1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Proovi järele! Lõuna-Koreast pärit spordiala “mittemidagitegemine” aitab vältida läbipõlemist
Proovi järele! Lõuna-Koreast pärit spordiala “mittemidagitegemine” aitab vältida läbipõlemist

Proovi järele! Lõuna-Koreast pärit spordiala “mittemidagitegemine” aitab vältida läbipõlemist

Allen Espenbergi “77 veidrat kommet üle maailma” toob lugejate ette veidrused ja kombed, mis eksisteerivad päriselt. Sellesse raamatusse on kogutud suur hulk veidraid tegevusi, millega inimesed end maailma eri paikades usinasti lõbustavad. Autor peab siiski tõdema, et need 77 on kõigest käputäis kõigist pentsikustest, mida harrastatakse. Pealegi on inimesed andekad igal aastal välja mõtlema aina uusi ja üllatusi pakkuvaid veidrusi.

Raamatust leiab palju imelikke kombeid, ent üks neist – mittemidagitegemine on miski, mida tasuks ehk pärast aastat rapsimist pühade ajal proovida, et pisut lõõgastuda.

Mittemidagitegemine on miski, mida tasuks ehk pärast aastat rapsimist pühade ajal proovida, et pisut lõõgastuda.

Foto: Shutterstock.com

Mittemidagitegemine

Lõuna-Koreast on pärit omapärane spordiala, mille mõtles 2014. aastal välja naiskunstnik Woops Yang, kui ta puutus kokku läbipõlemissündroomiga.

„Mul tuli mõte, et me hakkaksime suhtuma mittemidagitegemisse paremini siis, kui me teeksime mitte midagi ühiselt, kollektiivselt,” selgitas Woops Yang. Kuna Lõuna-Korea elanikud on maailma rahvastest ühed kõige vastuvõtlikumad stressile ja pingetele, siis peaks taoline aktiivne logelemispuhkus neile igati kasulik olema.

Mul tuli mõte, et me hakkaksime suhtuma mittemidagitegemisse paremini siis, kui me teeksime mitte midagi ühiselt, kollektiivselt! – Woops Yang

Foto: Shutterstock.com

Võistlejatel tuleb 90 minutit tegelda mittemidagitegemisega ehk vaadata kogu aeg tuima näoga tühjusesse. Seejuures ei tohi ükski kõrvaline tegevus ega inimene nende tähelepanu köita, sest sellisel juhul järgneb diskvalifitseerimine.

Võistlejad saavad nelja värvi kaartide abil tellida nt õlamassaaži, tuulelehvitamist, joogivett ja tualetipausi. Võistluse ajal kontrollivad arstid regulaarselt võistlejate südamelöökide sagedust ning tavaliselt saavad võitjateks kõige stabiilsema rütmiga ehk kõige rahulikumad võistlejad.

Raamatu saab tellida Rahva Raamatu e-poest!

Head Uudised GoodNews