1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. UUS RAAMAT I Ka tänapäeval on inimesi, kes loodusvaimudega vestlevad
UUS RAAMAT I Ka tänapäeval on inimesi, kes loodusvaimudega vestlevad

UUS RAAMAT I Ka tänapäeval on inimesi, kes loodusvaimudega vestlevad

Villu Põldmalt ilmus raamat „Maa ja taeva maagia. Vaatame tulevikku”.

Põldma (29.09.1943) on Eesti astroloog, kes spetsialiseerunud peamiselt isiku- ja riigiastroloogiale. Sünnikaarte ja horoskoope hakkas ta koostama 1970. aastate keskpaiku.

Põldma on avaldanud ajakirjanduses otsekoheseid ja täpseid seisukohti olevast ning tulevast. Seda on võimalik tagantjärele hästi hinnata.

Tuntud astroloog on avaldanud ka mitmeid raamatuid: „Eesti ajalugu ja tulevik kosmilistes rütmides: kuidas kalendri abil ennustada ja ajaloost õppust võtta” (1997), „Elustatud mütoloogia õpik. I osa” (1999), Liis Õigusega „Indiaanlaste loodushoroskoop” (1999), „Maa-maagia: loodushoroskoop” (2001).

Käesoleva kogumikus avaldatud materjal põhineb indiaanlaste loodusest saadud teadmistel ja kogemustel, kes, nagu ka teised loodusrahvad, ammutasid need vahetult ümbritsevast loodusest.

Ilmselt pole neil teadmistel muud autorit kui tuule- ja ilmakaarevaimud, loomad ja taimed. Samuti on selgitatud mütoloogiliste tekstide sisu ja otstarvet muinasajast.

Raamatu autor täidab siinkohal vaid nende teadmiste ja kogemuste vahendaja rolli. Muidugi võib ka tänapäeva inimene kasutada raamatus esitatud loodusrahvaste tarkusi oma elu korraldamiseks.

Kogumikus kirjeldatud taevatarkused on inimkond pika ajaloo jooksul talletanud ja ilmselt ka üle kontrollinud ning omaks võtnud hoolimata kirikust ja riikide valitsustest, kes püüdsid muinasteadust rahva hulgast isegi inkvisitsiooniga välja juurida.

Aga ka tänapäeval on inimesi, kes loodusvaimudega vestlevad. Kuidas nemad seda teevad, on nende saladus. Mõni peab seda kindlasti muinasjutuks. Eks lugeja saab raamatu sisuga tutvudes oma arvamuse kogu sellest loost ise kujundada.

Head Uudised GoodNews