1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. KATKEND RAAMATUST I Maailmakuulsa koomiksisarja Dilbert looja Scott Adams: pessimistide juurest lase heaga jalga!
KATKEND RAAMATUST I Maailmakuulsa koomiksisarja Dilbert looja Scott Adams: pessimistide juurest lase heaga jalga!

KATKEND RAAMATUST I Maailmakuulsa koomiksisarja Dilbert looja Scott Adams: pessimistide juurest lase heaga jalga!

Maailmakuulsa koomiksisarja Dilbert looja Scott Adamsi raamatust „Kuidas peaaegu kõiges läbikukkununa ikkagi suurelt võita“ leiab autori üllatuslikke avastusi, mis on teda elus edasi viinud. Adams jagab lugejaga oma paeluvat lugu sellles, kuidas ta on osanud läbikukkumised enda kasuks pöörata.

Heade uudiste portaal avaldab raamatust katkendi.

Naeratuse jõud 

Naeratamine teeb enesetunde paremaks isegi siis, kui naeratus on võlts. See on kõige selgem näide sellest, et sinu ajul on kasutajaliides. Halve meeleolu korral võib suunurkade tõstmine vallandada ajus hea tuju keemia.

Naeratamine teeb õnnelikuks 

Naeratamine teeb su õnnelikuks ning see on osa suuremast ja kasulikust tegevusest, mille kahesuunaline põhjuslik seos ilmneb inimtegevuse eri vormides. Enesekindel tegutsemine tekitab rohkem enesekindlust. Kui oled energiline, tekib soov mängida sportmänge, kuid sportimine annab ka ise energiat. Armusuhe viib seksini, mis vallandab õnnehormoonid, mis omakorda võimaldab kogeda armastust. Kõrge testosteroonitase aitab võita võistlust, kuid ka võistluse võitmine võib testosteroonitaset tõsta. Väsimus sunnib sind pikali heitma, kuid puhanuna võib see asend tekitada unisust.

Mõistes kahesuunalist põhjuslikku seost, on sul võimalik suurendada isiklikku kasulikku energiat. Selle illustreerimiseks on hea kujutada vaimusilmas ette kahe inimese dialoogi. Sa otsekui räägiks kellegi teisega, kes on ka sina. Üks osa sinust kipub olema mõistuspärane ja loogiline, samas kui teine sina on veidi emotsionaalsem ja intuitiivsem. Kui ratsionaalne sina tahab emotsionaalset mina elavdada, peab osa sinust, mis kontrollib su energiat – tegutsema programmeerijana ja vajutama õigeid nuppe.

Naerata võõrale inimesele 

Järgmine kord, kui oled halvas tujus, proovi naeratada tänaval võõrale inimesele. Ja sa üllatud, kui paljud inimesed peegeldavad su naeratuse tagasi. Kui piisavalt tihti naeratada, käivitab see signaal lõpuks su ajus õnneprogrammi ja vallandab hea tuju kemikaalid.

Boonusena muudab naeratamine sind teiste jaoks külgetõmbavaks ja inimesed suhtuvad sinusse suurema austuse ja lugupidamisega, naeratades vastu ja mõnikord isegi imetledes. See on just see, mis sind omakorda rõõmsaks teeb.

Pessimistide juurest lase heaga jalga

Kui sul ei ole mugav naeratust teeselda, suhtle sõpradega, kellel on enamasti hea tuju. Sama oluline on vältida kaaslasi, kes on täiskohaga depressiivsed. Sa soovid sõbraks neid, kellega saab jagada nii head kui ka halba, kuid sa ei ole nende terapeut. Pessimistide juurest lase heaga jalga. Sul on õigus püüelda õnne poole ja joosta nii kiiresti kui võimalik seda takistavate inimeste eest.

Raamatu saab tellida kirjastuse Million Mindset e-poest!

Head Uudised GoodNews