1. Avaleht
  2. Hingele
  3. RÕÕMUGA EKSTAASI I Rain Tunger: maised, lihtsad tegevused on juba tuhandeid aastaid inimesi ühendanud ja avanud
RÕÕMUGA EKSTAASI I Rain Tunger: maised, lihtsad tegevused on juba tuhandeid aastaid inimesi ühendanud ja avanud

RÕÕMUGA EKSTAASI I Rain Tunger: maised, lihtsad tegevused on juba tuhandeid aastaid inimesi ühendanud ja avanud

Enesearengu teejuht ja raamatu „Lõpp on algus“ autor Tiit Trofimov korraldab 29. juunil algusega 18.00 rõõmu täis õhtut Rõõmuga Ekstaasi. Taevastesse kõrgustesse tantsitab sündmusel Rain Tunger, kelle jaoks on Rõõmuga Ekstaasi ainus sündmus, kus ta sel suvel esineb. Rain toob välja, et ettevalmistused on käinud juba aasta algusest saadik ning tema sooviks on, et muusikaliselt oleks see kihvt kogemus ja natukene ka ettearvamatu.

Foto: Alice Märtin

Tuues inimesed õigesse kohta ja hetke, avalduvad energiad

Rain räägib, et paralleelselt oleks sündmus muusikaliselt ka justkui rännak läbi maailma erinevate jagude ja nagu Raini ekstaatilised ikka on olnud, siis võib-olla ka mõne vimkaga. Mõned lood on sellised, mis tunneb ära ja mõned on uues kuues. „Et oleks äge. Mina loon selle ruumi seal, mis puudutab tantsuperioodi, aga ikkagi see rõõmustaja… See jääb Tiidu teha,“ lausub ta enda ja Tiidu rollide kohta sündmusel ning lisab, et eelmisel aastal toimunud Rõõmuga Ekstaasi sündmus oli pöörane. „Ma pole näinud inimesi nii süda lahti rokkimas. See oli nii sünergiat loov ja tundsin väga suurt osa sellest. See ongi minu meelest selle sündmuse fenomen, et sa tood õiged inimesed, lood õigesse hetke ja kohta, et sellised energiad saaks avalduda ja selline kogemus saaks tekkida. Rõõmuga Ekstaasi on suurepärane kingitus ja hetkel on see minu jaoks ajaliselt nii vastuvõetavaks tehtud, et alati võib-olla pere kõrvalt 2 päeva festivalile tulla on suurem ettevõtmine olnud, aga nüüd, kus Tiit on selle koondanud ühele päevale ja seda ka mitte täispikkuses, siis see on teostatav kõigile,“ selgitab ta, miks otsustas sündmusest osa võtta.

Ma pole näinud inimesi nii süda lahti rokkimas.

Rain Tunger. Foto: Kai Kuusik-Greenbaum

Luba tulla kõigel, mis tuleb

Tiit pajatab Rõõmuga Ekstaasi sündmuse kohta, et tore on ka see, et saame õpetada, peegeldada ja näidata lastele, et on võimalik ka ilma igasuguste alkohoolsete jookide ja mõnuaineteta kogeda sellist ekstaasi, rõõmu ja helget olemist, mida me tegelikult läbi nende asjade taga otsime. Ka aga rahu enda sees ja lihtsalt olemist.

Tiit toob välja, et sündmusele on oodatud ka lapsed, kellele on kohapeal olemas batuudid ning seni kuni emad-isad ennast välja elavad, saavad lapsed batuutidel olla. „Kontseptsioon on üles ehitatud niimoodi, et kaks esimest sündmust valmistavad meid ette Raini etteasteks. Et oleks inimesed avatumad, oleks nemad ise ilma maskideta ja lubaks kõigel tulla, mis tuleb.“

Tiit Trofimov. Foto: Alice Märtin

Elamused on need, mis meid ühendavad

Rain nendib, et kedagi ei sunnita sündmusel ületama enda piire või jõuga mingisuguseid kohti endas, vaid kõik, mis tahab tulla, et see ka tuleks – keskkond on hoitud ja hoolivad inimesed ümberringi. „Elamused on need, mis meid ühendavad,“ leiab ta ja lisab, et sellised maised, lihtsad tegevused on juba tuhandeid aastaid inimesi ühendanud, maandanud ja avanud. „Need on asjad, mis töötavad ja on meile kättesaadavad. Ise tunnen, et see annab jõudu tulla toime väljakutsetega paremini ja samuti see ühtsustunne… See on koht, kus ammutada ressursse.“

Elamused on need, mis meid ühendavad.

Üksi on tore, aga kõik koos on veel toredam

Tiit selgitab, et rõõm on seisund – rõõm ei ole see, et suu on kõrvuni. „Üksi on tore, aga kõik koos on veel toredam.“

Üksi on tore, aga kõik koos on veel toredam.

Rain lisab lõpetuseks, et kui rokid täiega, higimull otsaees, sul on kihvt, näed ümberringi inimesi selles ekstaasis, siis see on füüsiliselt ja emotsionaalselt tugev kogemus.

Head Uudised GoodNews