1. Avaleht
  2. Hingele
  3. KONTSERTRÄNNAKUST I Roland Tokko: muusika on võimas, seega on tähtis, et see toidaks hinge ja oleks olulise sõnumiga
KONTSERTRÄNNAKUST I Roland Tokko: muusika on võimas, seega on tähtis, et see toidaks hinge ja oleks olulise sõnumiga

KONTSERTRÄNNAKUST I Roland Tokko: muusika on võimas, seega on tähtis, et see toidaks hinge ja oleks olulise sõnumiga

Edu Akadeemia juht ja raamatute „12 asja, mida koolis ei õpetatud, aga mida kõik peaksid teadma“ ja „Minu elu kutse“ autor Roland Tokko käis 26. veebruaril Kadri Voorandi ja Ingrid Joya Tsireli mõnusal kontsertrännakul “Äratundmine”, kus sai rahulikult pikutada ja muusikat nautida. Kadri esitas tunnetuse järgi muusikat, Joya serveeris inimestele enda korjatud Eesti taimedest teed ja rääkis selle juurde lugusid. Tokko sõnas, et see oli väga mõnus rännak läbi muusika ja sõnade ning imelise õhkkonna. Aeg läks lennates ning talle meeldis, et kontsertrännakut sai nautida istudes ja lamades ühel või teisel küljel, lihtsalt olla ja lasta imelisel muusikal ja häälel ennast kanda.

Kontsertrännakut sai nautida istudes ja lamades ühel või teisel küljel, lihtsalt olla ja lasta imelisel muusikal ja häälel ennast kanda.

Väärt sõnumiga muusika toidab hinge

Tokkole endale on muusika pikalt olnud oluline. Ta selgitab, et hakkas keskkoolis klassikaaslastega koos kitarri mängima ja bändi tegema – sealt sai alguse muusikapisik. Küll aga ei uskunud ta kunagi, et oskaks laulda. Umbes kuus aastat tagasi võttis ta endale USA-st lauluõpetaja, kes muutis tema arvamust. Nüüd on ta viimastel aastatel kirjutanud ja esitanud laule inspireerivate sõnumitega laule ja andnud välja muusikaplaadi.

Tokkole meeldib muusika, mis tõstab tuju, annab head energiat ning on väärt sõnumiga. „Kui päriselt paljusid laule kuulata ja nende sõnu vaadata, ei anna need alateadvusse edasi seda, mida tegelikult tahaks. Muusika on väga võimas ja kandub meie sisse, seega püüan sellega saada midagi sellist, mis toidab hinge, tõstab ja on olulise sõnumiga,“ räägib ta ja rõõmustab, et talle tundub, et järjest rohkem tuleb juurde teadliku muusika loojaid.

Kui päriselt paljusid laule kuulata ja nende sõnu vaadata, ei anna need alateadvusse edasi seda, mida tegelikult tahaks.

Esile kerkisid märksõnad loovus ja sisetunde usaldamine

Kontsertrännak toimus Adilas, kus on Tokko teine kodu ja nii ta sinna sattuski, kui selline sündmus juba „koduõuele“ tuli. Kadri Voorandilt oli ta enne kuulnud paari lugu ning usub, et ta loob läbi oma muusika headust.

Ta kirjeldab, et kontsertrännakul oli mõnus õhkkond ning 2,5 tundi läks märkamatult ja lennates. Eelkõige sellepärast, et sai olla oma mõnusas olemises – istuda, vahepeal isegi pikali olla, nii et oli mugav ja hea. Tore kooslus muusikaga olid ka Ingrid Joya Tsireli jagatud mõtted.

Tokkol tuli lastes muusikal ja lugudel end kanda, esile märksõnad loovus ja sisetunde usaldamine. „Kadri lasi hetkeemotsioonil ja tundel kujundada seda, mis musikaalselt välja tuli. See on oluline ka elus. Alati ei pea kõik olema selgelt paigas ja planeeritud, vaid tasub liikuda elus edasi selliselt, kuidas hetkel tundub õige, olla kohalolus ja teha asju hetkeemotsiooni ja inspiratsiooni pealt,“ räägib ta.

Alati ei pea kõik olema selgelt paigas ja planeeritud, vaid tasub liikuda elus edasi selliselt, kuidas hetkel tundub õige, olla kohalolus ja teha asju hetkeemotsiooni ja inspiratsiooni pealt.

  • Uus kontsertrännak toimub 26. märtsil Keila-Joal püramiidmajas – seekord toimub see väikses privaatses ringis ning piiratud arvu inimestega. Südamega valmistatud tassike teed, hubane olemine, Voorandi impro-pop ning Joya mõtisklused loovad mõnusa terviku, minemaks oma mõtetes sinna, kuhu hing ihkab.
  • Piletid leiab Fienta.com!
Head Uudised GoodNews