1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Vaimse tervise valdkonna ekspertide ühisloominguna valmis raamat „Kriis-mis siis?!“
Vaimse tervise valdkonna ekspertide ühisloominguna valmis raamat „Kriis-mis siis?!“

Vaimse tervise valdkonna ekspertide ühisloominguna valmis raamat „Kriis-mis siis?!“

15. aprillil tutvustatakse Solarise Apollo raamatupoes Eesti hinnatuimate vaimse tervise valdkonna ekspertide ühisloominguna valminud raamatut „Kriis-mis siis?!“.

Foto: Shutterstock.com

Värske inimarengu aruande järgi on Eesti noorte vaimse tervise probleemid suurenenud. Enam kui kolmandik 11-15-aastastest tüdrukutest ja viiendik poistest on kurvad või masendunud sagedamini kui kord nädalas. Samuti on Eesti noored kurvemad või masendunumad kui naaberriikide noored.

Eesti hinnatuimad vaimse tervise eksperdid ja psühholoogid on välja andnud värske praktilise käsiraamatu, mis aitab nii vanematel, õpetajatel kui ka noortel endil depressiooni ja muremõtetega võidelda.

Raamatusse “Kriis-mis siis?!” on kokku kogutud noorte vaimse tervise raskustega seotud küsimused koroona-aastatel, millele vastasid vaimse tervise valdkonna eksperdid: Ailen Suurtee, Anna Nõmmik, Auli Andersalu-Targo, Elina Kivinukk, Ere Vasli, Gea Ashilevi, Grete Arro, Jaan Aru, Kairi Kull, Tuuli Junolainen ja Anna-Kaisa Oidermaa.

„Viimaste aastate kriisid on jätnud sügava jälje noorte vaimsele tervisele. Pidev kriisisituatsioonis elamine andis vaimse tervise ekspertidele tõuke kirja panna kriisidega kohanemise käsiraamat noortele ja kõigile, kes soovivad noori mõista ja neid vaimse tervise raskuste korral toetada,“ selgitas Peaasi.ee tegevjuht, kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa.

Head Uudised GoodNews