1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. VIDEO I Konkurents või koostöö: miks on oluline, et konkureerimise asemel naised üksteist toetaksid?
VIDEO I Konkurents või koostöö: miks on oluline, et konkureerimise asemel naised üksteist toetaksid?

VIDEO I Konkurents või koostöö: miks on oluline, et konkureerimise asemel naised üksteist toetaksid?

17.- 18. juulil Harjumaal Hatu mõisas toimunud Naiste Heaolufestivalil räägiti sellest, kuidas ennast hästi tunda, hoolitseda oma vaimse ja füüsilise tervise eest ning kogeda meelerahu ja elurõõmu. Miks on aga naistele vaja festivale, kus oleksid koos ainult naised? Diana Solom Piirsalu leidis heade uudiste portaalile GoodNews antud intervjuus, et nii kaua kui tema teab, on naised olnud konkurendid. Tegelikult võiksid naised tulla kokku aga hoopis teise ideega.

Kui armastad iseennast, suudad armastada ka teisi

Diana rääkis GoodNewsi juhiabile Joanna Koovitile, et tema jaoks on heaolu siis, kui oled iseendaga rahul ja armastad iseennast. „Kui armastad iseennast, suudad ka teisi armastada.“

Küsimusele, kuidas igapäevaelus naisena oma heaolu hoida või taastada, vastas Diana, et kõigepealt tuleks valida iseennast ja alles siis teisi.

Diana Solom Piirsalu ja Joanna Koovit. Foto: Virko Veskoja

Miks aga Diana otsustas üldse festivalist osa võtta? Ta tõi intervjuus välja, et tuli festivalile panustama sellega, et naised mõistaksid mis asi on kvaliteet ja kuidas saab iseennast kõige paremini hoida niimoodi, et hoiad ennast hästi, aga panustad ka maailmale.

Joanna Koovit. Foto: Virko Veskoja

Kui naised üksteist hoiavad, on nad võitmatud

„Miks on naistele vaja festivale, kus oleksid koos ainult naised,“ uuris Joanna. „See on sellepärast, et nii kaua kui ma tean, on naised olnud konkurendid. Sa näed teist naist ja esimese asjana mõtled, et ta on konkurent. Et naised tuleksid kokku selle ideega, et me ei ole konkurendid – me oleme koostööpartnerid,“ arvas Diana, lisades, et kui naised üksteist hoiavad, on nad võitmatud. „Kui hakkame üksteist alla tõmbama, siis ei võida keegi,“ rääkis ta selle kohta, miks on konkureerimise asemel oluline hoopis teineteist toetada.

Diana Solom Piirsalu ja Joanna Koovit. Foto: Virko Veskoja

Ilu võrdub armastus

Naiste supervõime kohta leidis Diana, et selleks on oskus armastada – kui ei ole armastust, siis ei ole midagi. „Kui ei ole ilu, siis ei ole midagi. Ilu võrdub armastus. Ilma iluta ei ole elul mõtet ja ka ilma armastuseta ei ole elul mõtet,“ sõnas ta.

  • Järgmisel aastal toimub Naiste Heaolufestival Hatu mõisas 9. – 10. augustil. Pileteid festivalile saab soetada SIIT!
Head Uudised GoodNews