1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Väelauluõhtu Tom Valsbergi, kreeklanna Matia Kalli ja šokolaadiga
Väelauluõhtu Tom Valsbergi, kreeklanna Matia Kalli ja šokolaadiga

Väelauluõhtu Tom Valsbergi, kreeklanna Matia Kalli ja šokolaadiga

Väekate Sündmuste Agentuur ootab 28. veebruaril Tartus armsale õhtule, kus pakutakse kuuma tooršokolaadi ja lauldakse koos väelaule.

„Alustuseks joome Peruust pärit tseremoniaalset kakaod ja siis laulame üheskoos regilaule, väelaule ja mantraid erinevatest kultuuridest! Sa ei pea olema laulja ega oskama laulda, et osaleda. Sa pead lihtsalt olema avatud ja meie loome sellise keskkonna, et hääl hakkab läbi sinu ise helisema,“ räägib korraldaja Margit Foht.

Maailmarändur Tom Valsbergi väelauludeõhtu on südamlik pidu-pillerkaar-helirännak, kus lauldakse koos erinevate kultuuride väelaule. Tomiga on kaasas imeline Kreeka lauljanna Matia Kalli, kes toob kaasa laule nii Indiast kui ka Lõuna-Ameerikast.

„Regilaulud ja muud regilauludega sarnanevad laulud, mida laulame, on peamiselt eestikeelsed, sekka pisut ka hispaania, sanskriti ja ameerika indiaanlaste murdeid,“ sõnab Margit.

Väelaulud on jooga laiskadele, sest ülevad tunded ja harmoonia saabuvad kehasse ja vaimu pelgalt suu ja südame avamisega. Tõenäoliselt viib see muusikaelamus sind rõõmust pakatavasse seisundisse, ajab kananaha ihule ja tekitab ka mõttevabu hetki, kus mõistus saab puhata, patareid laetud ja tõeline inspiratsioon tärgata.

Head Uudised GoodNews