1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Valgusesaar: Kuidas muuta puudus külluseks?
Valgusesaar: Kuidas muuta puudus külluseks?

Valgusesaar: Kuidas muuta puudus külluseks?

Monika Kuzmina südamete kollektsioonist
Monika Kuzmina südamete kollektsioonist

Kas soovite oma ellu rohkem küllust? Kui jah, siis esimeseks sammuks on ausalt hinnata oma hetkeseisu ning luua seejärel nägemus, kuhu te välja jõuda tahaksite. Järgnev loetelu aitab teil määratleda – oma käitumist ning suhtumisi analüüsides –, kas tõmbate ligi küllust või lükkate seda eemale:

1. Te väärtustate ennast ning oma aega. / Te ei väärtusta ennast ega oma aega.
2. Te annate vabalt ning võtate vabalt vastu. / Te ei anna vabalt ega võta ka vabalt vastu.
3. Te avate oma südame. / Te sulgete oma südame.
4. Te ootate, et juhtub parim. / Te muretsete, et juhtub halvim.
5. Te lähtute südamest. / Te laskute võimuvõitlusesse.
6. Te annate endast parima. / Te teete tööd üle nurga, nii et see kuidagi tehtud saaks.
7.  Te tahate, et ka kõik teised oleksid edukad. / Te võistlete teistega.
8. Te keskendute sellele, kuidas saaksite teisi teenida. / Te mõtlete vaid sellest, mida teised teile annavad või kuidas nad saaksid teile kasulikud olla.
9. Te ütlete endale, miks teid ootab ees edu. / Te korrutate endale, miks teid tabab ebaõnnestumine.
10. Te olete aus ning eetiline. / Te teete kompromisse ning lähete oma väärtuste ja ideaalidega vastuollu.
11. Te olete tähelepanelik ning keskendunud käsilolevale tegevusele. / Te toimite automaatselt.
12. Te rõõmustate teiste edu üle. / Te tunnete end teiste edust ohustatuna.
13. Te olete tänulik väljakutsete eest. / Te eelistate kasvule ohutust ning mugavust.
14. Te annate asju kergesti ära. / Te ripute oma asjade küljes.
15. Te usute, et kunagi pole liiga hilja oma unistuste teostamiseks. / Te mõtlete, et on liiga hilja, ja annate alla.
16. Te annate endale loa olla see, kes te olla tahate, ning teha seda, mida te teha tahate. / Te ootate, et teised teile selleks loa annavad.
17. Te usute, et teie tee ja teie elu on tähtsad. / Te ei usu oma tee tähtsusesse.
18. Te teete elatise teenimiseks seda, mida te teha armastate. / Te töötate üksnes raha pärast.
19. Te lasete lahti, usaldades, et juhtub see, mis on teile kõrgeimaks hüvanguks. / Teil on tunne, et teil on millestki puudus ning et peate selle ilmtingimata saama.
20. Te annate, soovides, et teised elaksid külluses. / Te annate teiste vajaduste katteks.
21. Te panete esikohale oma kõrgeima eesmärgi teostamise. / Te teostate oma kõrgeimat eesmärki alles siis, kui teil selleks rohkem aega tekib.
22. Te näete iseennast oma külluse allikana. / Te näete teisi oma külluse allikana.
23. Te usute küllusesse. / Te usute puudusesse.
24. Te usute iseendasse, olete enesekindel ning armastate ennast. / Te muretsete, tunnete hirmu, kahtlete endas ning olete enesekriitiline.
25. Teil on selge kavatsus ja vankumatu tahe. / Teie eesmärgid on ebamäärased või määratlemata.
26. Te lasete end juhtida rõõmul. / Te sunnite ennast tagant (“ma pean”, “olen kohustatud”).
27. Te ümbritsete end objektidega, mis annavad teile elujõudu. / Te hoiate alles asju, mis teie elujõudu vähendavad.
28. Te olete tänulik ning väljendate seda. / Te tunnete, et maailm on teile võlgu.
29. Te usaldate oma võimet luua küllust. / Te muretsete rahaasjade pärast.
30. Te järgite oma sisemist juhtimist. / Te ignoreerite oma sisemist juhtimist.
31. Te otsite lahendusi, mis toimiksid kõikide jaoks. / Teid ei huvita teiste probleemid, peaasi, et teil endal hästi läheks.
32. Te olete iseenda jaoks autoriteet. / Te ei usu oma sisemisse tarkusesse.
33. Te näete külluses oma eesmärkide teostumist ja õnne. / Küllus tähendab teie jaoks üksnes raha ja materiaalseid väärtusi.
34. Te naudite protsessi sama palju kui eesmärki. / Te teete asju vaid eesmärgi nimel.
35. Teie kokkulepped teistega on selged. / Teie elus on palju väljaütlemata soove ning ebamääraseid ootusi.
36. Te mõtlete sellest, kui kaugele te jõudnud olete. / Te keskendute sellele, kui pikk maa teil veel minna on.
37. Te räägite küllusest. / Te räägite probleemidest ja puudusest.
38. Te meenutate mineviku õnnestumisi. / Te meenutate mineviku ebaõnnestumisi.
39. Te mõtlete laiendatud ja piiritlemata moel. / Te mõtlete piiritletult.
40. Te mõtlete sellest, kuidas te raha loote. / Te mõtlete sellest, kuidas te raha vajate.
41. Te keskendute sellele, mida te armastate ning tahate. / Te keskendute vaid sellele, mida te ei taha.
42. Te lubate endale saamist. / Te tunnete, et ei vääri saamist.

Muutuge raha jaoks ligitõmbavaks

Et muutuda raha ning külluse jaoks ligitõmbavamaks, tuleb teil arendada endas neid väärtusi või omadusi, mille puhul arvasite, et raha omamine need teile annaks. Nähke raha ja asju mitte kui vahendeid puuduse kõrvaldamiseks, vaid kui midagi, mis aitavad teil end täiuslikumalt väljendada ja oma potentsiaali teostada.

Te peaksite endalt küsima: kuidas ma end tunneksin, kui mul oleks rohkem raha? Kas ma oleksin enesekindlam? Kas ma peaksin endast rohkem lugu? Kas ma saavutaksin suurema sisemise rahu? Kas mul  oleks rohkem väge? Kas ma kogeksin oma elus rohkem armastust? Meie mõte liigub vales suunas, kui usume, et me neid omadusi või väärtusi raha abil saavutada suudame. Tegelikult on nii, et kui soovime muutuda raha ja külluse jaoks ligitõmbavamaks, tuleb meil neid kvaliteete endas juba praegu arendama hakata.

Kui te juba teate seda, mida vajate raha külgetõmbamiseks, on soovitav panna end olukordadesse, mis teis neid kvaliteete esile tooksid ja edasi arendaksid. Näiteks, kui te mõtlesite, et raha abil saavutate suurema sisemise rahu, siis teate nüüd, et just rahu on see kvaliteet, mida te endas raha külgetõmbamiseks arendama peaksite. Te võiksite näiteks rohkem mediteerida, veeta aega looduses, tegeleda joogaga. Kasulik oleks koostada nimekiri kõigist omadustest ja väärtustest, mida lootsite raha abil saavutada, ning loetleda seejärel üles erinevad tegevused, mida saaksite teha kohe praegu, et neid kvaliteete endas arendama hakata.

Olge paindlik selle suhtes, mida te küsisite

Asja olemus, mida saada soovite, seisneb selle toimes – eesmärgis, milleks seda asja kasutada, või väärtuses, mida selle omamine teile annab. Olge avatud vastu võtma seda, mida te tahate, ükskõik mis viisil, kujul või suuruses see teie ellu ilmub.

Jumalike olenditena võime saada seda, mida iganes soovime, juhul kui me pole vägivaldsed teiste suhtes ning kui saadame universumile oma soovi kohta selge sõnumi. Võti seisneb keskendumises sellele, mida me tõeliselt tahame. Me peame visualiseerima ja tunnetama soovitu sisimat olemust, mitte aga välist vormi.

Kui te juba teate, mida te tahate, siis võib kasutada tehnikat, mida kutsutakse “magnetiseerimiseks”. Kogu protsess koosneb kuuest sammust.

1. Kui te “magnetiseerite” midagi, siis mõelge väärtustele, mida tahate seda asja omades välja kiirata.
2. Keskenduge selle asja, mille soovite ligi tõmmata, olemusele ning tunnusjoontele.
3. Küsige seda, mida te tahate, ning olge avatud rohkemale!
4. Avage oma süda armastusele ja olge valmis omama seda, mida küsisite.
5. Usaldage, et küsitut on võimalik saada.
6. Pärast millegi magnetiseerimist, alistuge sündmustele, mis nüüd toimuma hakkavad. Laske lahti soov protsessi kontrollida.

Õppige vastu võtma

Olge valmis vastu võtma igast allikast, mis pole vastuolus teie eetiliste tõekspidamistega. Olge valmis vastu võtma seda, mida küsisite.

Avanemine andmisele ja vastuvõtmisele on võtmeks külluse loomise juurde, sest kui tasakaalustate andmise ja vastuvõtmise, hakkab raha teie suunas voolama.

Üsna sageli oleme head kas ainult andmises või vastuvõtmises, kuid küllus nõuab mõlema oskuse meisterlikku valdamist. Kui andjal pole tagamõtteid ning ta ei ürita teie sõprust osta, on vastuvõtmine üks viis teda toetada.

Andke neile, kes kasutavad teie raha ja kingitusi selleks, et luua enda või teiste eludes positiivseid muudatusi. Andke selleks, et aidata inimestel saavutada oma kõrgeimat eesmärki ja leida üles oma tee. Kui te tõesti tahate inimesi toetada, siis tunnete te andmisest siirast rõõmu.

Andmine loob küllust. Isegi väikesed andmised võivad energiavoolu teie kasuks pöörata. Kuid andmine, mis toetab sõltlase sõltuvust või teeb teisi inimesi teist sõltuvaks, ei vii külluseni.

Looge oma elutöö

Te võite luua oma ellu raha, tehes tööd, mida teile teha ei meeldi, kuid see võtab rohkem aega ja energiat. Kui te aga oma tööd armastate, saabub küllus palju lihtsamalt ning väiksema jõukuluga.

Kui soovite teenida ja toetada teisi, avastage oma eluülesanne ja tehke seda, mida teha armastate. Ärge keskenduge üksnes sellele, mida on teie arvates vaja teha. Kui te oma tööd armastate, muutute ka raha jaoks väga külgetõmbavaks.

Oma elutöö loomine ei pea tingimata tähendama järsku muudatust või kiiret ametivahetust. Me võime väljendada kõrgemaid kvaliteete ka oma praeguses töös ja teha seda seni, kuni saabub õige aeg ametit vahetada.

Heaks näiteks on lugu mehest, kelle eluülesandeks oli inspireerida inimesi ja tuua neis välja parim. Vaatamata väga maistele ametitele, mida ta pidas, olles algul bussijuht, siis kelner, seejärel sekretär, teostas ta oma eluülesannet ka neil ametikohtadel, olles alati valmis teisi julgustama ning aidates inimestel avastada nende tugevaid külgi – oma sisemist jõudu. Hilisemas elus sai mehest edukas kirjanik ja avalik esineja, kes kirjutas inspireerivaid raamatuid ning pidas sütitavaid kõnesid.

Kui aitame ja toetame teisi inimesi omakasupüüdmatult, tõmbame me oma ellu küllust.

Teie sügavaimad unistused ja igatsused pärinevad hingetasandilt. Hinge ei piira kammitsad, mis ahendavad teie maist isiksust. Hing näeb suuremat plaani ja teab täpselt, kes te olete ja mida te selles elus saavutada suudaksite. Ärge suhtuge oma unistustesse lihtsalt kui pettekujutelmadesse. Austage neid kui sõnumeid, mis pärinevad teie olemuse sügavusest ning kõnelevad teile sellest, millise suuna te oma elus valida võiksite.

Oma elutöö määratlemisel tuleb meil arvesse võtta ka oma tegelikke võimeid, andeid ja oskusi. Kui armastame millegi tegemist ja seda tegema hakkame, siis kiirgame oma armastust ka teistele. Kui armastame näiteks käsitööesemete valmistamist ja kui inimesed kannavad meie loomingut, siis saavad nad meie armastusest osa. Samamoodi võib inimesest, kes armastab reisimist, saada erakordselt hea giid.

Te võite arvata, et teised teavad teist paremini, millises suunas teie karjäär peaks kulgema, milliseid investeeringuid te peaksite tegema või milline strateegia teie puhul toimiks. Kuid teie ise olete parim autoriteet, kes teile ütleb, kuidas oma elu elada.

Ärge sõltuge teiste inimeste arvamustest selle kohta, mida te nende arvates tegema peaksite. Järgige oma vaistu ning südant, nii saate vastused kõigile oma küsimustele.

Puudus on ajutine

Meil tuleb õppida mõistma, et kui leiame end situatsioonist, kus meie elus valitseb puudus, siis on tegemist ajutise olukorraga, ning meie kõrgem mina tahab, et me sellest õpiksime. Omandades need õppetunnid nii kiiresti kui võimalik, võime liikuda edasi oma kõrgeima eesmärgi avastamiseni ning kogeda elurõõmu, küllust ja heaolu.

Wynn Free 
Kokkuvõtlikult Sanaya Romani ning Duane Packeri raamatu
“Creating Money” põhjal.

Allikas: Valgusesaar.ee

Head Uudised GoodNews