1. Avaleht
  2. Hingele
  3. OSHO Keskuste rajamisele Eestis aitab kaasa Osho õpilane ja sõber Veet Mano
OSHO Keskuste rajamisele Eestis aitab kaasa Osho õpilane ja sõber Veet Mano

OSHO Keskuste rajamisele Eestis aitab kaasa Osho õpilane ja sõber Veet Mano

OSHO Keskuste rajamisele Eestis aitab kaasa Osho endine õpilane ja sõber Veet Mano1

Rohkem kui aasta tagasi, 2014. aasta veebruaris, rajati Tallinnasse Nõmmele Eesti esimene OSHO Keskus, sama aasta mais aga OSHO Haapsalu Infokeskus. OSHO Keskuste tekkimisele Eestis aitas kaasa Osho endine õpilane ja sõber Veet Mano, kes viib homsest Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Saaremaal läbi rea energeetilisi seminare, AUM meditatsioone ja massaažiseansse, mis vabastavad hädalisi kaela- ja seljavaludest.

Tallinnas Nõmmel asuva Eesti esimese OSHO Keskuse programmides on OSHO aktiivsed meditatsioonid, mis toimuvad regulaarselt, personaalareng, individuaalseansid, energeetiline tervendamine ja massaaž ning teadlikkuse avardamine erinevate tehnikate ja kursuste abil. Programmid kuuluvad väga mitmekesises lühi-ja pikaajalised ning aastaringselt toimuvad üritused: meditatsioonilaagrid, tegelemine emotsionaalsete energiatega, Osho erinevad teraapiad, seal hulgas ka Osho võimsaim kolme nädalane meditatiivne teraapia Müstiline Roos, holistiline ravi, tantrameditatsioonid jne. Kursusi viivad läbi OSHO Rahvusvahelise Meditatsiooni Keskuse sertifikaati omavad kohalikud juhendajad ja külalisjuhendajad. Külalisjuhendajad on Punest, OSHO Rahvusvahelisest Meditatsiooni Keskusest Indias, kes on olnud Oshoga tema eluajal väga tihedalt seotud või on tema õpetuse pikaajalised juhendajad Punes.

OSHO Keskuste rajamisele Eestis aitab kaasa Osho endine õpilane ja sõber Veet Mano3Osho meditatsioonid respekteerivad igapäevaelu kiiret tempot 

Oshot tuntakse kui sisemise tranformeerumise teaduses revolutsioonilise murrangu loojat, kes läheneb meditatsioonile igapäevaelu kiiret elutempot respekteerivalt.

Tema unikaalsed Aktiivsed Meditatsioonid on kavandatud nii, et vabastades esmalt kehasse ja meeltesse kogunenud stresse, oleks kergem jõuda igapäevaelust vaikuse ja mõttevaba lõõgastumise kogemiseni.

Osho ise on öelnud oma tegevuse kohta, et ta aitab luua tingimusi uut tüüpi inimolendi sünniks. Tema arvates on uut liiki inimene võimeline rõõmu tundma maistest hüvedest ning samuti vaiksest rahust.

OSHO Rahvusvaheline Meditatsiooni Keskus toetab mõistmist, et inimolendina oleme midagi rohkemat kui vaid oma osade summa

OSHO Rahvusvaheline Meditatsiooni Keskus on eriline puhkusepaik, mis asub Indias, Mumbaist umbes 160 km kagu pool, tänapäevases Puna linnas. Meditatsiooni Keskus laiub 28 aakri suurusel silmapaistvate aedadega maa-alal, ilusate puualleede elukvartalis.

OSHO Keskuste rajamisele Eestis aitab kaasa Osho endine õpilane ja sõber Veet Mano2Kui otsustad Meditatsiooni Keskust külastada, on hea teada, et meditatsioonide tihe päevagraafik arvestab inimeste erinevustega ja sisaldab nii traditsionaalseid kui ka revolutsioonilisi meetodeid, kõige rohkem aga OSHO Aktiivseid Meditatsioone. Meditatsioonid toimuvad OSHO Auditooriumis, mis ka maailma üks suurimaid meditatsioonisaale.

Individuaalseansid, kursused ja töötoad hõlmavad kõike, alates loovkunstist kui holistilise tervendamiseni: isiklikku transformatsiooni, suhete ja elu muutmist; meditatsiooni transformeerumist elustiiliks nii elus kui ka töös; esoteerilist teadust ja zen-lähenemist spordile ja lõõgastusele. Kõike seda õpetatakse OSHO keskuse osas, mille nimeks on OSHO Multiversity ning mille edukuse saladus peitub faktis, et kõik programmid on kombineeritud meditatsioonidega, toetades mõistmist, et inimolendina oleme me midagi enamat kui vaid oma osade summa.

Veel leiab Mediatatsioonikeskusest OSHO luksusliku Basho Spaa, mis on ümbritsetud puude ja troopilise rohelusega. Spaa võimaldab lõõgastavat ujumist vabas õhus. Unikaalse stiiliga avar mullivann, saunad, treeningsaalid, tenniseväljakud ja palju muud – kõiki neid ümbritseb väga kaunis miljöö.

Mitmesugused söögikohad keskuses pakuvad hõrgutavaid Lääne, Aasia ja India taimetoite. Enamik toidus kasutatavaid tooraineid on orgaaniliselt kasvatatud spetsiaalselt Meditatsiooni Keskuse jaoks. Leivad ja koogid on küpsetatud keskuse enda pagariäris.

OSHO Keskuste rajamisele Eestis aitab kaasa Osho endine õpilane ja sõber Veet Mano4Õhtusündmusi, mille vahel keskuses valida, on palju – tantsimine on loomulikult nimekirja tipus. Teisteks tegevusteks on näiteks täiskuu meditatsioonid tähtede all, varietee ning muusikaliste etteastete nautimine.

Igapäevaeluks vajaliku saab osta kohapeal keskuse poest Galleria. Keskuses on olemas pank, reisibüroo ja internetikohvik. Neile, kes armastavad sisseoste teha, pakub Pune palju valikuid, alates India traditsioonilistest ja rahvuslikest toodetest kuni ülemaailmselt tuntud firmamärkideni välja.

Keskust külastades on võimalik valida, kas elada OSHO külalismaja elegantsetes tubades või pikemaajalisema keskusesse jäämise korral on võimalik otsustada ka mõne OSHO Living-in programmi paketi kasuks. Lisaks leidub keskuse ümber arvukalt erinevaid lähihotelle ja külaliskortereid.

Kui tunned,  et soovid külastada OSHO Rahvusvahelist Meditatsiooni Keskust Punes, siis rohkem infot leiab nende kodulehelt www.osho.com.

Eesti OSHO Meditatsiooni Keskuse kohta Nõmmel leiab rohkem infot www.veetmano.eu.

Head Uudised GoodNews