1. Avaleht
  2. Hingele
  3. MOTIVATSIOONIVIDEO I Töötaja annab bossile õppetunni
MOTIVATSIOONIVIDEO I Töötaja annab bossile õppetunni

MOTIVATSIOONIVIDEO I Töötaja annab bossile õppetunni

Selle video tegijad ütlevad, et usuvad, et kõigi sees on olemas juht. “Meil kõigil on lugu rääkida sel viisil, mis inspireeriks ja mõjutaks teisi,” räägivad nad. Sellest videost leiad dialoogi bossi ja töötaja vahel, mis paneb mõtlema.

 

Boss: Kas te olete lollid? Mina olen boss ja teie kõik peate tegema seda, mida mina teile ütlen!

Richard Williams: Teil on õigus, härra. Teie olete boss.

Boss: Mida, uustulnuk?

Richard: Ma ütlesin, et teil on õigus, härra, teie olete boss. Te ütlete seda kõhklemata.

Boss: Õige.

Richard: See on põhjus, miks ma sooviksin teile täna midagi anda.

Boss: Mis see on, uustulnuk?

Richard: Minu lahkumisavaldus.

Boss: Päriselt, uustulnuk, sa ei taha siin töötada? Suur viga!

Richard: Uue töötajana, teie juhtimisoskused teevad mind murelikuks ja kui teil pole midagi selle vastu, siis enne kui ma lahkun, ma sooviks teile midagi öelda.

Boss: Mida sul mulle veel õpetada on? Ei suuda ära oodata, anna minna, uustulnuk.

Richard: Härra, ma ei arva, et te olete üdini halb, aga kuskil teie teekonnal te eksisite. Ma arvan, et te olite varem juht, aga nüüd te olete lihtsalt boss.

Boss: Mis vahet sel on?

Richard: Boss ütleb „mina“, juht ütleb „meie“. Boss on pimestatud uhkusest, kuid samal ajal, juhid päriselt näevad. Juht alati küsib, bossid kamandavad. Boss näitab näpuga, juht ulatab käe. Boss ütleb „minge“, juht ütleb „lähme“. Juhid võtavad arvesse ideesid, bossid ütlevad „kindlasti mitte“. Boss teeb sind maha, juhid tõstavad teid üles. Juhid annavad armastust, bossid kasutavad inimesi ära, kuritarvitavad. Juhid aitavad inimestel areneda, nad otsivad inimestes head ja aitavad inimestel paremaks saada. Juhid on õppinud inspiratsioonikunsti, bossid on õppinud manipuleerimisekunsti. Boss karjub nagu ta oleks telesaates, juht kohtleb puhastusteenindajat kui tegevjuhti. Nad on kaastundlikud ja teavad, et ühiskond on kõige tähtsam. Bossid arvavad, et kultuuri leiab ainult jogurtist. Härra, küsige endalt, ma ei proovi teie õpetaja olla, aga kas te olete üldse kuulnud sellist sõna nagu „maailmaboss“?

Boss: Ei ole.

Richard: Või on see maailmaliider? Usuline juht, ühiskonna juht, ärijuht, kas te ei näe seda? Juht on see, kes te peaksite olema. Boss on lihtsalt õhuke osa. Härra, ettevõtetel on väga suur kohustus. Ma usun, et meie oleme ainsad, kes suudavad päästa meie maailma, otseses mõttes.

Boss: Meie?

Richard: Mitte poliitikud, mitte valitsus, me ei tee seda usuliselt, me teeme seda läbi meie klientide teenindamise parimal moel, mis neile sobib individuaalselt.

Boss: „Meie“ klientide?

Richard: Võibolla te arvate, et hea teenindus ei vii teid kaugele, võibolla te arvate, et kui te hakkate teenindama, siis meie aktsiad langevad.

Boss: „Meie“ aktsiad?

Richard: Austatud Henry Ford oleks sellest jahmunud, sest ta ütles, et teenindusele pühendatud ettevõttel on ainult üks mure kasumitega.

Boss: Jah? Mis see on?

Richard: Need oleksid häbiväärselt suured. Härra, see on kõrgem kutsumus, kas see tundub teie jaoks loogiline? Me oleme siin, et töötada oma unistuse nimel, mitte palganumbri pärast. Me oleme siin, et olla fantastilised, sensatsioonilised, mitte lihtsalt tehinguliselt, vaid ümberkujundavalt. Kasum tuleb kui me oleme pühendunud visioonile ja siis me saavutame suurima tasu kavatsustelt. Härra, ma siiralt loodan, et te muudate oma tööviise ja ületate oma raskused. Te õpetate siin väga palju juhtimisoskustest, enamjaolt seda, mida mitte teha.

Boss: Oota hetk, kuidas sina nii palju ärist tead? Ja sa ütlesid „meie“ kasum? Kes sa oled?

Richard: Tõde on see, et ma valetasin. Ma ei ole teie töötaja, vaid teie olete minu. Mina olen selle ettevõtte looja ja teil on vaja õppida paar asja meie põhiväärtustest. Homme hommikul, esimese asjana, ma sooviksin näha teid meie juhatuse koosolekul.

Head Uudised GoodNews