1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. RAAMATUSOOVITUS I 10 head mõtet Alar Ojastu raamatust ”Ratsionaalne emotsionaalsus”
RAAMATUSOOVITUS I 10 head mõtet Alar Ojastu raamatust ”Ratsionaalne emotsionaalsus”

RAAMATUSOOVITUS I 10 head mõtet Alar Ojastu raamatust ”Ratsionaalne emotsionaalsus”

Alar Ojastu on suurte kogemustega koolitaja, kes on nõustanud sadu organisatsioone Eestis, Euroopas, Aasias ja Venemaal. Oma teadmiste ja kogemustega aitab ta tõsta inimeste sisemist motivatsiooni, et suurendada omakorda seeläbi kliendirahulolu, kasumlikkust, parandada koostööd ja vähendada tööjõu voolavust. Oma raamatus ”Ratsionaalne emotsionaalsus” jagab Alar juhiseid eduks ühendades kaks kontseptsiooni: tugevad tulemused ja pehmed teod.

Podcasti ”Ausad mehed” ja ”Ausad naised” ning kahe raamatu autor Chris Kala jagab kümmet erinevat mõtet, mis teda raamatust kõnetasid.

”Ei ole olemas suurepäraseid ettevõtteid, on vaid suurepärased inimesed, kes on võtnud tööle suurepärased inimesed, leidnud neile suurepärased kolleegid ja ehitanud sedasi suurepärase sisekliima, mis on aluseks suurepärasele siseklienditeenindusele, mis peegeldub suurepärases klienditeeninduses, mis kokku loob ettevõtte, mille kohta majandusanalüütikud ütlevad: suurepärane.”

”Kultuur tähendab suhtumist. See on kõigile mõistetav kokkulepe sellest, kuidas me koos asju teeme. Kuidas me päriselt asju teeme, mitte see, kuidas oleks hea ja tore teha.”

”Sellest ei piisa, et juhtkond sõidab nädalavahetusel turismitallu ja sõnastab väärtused. Väärtused peavad esiteks tekkima alt ülespoole ning nende järgimine ja teadvustamine peab olema sama igapäevane kui eesmärkide jälgimine ning igapäevaülesannete teadvustamine.”

”Ei piisa sellest, et juht saadab töötajad positiivsuse koolitusele, kui ta ise on oma käitumises negatiivsuse musternäidis.”

”Esmalt on vaja mõista, et mitte kedagi ei saa õnnelikuks teha. Vastutus lasub siin igal inimesel endal. Positiivsusele saab ainult kaasa aidata, nii et juhi töö on luua keskkond, kus inimestel on olemas teadmised, meeskonnakaaslased ja võimalused, et oma positiivsuse eest vastutada.”

”Ei ole suuremat inspiratsiooni kui juht, kes tunnistab selle teekonna raskusi ning on oma aususega eeskujuks teistele, andes märku, et teisedki võivad olla kõigepealt nõrgad, et saada seejärel tugevaks.”

”Oluline on meeles pidada, et inimese arengul on piirid: keegi ei ole andekas kõiges. Kui inimene veedab kogu elu, püüdes olla hea kõiges, siis lõpetab ta olukorras, kus ta ei ole tõeliselt hea mitte milleski.”

”Tihti öeldakse, et inimesed on ettevõtte suurim vara. Pole tõsi, tugevustelt sobimatud inimesed on hoopis väga suur kulu.”

”Kui tahad kellegi pähe istutada uut ideed sellest, kuidas käituda ja elada, siis käitu ja ela nii, et nagu sa tahad, et teised elaksid, ja nende ajukeemia sunnib neid aja jooksul sind matkima.”

”Emotsionaalselt õigena tunduvatel tegudel on südamest tehtuna statistiline tõenäosus luua ratsionaalselt mõõdetavaid positiivseid tagajärgi.”

Head Uudised GoodNews