1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. STRESSIST VABAKS I Hedi Kukk alustab 40-päevast mediteerimise väljakutset, tee kaasa!
STRESSIST VABAKS I Hedi Kukk alustab 40-päevast mediteerimise väljakutset, tee kaasa!

STRESSIST VABAKS I Hedi Kukk alustab 40-päevast mediteerimise väljakutset, tee kaasa!

Praegune olukord maailmas on üha enam fookusesse toonud inimeste vaimse tervise, sest piirangud ja sellest tulenevad muutused elukorralduses tekitavad palju stressi. Kuidas on võimalik ellu jääda selles keerises, kui maailm on täis ebakindlust ja ärevust? Hedi Kukk alustas 40-päevast mediteerimise väljakutset, mida saad proovida sinagi, et leevendada stressi ja saada end vaimselt paremasse vormi. Hedi hakkab iganädalaselt jagama GoodNewsis mediteerimise võlusid ja valusid, jagades oma arengut, arvamusi ja kogemusi.

Meditatsiooniga puutume kokku kõik

Hedi Kukk sõnab, et ka tema peas on viimase aasta jooksul olnud küsimus, kuidas selles elukeerises hakkama saada ning ta võttis vastu otsuse proovida meditatsiooni. “Kuigi mediteerimisele omistatakse tihti esoteeriline varjund, on see tegelikult miski, millega me kõik erinevates vormides tihti kokku puutume. Näiteks unistamine, daydreaming – kõik see on meditatsioonivorm,” selgitab ta.

Hedi on tänu joogale meditatsiooniga ka varem kokku puutunud, kuid seda siiski mitte väga sügavalt. Sügavam huvi tekkis eelneval sügisel, kui ootamatult hakkasid streikima tema kopsud.

“Üks asi, mis mind sel raskel ajal aitas, oli hingamistehnikate õppimine ja nende pidev kasutamine. Üle pingutamata võin öelda, et pikk sügav hingamine tegi mu tervisega lausa imet. Samu oskusi olen sellest hetkest rakendanud ka muudes stressirohketes olukordades. See, et hingamistehnikad mulle hästi sobisid, tekitas ka uuendatud huvi meditatsiooni vastu ning ajendas mind tegudele. Lõpuks kasvas sellest välja soov proovida igapäevast meditatsiooni ning seda 40 päeva järjest.
Miks 40 päeva? Öeldakse, et 40 päeva on aeg millega tekib harjumus ja harjumus mediteerida kõlab mulle väga ahvatlevalt,” räägib ta enda kogemusest.

Miks üldse mediteerida?

“Minu inspiratsioon ja teadjanaine, kellelt ma olen saanud suure osa oma infost meditatsiooni kohta – Liina Ravneet Elvik – kirjeldab seda kui meelepärdiku taltsutamist. Eks me kõik teame seda tunnet, kui mõtted hüppavad peas sihitult ringi ja keskendumisvõime on vaid unistus. Sellises olukorras on meie meel kui suur hulk kohvilaksu all olevaid pärdikuid, kes hüppavad mööda tuba ringi ja nõuavad kõik üheaegselt tähelepanu,” räägib ta piltlikult ja lisab, et meditatsiooni eesmärgiks on rahustada kaootilist ja liigset jutuvada meie peas, saada rohkem kontrolli oma mõtete üle ja seeläbi maandada end vaimselt.

Mediteerimine parandab ka keskendumisvõimet ning annab rohkem tugevust energia teadlikuks suunamiseks sinna kus me tegelikult soovime enda elus tulemusi näha.

“Seda kõike teades olen otsustanud oma teekonda ka teistega jagada. Kuna olen rohkem psühholoogia- kui esoteerikainimene, siis ei hakka ma teiega jagama pseudopositiivsusest nõretavat esseed, kui selleks reaalset põhjust ei ole. Minu soov on jagada oma kogemust ausalt, lootuses, et see tutvustab midagi uut neile, kes vastava teemaga varem ainult vähesel määral kokku puutunud ja võib teha kurnatud vaimsele tervisele pai,” räägib ta.

Head Uudised GoodNews