1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. RAAMATUSOOVITUS! Põnevad, veidrad, unikaalsed ja olulised põhjused, et tulla Eestisse
RAAMATUSOOVITUS! Põnevad, veidrad, unikaalsed ja olulised põhjused, et tulla Eestisse

RAAMATUSOOVITUS! Põnevad, veidrad, unikaalsed ja olulised põhjused, et tulla Eestisse

ESTORIA_KAANEDIlmunud on Eestit neljas keeles tutvustav raamat, mille sisu üllatab eestlast ennastki. Raamatus on „Üle 100 põneva, veidra, unikaalse ja olulise põhjuse, et tulla Eestisse!“

Raamatusse on kokku kogutud üle saja fotodega illustreeritud lühiloo ligi sajalt Eesti organisatsioonilt, mis annavad Eestist harjumuspärasest võimsama ja mitmekesisema, kuid faktitäpselt tõese pildi: „Maailma suurim“, „Esimesena maailmas“ ja „Unikaalne“ on raamatus tavapärased lausealgused.

Kas teadsite näiteks, et sõdadeta Euroopa idee mõeldi välja Põltsamaal? Või et Euroopa geograafiline keskpunkt asub Saaremaal, Mõnnuste külas? Või et Eestis on Euroopa pikim jäätee? Või et olümpiaajaloo esimese korvpallimatši võitis Eesti meeskond?

Raamatu väljaandja on Solo Sokos Hotel Estoria ning hotelli tubades on väljas pikemad versioonid raamatusse jõudnud lugudest. Hotelli haldava AS Sokoteli direktori Anu Soosaare sõnul on raamat ühtlasi esimene valminud kingitus meile kõigile Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva eel.

„Raamatus on koos teemad, mille üle meil kõigil on põhjust uhkust tunda ja edasi rääkida,“ ütles Soosaar. „Välja töötatud formaat annab võimaluse tõlkida raamat teistessegi keeltesse ja lisada uusi köiteid – põnevaid ja uhkust tekitavaid lugusid tuleb ju iga päev juurde.“

Raamatu koostajate Peep Ehasalu ja Jussi-Pekka Aukia sõnul on see suurepärane kingitus oma välismaisele äripartnerile, sõbrale või siis omaette uurimiseks ja imestamiseks, kui suuri asju on Eestis tehtud ja praegugi tehakse!

Raamat on inglise, soome, vene ja eesti keeles, kõvade kaantega, läbivalt värvitrükis, sisaldab kontaktandmeid lisainfo otsijale ja Regio illustreeritud Eesti kaarti, formaat 168×224 mm, 196 lk. Saadaval Apollo ja Rahva Raamatu kauplustes, suuremates muuseumides ning Solo Sokos Hotel Estoria vastuvõtus.

Raamatu täisnimi on „Did you know that there are over 100 exciting, quirky, unique and important reasons to visit Estonia?“ (Tiesitkö että on yli 100 jännittävää, outoa, ainutlaatuista ja tärkeää syytä tulla Viroon? Знаете ли вы, что есть более 100 невероятных, непостижимых, неповторимых причин приехать в Эстонию? Kas teadsid, et on üle 100 põneva, veidra, unikaalse ja olulise põhjuse, et tulla Eestisse?)

AS Sokotel on SOK kontserni tütarfirma, mis esindab Eestis kaubamärke Solo Sokos Hotel Estoria ja Original Sokos Hotel Viru. Tänavu kevadel täitub Estoria hotellil esimene ja Viru hotellil 43. tegutsemisaasta.

Head Uudised GoodNews