1. Avaleht
  2. Hingele
  3. REISISOOVITUS! Bali väereisil käinud Anti soovitab kaasa võtta taskulambi, rolleriga sõitmise oskuse ja rahvusvahelised juhiload
REISISOOVITUS! Bali väereisil käinud Anti soovitab kaasa võtta taskulambi, rolleriga sõitmise oskuse ja rahvusvahelised juhiload

REISISOOVITUS! Bali väereisil käinud Anti soovitab kaasa võtta taskulambi, rolleriga sõitmise oskuse ja rahvusvahelised juhiload

Tiit Trofimov korraldab 14.-28. veebruarini Bali väereisi, kus tehakse joogat, matkatakse, mediteeritakse, surfatakse, jagatakse kogemusi, tantsitakse, süüakse hästi ja tehakse üheskoos veel palju huvitavat.

Bali väereisil käinud Anti Rander ütleb, et otsis võimalust põgeneda ja see paistis hea võimalus kogeda midagi teistsugust.

Anti, milline on elu Balil? Mis üllatab seal kõige rohkem?

Usk ja suhteline puhtus teiste Aasia riikidega võrreldes.

Mida on oluline silmas pidada Balile reisides?

Mitte kiirustada ja lasta asjadel kulgeda.

Olete käinud mitmel korral? Mis teid tagasi kutsuks?

Balil olin esimest korda, aga tagasi läheks kliima, erinevate võimaluste ja värske söögi pärast ning loomulikult joogavõimaluste pärast.

Mida te sinna reisile otsima läksite?

Rahu ja eneseleidmist.

Mille poolest erineb Bali väereis teistest reisidest?

Suunitluse poolest. Vaba kulgemine, teistmoodi tegemised.

Mida tähendab vägi teie jaoks?

Iseendaks olemise oskus, mõtete ja tunnete analüüsimise võime ning kõigest koormavast lahtilaskmine. Siis saame aru väe olemusest.

Parim, mis teiega Bali väereisi ajal juhtus?

Puhastumine.

Soovitaksite seda reisi sõbrale?

Jah, soovitaksin küll. Lisaks soovitaksin jääda peale Tiidu reisi veel paariks nädalaks, et nautida Bali elu, olemas juba kontaktid ja teadmised, et omal käel ringi vaadata.

Kolm asja, mida Balile kindlasti kaasa võtta?

Väike taskulamp, rolleriga sõitmise oskus ja rahvusvahelised juhiload.

Kolm asja, mida Balilt kaasa võtta?

Päevitus, hea vorm, uued harjumused keha ja vaimu eest hoolitsemiseks.

Millist elu kohalikud elavad?

Kohalikud elavad suhteliselt vaeselt, aga läbilõige ühiskonnast on selline nagu ikka. Tundub, et usk on väga tähtsal kohal seal maal.

Mida meil on seal elavatelt inimestelt õppida ja milliseid väärtusi saaksime neile kinkida?

Ei saagi. Väärtused käivad kaasas konkreetsete inimestega. Igaüks saab anda ja võtta seda, millest puudust tunneb või oluliseks peab.

Kombed ja viisakusreeglid, mida Balile minnes võiks teada?

Tavalised viisakusreeglid kehtivad.

Rohkem infot Bali väereisi kohta leiab SIIT!

Pane tähele! 

  1. Bali saart kutsutakse Jumalate saareks. Veel kutsutakse Balit Rahu saareks, Armastuse saareks ja Maailma Hommikuks. 
  2. Bali on turistide hulgas Indoneesia saartest kõige populaarsem.
  3. Bali on ka paik, kuhu minnakse otsima harmooniat iseeneses ning seostes ümbritseva maailmaga.
  4. Balil on kirev ja omanäoline loodus, eripiirkonnad näivad kui eri riigid.
  5. Balil on kaks aastaaega: kuiv periood, mis kestab aprillist – oktoobrini ja vihma periood, mis kestab oktoobrist – aprillini.
  6. Surfamine Bali saarel – lainesurf on saarel tegevus, mida lihtsalt peab proovima.
  7. Bali on valdavalt hinduismi usku.

Mis toimub Tiit Trofimovi poolt korraldataval reisil? 

  • Reisiseltskonna koduks Balil saab olema imekaunis basseiniga ja oma joogasaaliga villa Ubudis, milles on piisavalt ruumi ja aega iseendaga olemiseks ning lihtsalt puhkuseks.
  • Täpne reisiprogramm sünnib kohapeal, sõltudes palju grupi sünergiast, ilmast ja kohaliku vaimu juhatusest. Külastamiseks on valitud välja just need paigad, mis reisijuhti ennast on enim puudutanud. Kohalikud tervendajad võtavad grupi vastu väekates templites, et viia läbi spetsiaalsed tseremooniad. Veetemplis puhastatakse voolava allikavee all oma tšakrad ja lauldakse Ommiga lahti südamed.
  • Iga päev pakutakse nii kehale kui ka hingele teadlikke väestavaid praktikaid – jooga, sisemise rännaku, rituaali või mõne Osho aktiivmeditatsiooni näol. Kohalikud joogid pakuvad väga heal tasemel erinevaid joogastiile tuntumatest kuni kundalini tantra ja flying joogani välja. Igaühel on võimalus leida oma lemmik.
  • Sellel teekonnal imetletakse ka Bali kauneid riisipõlde ja hingatakse sisse kauneid loodusvaateid mõnel vaiksemal metsa- ja mägirajal. Soovijad võivad saada ereda surfikogemuse osaliseks kristallselges merevees või tantsida hommikuni elava muusika saatel palmide all. Pikem väljasõit tehakse lähedal asuvale Gili Air saarele.
  • Kehale antakse parimat tervislikku toitu, mis on peamiselt valmistatud kohapeal kasvanud värsketest suus sulavatest viljadest.
Head Uudised GoodNews