1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Louise L. Hay: hirm on usalduse puudumine
Louise L. Hay: hirm on usalduse puudumine

Louise L. Hay: hirm on usalduse puudumine

Raamatu “Jõud sinu sees” autor Luise L. Hay, nõustaja ja vaimne teejuht, kes noore naisena vähki põdes keeldus ja operatsioonist keeldus, on pärast tervenemist kirjutanud mitukümmend raamatut ja pidanud hulga seminare. Autor ütleb, et meis kõigis peitub jõud muuta oma elu, kui oleme valmis muutma oma mõtlemist ja lahti laskma mõttemallidest, mis hoiavad kinni minevikus. Raamat aitab lugejal avastada oma jõudu, sisemist tarkust ja tugevust, iseennast armastada, ükskõik, mis oludes parasjagu ka ei viibitaks.

Foto: Shutterstock.com

Avaldame raamatust katkendi, mis räägib hirmust.

Hirm on usalduse puudumine 

Hirm vohab meie planeedil ohjeldamatult. Sa näed ja kuuled iga päev uudiseid sõdadest, mõrvadest, kasuahnusest jne. Hirm on usalduse puudumine iseenda vastu. Seetõttu ei usalda me elu. Meil pole usku, et oleme olendid, kelle eest kantakse hoolt kõrgemal tasandil, ja seepärast peame kontrollima kõike füüsilisel tasandil. Ilmselt tunneme hirmu sellepärast, et me ei suuda kontrollida kõike oma elus.

Hirm on usalduse puudumine iseenda vastu.

Õpi usaldust 

Kui tahame hirme ületada, õpime usaldust. Seda nimetatakse usulise hüppe sooritamiseks. Usaldus meis olema jõu vastu on seotud universaalse mõistusega. Usaldus nähtamatu vastu, selle asemel et usaldada ainult füüsilist, materiaalset maailma. Ma ei ütle, et me siis midagi ei tee, aga kui meis on usaldus, on meil palju kergem läbi elu minna.

Foto: Shutterstock.com

Hirm püüab kaitsta 

Kui tekib hirmutav mõte, siis püüab see tegelikult sind kaitsta. Soovitan sul öelda hirmule: “Tean, et sa tahad mind kaitsta. Ma hindan kõrgelt sinu tahet mind aidata. Ja ma tänan sind.” Teadvusta endale seda hirmutavat mõtet; ta on siin, et sinu eest hoolitseda. Füüsilise hirmu korral voolab kehasse adrenaliin, et sind ohu eest kaitsta. Sama toimub sinu meeles tekkinud hirmu korral.

Kui tekib hirmutav mõte, siis püüab see tegelikult sind kaitsta.

Sina ei ole sinu hirmud 

Jälgi oma hirme ja saa aru, et sina ei ole sinu hirmud. Mõtle hirmust nagu ekraanil linastuvast filmist. Seda, mida sa kinolinal näed, tegelikult seal ei ole. Film on lihtsalt tselluloidlint, mille kaadrid vahelduvad ja kaovad väga kiiresti. Meie hirmud tulevad ja lähevad sama kiiresti nagu nood pildid, kui me neid vägisi kinni ei hoia.

Miski ei teki väljaspool meid 

Hirm seab meie planeedile piirangud. Inimesed tunnevad hirmu haigeks ja kodutuks jäämise ja ei tea mille ees veel. Viha on kaitsemehhanismiks muutunud hirm. Ta kaitseb sind, aga palju mõjusam oleks, kui sa suudaksid jaatustega peatada hirmutavate situatsioonide loomise oma meeles ja armastaksid iseennast hirmu kaudu. Miski ei teki väljaspool meid. Meie oleme keskus, mille ümber toimub kõik meie elus. Kõik meie sees – kõik kogemused, kõik suhted on meis olemasoleva vaimse mudeli peegeldus.

Meie oleme keskus, mille ümber toimub kõik meie elus.

Hirm on armastuse vastand

Hirm on armastuse vastand. Mida rohkem oleme valmis armastama ja usaldama ennast sellisena nagu me oleme, seda tugevamini tõmbame just neid omadusi enda poole. Kas pole kummaline, kui viltu meil kõik elus läheb, kui oleme tõsiselt hirmunud, ärritunud, mures või endaga rahulolematud? Üks asi ebaõnnestub teise järel. Tundub, nagu see ei lõpeks iial. Sama toimub siis, kui me ennast armastame. Kõik hakkab minema ülesmäge, meil on alati “roheline tuli” ja “parkimiskoht auto jaoks”. Kõik suured ja väikesed asjad, mis elu imeliseks teevad. Kui hommikul ärkame, ootab meid ilus päev.

Armasta ennast nii, et saaksid enda eest hoolitseda. Tee kõik võimalik, et oma südant, keha ja meelt treenida. Pöördu endas oleva jõu poole. Loo suurepärane vaimne kontakt ja säilita see.

Tee kõik võimalik, et oma südant, keha ja meelt treenida.

Foto: Shutterstock.com

Hingamine aitab 

Kui tunned end ohustatuna või hirmununa, teadvusta endale oma hingamist. Kui oleme hirmunud, hoiame sageli hinge kinni. Hinga mõned korrad sügavalt. Hingamine avab sinu sees ruumi jõule. See muudab su selja tugevamaks. See avardab su rinnakorvi ja annab südamele ruumi paisumiseks. Hingamisega hakkavad barjäärid kokku langema ja sa avaned. Sa avardud, mitte ei tõmbu kokku. Sinu armastus voogab. Lausu: “Olen üks jõuga, mis on mind loonud. Ma tunnen end turvaliselt. Minu maailmas on kõik hästi.”

Head Uudised GoodNews