1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Monica Lauri Bali väereisist: tavaliselt näitab Bali oma lõputuid võimalusi neile, kes enne reisi oma ego kokku pakivad
Monica Lauri Bali väereisist: tavaliselt näitab Bali oma lõputuid võimalusi neile, kes enne reisi oma ego kokku pakivad

Monica Lauri Bali väereisist: tavaliselt näitab Bali oma lõputuid võimalusi neile, kes enne reisi oma ego kokku pakivad

Tiit Trofimov korraldab 14.-28. veebruarini Bali väereisi, kus tehakse joogat, matkatakse, mediteeritakse, surfatakse, jagatakse kogemusi, tantsitakse, süüakse hästi ja tehakse üheskoos veel palju huvitavat.

Monica Lauri: läksin Balile ennast kosutama!

Väereisil käinud personaaltreener, toitumisnõustaja ja holistiline regressiooniterapeut Monica Lauri valis reisi teadlikult. „Tunnen Tiitu juba päris kaua ja teadsin, et temaga koos olen hoitud. Teen ise inimestega life coach’ina igapäevaselt tööd ja midagi ei ole teha – kui soovid anda ja pakkuda klientidele nii personaaltreeningutes kui ka teraapiaseanssides seda, mis neid päriselt aitab, siis tuleb ka ennast aidata ja täita,“ räägib ta.

Miks läksite Bali väereisile?

Läksin Balile ennast kosutama. Sellistel reisidel on see minu jaoks väga lihtne, sest sa oled eemal tavapärasest rutiinist ja reisi korraldaja on teinud kõik selleks, et sina saaksid endale keskenduda. Läksin sellele reisile ka Tiitu toetama: juhendasin üldfüüsilisi treeninguid ja toetasin vaimselt inimesi nende protsessides. Ka see oli minu jaoks eriline kogemus.

Milline on Balil eluolu, inimesed ja mis eriti meelt köitis, rahustas, õnnelikuks tegi?

Balil tunned kõige ehedamalt elu loomulikkust ja kulgemist. Saar on tegelikult väike ja inimesi palju, kuid sa ei tunne, et see kõik oleks kuidagi närviline, nagu rahvarohketes kohtades tihti juhtub. Saare erinevad osad pakuvad ka erinevat moodi olemist. On kohti, kus on hea tegeleda iseendaga ja on ka kohti, kus saab pidutseda nii nagu tavaliselt, harrastada veesporti jms. Balil saab väga hästi süüa. Pakutav on tervislik ja maitsev, juba mõne päevaga tunned kehas kergust ja rahulolu. Sellel saarel on kõik justkui käe-jala juures. Öömaja ja transpordi leidmine on lihtne, palju on erinevaid võimalusi. Võin julgelt öelda, et Bali on koht, kuhu võiks ka algaja reisija minna lihtsalt seljakotiga kohale ja siis alles otsustada, kus ja kuidas ta seal aega veedab.

Olete käinud Balil kaks korda. Mis tagasi kutsus?

Esimesest korrast mäletan, et justkui jooksin saare läbi ja kahe nädalaga ei jõudnudki aega maha võtta. Lubasin siis, et tulen tagasi ja keskendun niivõrd mitte kõige välise avastamisele saarel, vaid enda sisemaailma avastamisele. Sain juba esimese reisi ajal Balile aru, et seal elavad inimesed, nende loodud elukord ja vaimsed keskused on parimad kõigile, kes soovivad enda sisse sügavamalt vaadata ja enda sisemaailma korrastada. Tervendajate juures seanssidel käimine, joogatundidest osavõtmine, vabastavad tantsimised ja muud taolised tegevused aitavad sul palju kergemini luua kontakti iseendaga kui kusagil mujal ja kuulata seda, mida sa tegelikult soovid ja kes sa tegelikult oled. Balil olles oskad luua enda ellu seda, mida vajad, palju kergemini. Kogu saare eluolu toetab seda.

Milline on elu Balil? Mis üllatab seal ehk kõige rohkem?

Bali elu on tegelikult väga lihtne. Võid üllatuda seal olles, kui vähe sa tegelikult vajad asju ja kui mugav võib olla elada väga lihtsates tingimustes. Samas tasub seal proovida soovimist: Bali täidab kõik sinu väikesed soovid väga kiiresti, sul tuleb ainult aktsepteerida seda, kuidas neid soove täidetakse ja lasta vabaks oma harjumused. Tavaliselt näitab Bali oma lõputuid võimalusi neile, kes enne reisi oma ego kokku pakivad ja koju jätavad, võtavad kaasa ainult eheda, uudishimuliku ja positiivse mina.

Mida on oluline silmas pidada Balile reisides?

Balist räägitakse tihti kui muinasjutumaast, kuid kohale jõudes paljud pettuvad: rahvast on palju, liiklus väga tihe, silma hakkab Aasia riikidest tuttav räpasus. Ma olen mõelnud, et see saar paneb sind justkui proovile: see, mida sa näed esialgu, ei ole tegelikult see, mida kõike seal veel on. Imeline loodus, kosed, pühad paigad, luksulikud majutuskohad – ka see on seal kõik olemas. Bali õpetab, et kunagi ei saa hinnata kedagi või midagi ainult pealispinna järgi. Kes sügavamale süüvida ei taha, jääb imelistest kogemustest siin elus ilma.

Mida te sinna reisile otsima läksite?

Mina läksin Balile kindla eesmärgiga korrastada oma sisemaailma, teha inventuur oma elus ja vaadelda võimalusi, mida elu mulle sel hetkel pakkus. Olin jõudnud eluga teelahkmele ja soovisin valida edasiminekuks parima tee. Enne suurte otsuste tegemist tasub korraks aeg maha võtta ja kõike kaugemalt vaadelda. Balil oli kõik selgem ja uue loomine võis alata.

Mille poolest erineb Bali väereis teistest reisidest?

Sellel reisil ei ole väga kindlat etteantud formaati. Kui me ei ole sellisel reisil kulgemises, siis ei toimu meie sees ka muutusi, ikka hoiame ennast raamides. Kui soovime õppida elus usaldama, tuleb lahti lasta kontrollist ja minna lihtsalt kõigega kaasa. Tiit oskab kogu oma olemusega näidata ja õpetada maailma usaldamist. Selle reisil tunned, kuidas sa saad hakkama ilma, et sa peaksid muretsema transpordi, õigeks ajaks kuhugi jõudmise vms üle. Kõik kulgeb rahulikult ja jooksvalt, koos tehakse kõike kerguses. Selle reisil tundsin mina mingil hetkel õndsusetunnet: keha oli tervendavatest seanssidest, heast toidust, joogast ja tantsimisest täiesti pingevaba ja kerge, minu sees oli rõõmu ja tänutunne lihtsalt niisama. Selle reisil saavad kõik, kes veel ei ole tundnud, kogeda tunnet, et sinu maailm hoiab sind hästi, oled hoitud ja kaitstud.

Parim, mis teiega Bali väereisil juhtus?

Loomulikult see, et ma sain sellet reisilt ellu kaasa uusi sõpru. Sain täiesti uusi kogemusi jooga- ja muusikamaailmast. Parim on muidugi see tunne ja teadmine, et minu jaoks on nüüd lisaks kodule olemas veel üks koht maailmas, kus taastuda ja ennast täita kõige heaga.

Kolm asja, mida Balile kindlasti kaasa võtta reisiks?

Nii vähe asju kui võimalik, avatud meel ja usaldus.

Kolm asja, mida Balilt kaasa võtta.

Enda jaoks oluline energeetiline mälestusese: vääriskivi, ehe vms, rahu- ja tasakaalutunne ning tänutunne imelise maailma vastu.

Head Uudised GoodNews