1. Avaleht
  2. Hingele
  3. RÄÄGIME ARMASTUSEST I Egerta Mändmets: armastus on parim tunne, mida inimene võib kogeda!
RÄÄGIME ARMASTUSEST I Egerta Mändmets: armastus on parim tunne, mida inimene võib kogeda!

RÄÄGIME ARMASTUSEST I Egerta Mändmets: armastus on parim tunne, mida inimene võib kogeda!

Ausate Meeste seekordses podcast’is hõljub tavapärasest enam armastust – saatejuhid Chris Kala ja Martin Pukspuu kohtusid Eesti tipp-pulmakorraldaja Egerta Mändmetsaga ning kõnelesid temaga lisaks armastusele ka selle puudumisest, ilust ja valust, suhetest, saavutamisest, haavatavusest ja paljust muust.

Chris Kala, Egerta Mändmets ja Martin Pukspuu

Egerta näol on tegu äärmiselt mitmekülgse naisterahvaga, kes lisaks pulmadele korraldab ka firmaüritusi, on juba 15 aastat professionaalne fotograaf ja kunstiakadeemia lõpetanud graafiline disainer ning sisekujundaja. Saates räägib ta oma (teps mitte sirgjoonelisest) teekonnast, kuidas teksapoe müüjast on saanud mitut ettevõtet omav naine, kelle eesmärgiks on luua enda ümber iga päev üha enam ilu ja armastust.

Egerta Mändmets. Foto: Krõõt Tarkmeel

Egerta teab oma kogemusest, et õige elukutseni jõudmine on pisikestest sammudest koosnev teekond, kus üks valik viib teiseni. Oluline on ümbritsevate arengutega kaasa minna, ise pidevalt juurde õppida ja oma oskusi lihvida – siis ongi võimalik jõuda selleni, mis sind päriselt kõnetab. „Asjad hakkavad voolama siis, kui sa oled selleks valmis,“ usub Egerta.

Egerta Mändmets. Foto: Krõõt Tarkmeel

Asjad hakkavad voolama siis, kui sa oled selleks valmis.

Saates kõneldakse palju abielust, armastusest ning ka selle puudumisest. Olles kohtunud sadade pruutpaaridega, on tal „armastuse peale silma“ ehk Egerta oskab tunnetada, kas paarisuhtes valitseb tõepoolest üksmeel ning armastus või loodetakse abielust päästerõngast, mis parandaks katkise suhte. Samuti toob ta saates välja esimesed ohumärgid, mis võivad viidata sellele, et suhtes pole enam piisavalt armastust. Kuidas sellises olukorras toimida? Kui otsustatakse lahutada, siis kuidas minna lahku, jäädes sealjuures sõpradeks? Kuidas teha nii, et lapsed lahkumineku juures ei kannataks?

Kõige tähtsam on meie isiklik õnn – sest mida kogeme enda sees, seda kiirgame ka teistele. „Kui sa ei ole õnnelik inimene, siis sa ei saa teha oma tegevusi õnnelikult. Samamoodi ei saa eeldada ega oodata, et keegi teine teeb sind õnnelikuks. Kõik probleemid su elus saavad alguse sellest, et sa ei armasta ega väärtusta iseennast piisavalt,“ julgustab Egerta seadma iseennast esikohale nii eraelus kui ka töös.

Kui sa ei ole õnnelik inimene, siis sa ei saa teha oma tegevusi õnnelikult.

Kuidas aga iseennast armastama õppida, miks on enesekehtestamine nii töös kui ka eraelus oluline, kuidas luua ja hoida usalduslikku ning õnnelikku suhet, kuidas mitmel rindel tegutsev Egerta end maandab ning energiat kogub ja millisest kahest olulisest põhimõttest ta oma elus alati lähtub, saad kuulata juba saatest!

KUULA SAADET!

Head mõtted saatest:

  • Väga oluline on viis, kuidas me oma mõtteid väljendame, millist tooni ja milliseid sõnu kasutame. Üht ja sama asja saab öelda nii tänitavalt virisedes kui ka oma seisukohta armastuse ja soojusega selgitades.
  • Kui ma üritan teist inimest õnnelikuks teha, siis see ju tuleb tegelikult ringiga tagasi. Mida annad, seda saad.
  • Suhtes toimib palju paremini see, kui sa toetad, tunnustad ja tõstad, kui see, et sa teed kõike vastupidist.
  • Su mees ei saa olla kuningas, kui sa ei kohtle teda kui kuningat. Ja naistele: kui su partner on kuningas, saad sina olla kuninganna!
  • Kui sa ei ole õnnelik inimene, siis sa ei saa teha oma tegevusi õnnelikult. Samamoodi ei saa eeldada ega oodata, et keegi teine teeb sind õnnelikuks.
  • Kõik probleemid su elus saavad alguse sellest, et sa ei armasta ega väärtusta iseennast piisavalt.
  • Partnerlussuhtes võiks olla sarnase mõttelaadi ja väärtushinnangutega inimesed. Muu loksub iseenesest paika.
  • Ole kohe suhte algusest saadik aus ja räägi, millised on sinu ootused, ja kuula ka oma kaaslase omi.
  • Oskus öelda ei on oluline. Kui sa loobud mingitest asjadest, mis ei ole päris sinu asjad, siis tulevad asemele need, mis ON sinu asjad.
  • Lähtun oma elus alati kahest põhimõttest: ole lahke ja ole julge. Hea sõnaga saavutab palju enam kui nõudmise ning õiendamisega. Ja ole julge ning seisa enda või oma kliendi eest, kui vaja.
  • Revideeri regulaarselt oma uskumusi ja igapäevaelu: kas see, mis praegu sinu elus on, võib muutuda veel paremaks? Kas sa sead endale äkki ise mingeid piiranguid?
  • Mul on unistused, aga ma ei ole neis kinni. Kui miski ei lähe nii, nagu mõtlen, siis tuleb midagi muud, mis on parem.
Head Uudised GoodNews