1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Vabadus läbi tantsu: lugu sellest, kuidas ekstaatiline tants rikastab elu
Vabadus läbi tantsu: lugu sellest, kuidas ekstaatiline tants rikastab elu

Vabadus läbi tantsu: lugu sellest, kuidas ekstaatiline tants rikastab elu

DJ Kelly leiab, et muusika ja eneseavastus läbi tantsu võivad muuta meie suhtumist iseendasse ja ümbritsevasse maailma. Tema eesmärk on pakkuda kuulajale elus olemise tunnet ja aidata ületada hirme, et tunda end tõeliselt vabana. Kelly räägib, kuidas ekstaatiline tants võib rikastada meie kõigi elu.

Ekstaatilisel tantsul pole reegleid ega õiget viisi, kuidas liikuda

Kelly sõnul on ekstaatiline tants unikaalne viis, kuidas saavutada kõrgenenud meeleolu täiesti kainelt. Talle endale meeldib ingliskeelne lause „Get high on your own supply“, ehk sul pole vaja midagi tarbida, et jõuda ekstaatilisse seisundisse, vaid see saavutatakse läbi iseenda. Kelly lisab, et ekstaatilisel tantsul ei ole reegleid ega õiget viisi, kuidas liikuda. Võid maas istuda ja õõtsuda või joosta ja hüpata – kõik on lubatud ja keegi ei vaata sind viltuse pilguga.

„Get high on your own supply“, ehk sul pole vaja midagi tarbida, et jõuda ekstaatilisse seisundisse, vaid see saavutatakse läbi iseenda.

Kelly Mattus. Foto: erakogu

Muusikavaliku mõju ekstaatilisele tantsule

Kelly, kes mängib ka ekstaatilisel tantsul 3 kanaliga kõrvaklappidega sündmusel, eksperimenteerib erinevate stiilidega, sest ekstaatiline tants nõuab aega, et muusikasse süveneda ja end vabaks lasta. Ta valib inspireerivaid meloodiaid, mis hoiavad ja toetavad tantsijat ning tema peamiseks eesmärgiks on pakkuda kuulajale elus olemise tunnet. „Iga DJ muusika on unikaalne, kuna see peegeldab tema isiklikku suhet muusikaga. Mulle meeldib, kui loos on palju kihte ja elemente, mis võimaldavad igal kuulamiskorral avastada midagi uut,“ selgitab ta.

Iga DJ muusika on unikaalne, kuna see peegeldab tema isiklikku suhet muusikaga.

Muusika ja eneseavastus ekstaatilise tantsu kaudu

Kelly sõnul aitab muusika ja tantsimine läbida ebamugavust ja ületada hirme. See on protsess, kus alguses oleme teadlikud teistest inimestest ja oma liikumisest. Ta toob välja, et võti on end vabaks lasta ja lõdvestuda, lubades muusikal end kanda. „Ühel hetkel avastad, et sul on ükskõik, kuidas liigud ja mida teised arvavad – sa oled vaba. See tunne on võimas ja tantsimine paneb kehas energiad liikuma, tuues esile erinevaid emotsioone.“

Ühel hetkel avastad, et sul on ükskõik, kuidas liigud ja mida teised arvavad – sa oled vaba.

Kelly Mattus. Foto: erakogu

Muusika peab tulema südamest ja olema siiras

Kelly kasutab oma lugudes tõstvaid ja hoidvaid meloodiaid, et luua energiat ja head emotsiooni. Ta usub, et õige muusika ekstaatilise tantsu jaoks peab olema helge ja inspireeriv, positiivsete sõnadega. „Muusika peab tulema südamest ja olema siiras. See on piisav, et aidata tantsijatel saavutada ekstaatilist seisundit,“ leiab ta.

Muusika peab tulema südamest ja olema siiras. See on piisav, et aidata tantsijatel saavutada ekstaatilist seisundit.

Muusika kogemine keha kaudu

Kelly rõhutab, et muusika kogemine tantsides on oluline. Keha reageerib muusikale sagedusena ja sõnadega ei jõua kihtideni, kuhu muusikaga saab. „Tantsimine võimaldab jõuda sügavamale eneseavastusse ja saavutada ekstaatilise seisundi.“

Head Uudised GoodNews