1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Tom Valsberg esitleb täna raamatut „Eluterve pohhuist”
Tom Valsberg esitleb täna raamatut „Eluterve pohhuist”

Tom Valsberg esitleb täna raamatut „Eluterve pohhuist”

Tom Valsberg esitleb raamatut „Eluterve pohhuist” täna algusega kell 19.00 Solarise Apollos.

Kes on eluterve pohhuist? See on tegelane, kes hoolib, aga ei muretse. Ta pigem laseb varvast, kui kuulab kellegi hala või süüdistamist. Ta ei tee kärbsest elevanti ega satu pisiasjadest paanikasse. Ta on õppinud ahastamise asemel end hoopis herneks naerma. Ta teab, et küünte närimisest vitamiine ei saa. Ta ei võta elu liiga tõsiselt, sest teab, et ta niikuinii ei pääse sellest eluga. „See muhedalt muigav ja huumorit armastav tegelane elab sinu sees. Selle raamatu abil saad sa ta üles äratada, et luua muretum ja stressivabam elu,” ütleb Valsberg.

Raamat pakatab nutikatest aforismidest, nagu näiteks: „Eluterve pohhuist ei võta joogat eriti tõsiselt. Aga ta teab, et jooga eesmärk pole mitte pead tagumiku poole painutada, vaid hoopis pea tagumikust välja tõmmata.” Naljakate piltidega illustreeritud raamat on väga kergesti loetav. Lugeja saab konkreetseid näpunäited, kuidas muuta suhtumist ja jääda positiivseks, kui ollakse silmitsi ootamatu ebameeldiva olukorraga. Kindlasti saab lugeja kõhutäie naerda, aga panna kõrva taha ka väga häid tarkuseteri.

Valsberg alustas raamatu kirjutamist märtsis, kui saabus Ameerikast ja avastas, et ema on närvis tühiste asjade pärast. Kui Tom ütles emale, et võta vabalt, kostis ema: „Kui sa nii tark oled, siis kirjuta sellest raamat!”

Tom kirjutaski.

“Ajal, mil sõideti vanade bemmidega ja kanti kaelas pöidlajämedust kuldketti, tegi Tom mulle selgeks, et elus on palju olulisemaid asju: emotsioonid, kogemused ja mälestused. Tema uus raamat aitab eriti humoorikal viisil muuta suhtumist ja vaatenurka just siis, kui kõik tundub pekkis ja tahad kogu maailma puu taha saata,” iseloomustab raamatut kirjanik Jesper Parve.

Tom Valsberg on ansambli Indigolapsed ninamees ja maailmarändur, kelle esimest raamatut „Kuidas rännata ilma hirmuta” on ostetud üle 5000 eksemplari.

Rohkem infot esitluse kohta leiab SIIT

Head Uudised GoodNews