma häält enese rahustamiseks ja tasakaalu leidmiseks. Lilia soovitab ümiseda, sest ümin loob kehas resonantsi, mis rahustab ja tasakaalustab meeli. „See lihtne ja ürgne praktika aitab leida sisemist rahu ka kõige pingelisematel hetkedel.“

Lilia soovitab ümiseda, sest ümin loob kehas resonantsi, mis rahustab ja tasakaalustab meeli.

Lilia Märtmaa. Foto: Virko Veskoja

2 head mõtet Lilia Märtmaalt:

  • Lisaks gongidele on meie enda hääl üks võimsamaid ja teraapilisemaid instrumente, mida saame igapäevaselt kasutada.
  • Ümise, sest ümin loob kehas resonantsi, mis rahustab ja tasakaalustab meeli. See lihtne ja ürgne praktika aitab leida sisemist rahu ka kõige pingelisematel hetkedel.
Head Uudised GoodNews